back to top
24.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

24.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στόχος το ΠΑΣΟΚ να γίνει ισχυρή φωνή, αξιόπιστη αντιπολίτευση και σε 2ο χρόνο μια δύναμη που θα μπορεί να καταστεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας πριν από λίγο στον Α984 και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λογο εκ νέου για αλαζονεία του 41% του κ. Μητσοτάκη ο οποίος -όπως ανέφερε – προσπαθεί να επιβάλει και τον αντίπαλό του για να διευκολύνει την εξουσία του. Εγκάλεσε, δε, την κυβέρνηση, λέγοντας πως η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, στις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες στον τομέα της υγείας, αντιμετωπίζοντας οξύ στεγαστικό πρόβλημα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε οτι είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλία την επομένη των ευρωεκλογών για ανασύσταση του προοδευτικού χώρου σε πολιτικό επίπεδο, στο προσκήνιο και όχι παρασκηνιακά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι ο κ. Κασσελάκης είπε ότι δεν θέλει να μιλήσει μαζί μας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει μπει σε ένα τοξικό παιχνίδι.

Όσον αφορά στο ζήτημα των υποκλοπών ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως η Ελλάδα του 2024 αν θέλει να γίνει κανονική ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να έχει πολιτικούς Δημοκράτες. Προανήγγειλε δε, πως θα κινηθεί νομικά κατά όποιου δεν υλοποιήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας, σύμφωνα με την οποία η ΕΥΠ οφείλει να ενημερώσει αρμοδιως την ΑΔΑΕ για την υπόθεση.

Νέα μέτρα στήριξης για την οικογένεια και πρόσθετες κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης από το υψηλό κόστος για τη στέγη προανήγγειλε για μετά τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο συνεδρίου για το Δημογραφικό.

Τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στηριχθούν οι νέες οικογένειες με οικονομικά κίνητρα, προσθέτοντας πάντως πως “μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν”.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα θα είχε κόστος 1 δισεκατομμύριο ευρώ και θα είχε ως επακόλουθο τη λήψη μέτρων αύξησης της φορολογίας, χωρίς να λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα της ακρίβειας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,
Χάρης Θεοχάρης, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή για την προστασία του καταναλωτή και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Ανέφερε ότι “μεγάλο μέρος των αυξήσεων στα τρόφιμα έχει ανακληθεί με τις αυξήσεις στον κατώτατο και μέσο μισθό», παραδέχθηκε ωστόσο ότι η ακρίβεια έχει αυξημένο κοινωνικό αντίκτυπο.

“Σύμφωνα με στοιχεία, έχει ανακληθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτής της διετούς κρίσης, αλλά δεν είναι αρκετό” κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

Αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την οικονομία και την ακρίβεια κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται αύριο στη Βουλή απολογούμενος και ελεγχόμενος. Η χώρα μας έχει τον 2ο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα” τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος.

Αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές.

Στις 17:30 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Άργος.

Στον Πειραιά περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Διεθνής σπείρα πίσω από την υπόθεση των κοντέινερ με τα 320 κιλά κοκαίνης που εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, μέσα σε κατεψυγμένες γαρίδες.

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε μεγάλες ποσότητες του ναρκωτικού από τη Λατινική Αμερική σε ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, και εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία και με Αμερικανούς
αξιωματούχους.

Τα παράνομα κέρδη της σπείρας ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάμεσα στους 4 συλληφθέντες ο 48χρονος αρχηγός της οργάνωσης. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή, καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί για την παραγωγή των ναρκωτικών χαπιών Captagon, που είναι
γνωστά ως χάπια των τζιχαντιστών.

Οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση συνεχίζονται.

Σε εξέλιξη από ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής η επιχείρηση της πλήρους κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 9.30 στον Μύτικα Λακωνίας. Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο και δεν απειλεί οικισμό. Συνδράμουν εθελοντές και
υδροφόρες των δήμων.

Την παρουσίαση των δομών για την προσβασιμότητα στην τρίτη παραλία της Γλυφάδας για άτομα με αναπηρία έκαναν οι υπουργοί τουρισμού Όλγα Kεφαλογιάννη, επικράτειας Άκης Σκέρτσος και ο δήμαρχος γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Περισσότερα θα μας πει ο Σπύρος Χαλικιάς…

Αύριο αποφασίζει το Διεθνές Δικαστήριο, σχετικά με το αίτημα της Νότιας Αφρικής να διατάξει παύση της επίθεσης του Ισραήλ στη Ράφα της Γάζας

Εν τω μεταξύ, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Γάζας από δύο ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σήμερα τα ξημερώματα όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία της Λωρίδας της Γάζας, ενώ μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις στον παλαιστινιακό θύλακα μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστίνιων μαχητών. Οι 16 εξ αυτών έχασαν την ζωή τους από πλήγμα στο σπίτι τους, ενώ οι άλλοι δέκα από το δεύτερο πλήγμα με στόχο τέμενος και ένα σχολείο.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βορειοδυτικοί τοπικά ως 7 μποφόρ στον Σαρωνικό, με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 29 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα