back to top
23.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

23.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Εισάγεται σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για την «ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς».

«Έχουν γίνει, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται πολλά πράγματα στο μέτωπο της ακρίβειας», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος σε συνέντευξή του στον Alpha.

Αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοπιείται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και την ακρίβεια κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ Συμμαχία, Σωκράτης Φαμελος εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται αυριο στη Βουλή απολογούμενος και ελεγχόμενος». Η χώρα μας εχει τον 2ο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα τονισε .

Εν τω μεταξύ παγώνουν για ένα χρόνο και συγκεκριμένα έως στα τέλη Μαρτίου του 2025 τα επιτόκια των δόσεων για ρυθμισμένες οφειλές στην εφορία μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 εως 48 μηνιαίων δόσεων με τροπολογία που κατατέθηκε στο πλαίσιο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Τα επιτόκια των δόσεων επανέρχονται στο ύψος που αυτά διαμορφώθηκαν στα τέλη του περασμένου Μαρτίου , ενώ η μείωση θα ισχύσει και όσους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών εντάχθηκαν στη ρύθμιση τον περασμένο Απρίλιο.

Διευρύνεται από το 2025 και για άλλες κατηγορίες φορολογουμένων η διαδικασία της αυτόματης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ενώ από το 2026 το μέτρο θα επεκταθεί και σε όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

320 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά, μέσα σε κατεψυγμένες γαρίδες.

Το φορτίο προέρχεται από τη Λατινική Αμερική και είχε πιθανό προορισμό την Αλβανία, προκειμένου μετά η κοκαΐνη να διοχετευθεί σε κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Συνελήφθη Αλβανός, που είχε απασχολήσει τις αρχές και το 2017, ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση παραγωγής -στο Πέραμα – των σκευασμάτων Κάπταγκον, που είναι γνωστά ως χάπια των τζιχαντιστών.

Ένας άνδρας έπεσε νεκρός από ισραηλινό πλήγμα που στον νότιο Λίβανο, ενώ τραυματίστηκαν και τρεις μαθητές σχολείου που περνούσαν από το σημείο με σχολικό λεωφορείο σύμφωνα με το πρακτορείο ANI. Εν τω μεταξύ κλιμακώθηκαν τα ξημερώματα οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις Ισπανίας, Ιρλανδίας και Νορβηγίας για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους ως το τέλος του μήνα.

Τα άρματα μάχης βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στη Γίμπνα, στο κέντρο της Ράφα, είπαν κάτοικοι στο πρακτορείο Ρόιτερς.

11 νεκροί στην έφοδο του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Εν μέσω του διπλωματικού συναγερμού, ο πρόεδρος της Κολομβίας έδωσε εντολή να ανοίξει πρεσβεία της χώρας του στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις ευρωεκλογές. Στις 17:30 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Άργος.

“Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών” επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο Action24. Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «την επόμενη μέρα των ευρωκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μία νωπή εντολή για να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης . Σήμερα ο κ. Κασσελάκης περιοδεύει στον Πειραιά.

Συνέντευξη στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη θα παραχωρήσει στις 11 το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Να στηρίξουν το ΚΚΕ για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους, μήνυμα αντίστασης ζήτησε από τους πολίτες της Δυτικής Αττικής ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του χθες στο Περιστέρι.

Απευθείας από το ΕΡΤNews θα μεταδοθεί στις 16:00 το “Eurovision Debate” στις Βρυξέλλες, μεταξύ των πέντε κορυφαίων υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συνελήφθησαν η διευθύντρια, ο υποδιευθυντής και πέντε ακόμα της ΔΟΥ Χαλκίδας, μετά από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο των εσωτερικών υποθέσεων. Οι εφοριακοί φέρεται να είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση με εκβιασμούς επιχειρηματιών, σε συνεργασία με λογιστές. Εξιχνιάστηκαν 17 υποθέσεις και το συνολικό ποσό που κατασχέθηκε φθάνει τα 78.795 ευρώ.

Την αναστολή διανομής σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων, ανακοίνωσαν το υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ. Προηγήθηκε απόφαση του ΕΦΕΤ για αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία.
Ολοκληρώθηκαν με αυξημένη συμμετοχή χθες οι φοιτητικές εκλογές, ωστόσο για τρίτη χρονιά υπάρχει διχογνωμία για το ποιος είναι ο νικητής, μεταξύ της ΔΔΑΠ ΝΔΦΚ και της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ.

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη οι Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα, δηλαδή οι εξετάσεις της ελληνικής PISA. Χαρακτηριστικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκαν σε κανένα από τα πέντε δημοτικά σχολεία της Κέρκυρας λόγω καθολικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, παρά το γεγονός ότι αυτή είχε κηρυχθεί παράνομη από το δικαστήριο.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει τα σύνορά της για τους Ρώσους τουρίστες, στερώντας τους το τελευταίο σημείο εισόδου στον χώρο Σένγκεν. Η χώρα, που έχει χερσαία σύνορα με τη Ρωσία στην Αρκτική, ακολουθεί το παράδειγμα της ΕΕ που έλαβε αντίστοιχα μέτρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στον Σαρωνικό τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα