back to top
24.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

24.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Την βεβαιότητα ότι «την επόμενη μέρα των ευρωκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μία νωπή εντολή για να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης που θα αλλάξει τον τόπο, θα φέρει αξιοκρατία και δικαιοσύνη» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε συνέντευξή του στο Action 24.

«Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών. Βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο που απείχε από τις προηγούμενες εκλογές και δραστηριοποιείται τώρα. Κινητοποιείται ο κόσμος να πάρει τη ζωή στα χέρια του» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε ένα αποτέλεσμα πάνω από 20%.

Ο κ. Κασσελάκης έστρεψε τα βέλη του κατά της ΝΔ και του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «η παράταξη που κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για τοξικότητα αποδεικνύεται τελικά ότι η ίδια είναι που εργαλειοποιεί την τοξικότητα».

Αναφορικά με την δήλωση Ανδρουλάκη ότι δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ από την στενοχώρια του που δεν θα του τηλεφωνήσει ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτή η ειρωνική απάντηση δείχνει ανασφάλεια και πρόσθεσε «δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα, δεν είμαι εδώ για να κάνω καριέρα στην πολιτική».

Σήμερα εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Έχουν γίνει, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται πολλά πράγματα στο μέτωπο της ακρίβειας», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος σε συνέντευξή του στον Alpha και πρόσθεσε ότι «δεν γίνονται αισθητές οι αυξήσεις που έχουν δοθεί στους συνταξιούχους, τους μισθωτούς στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα».

Την Παρασκευή θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και την ακρίβεια κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέντευξη στον Αθήνα 9.84 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη θα παραχωρήσει στις 11 το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Να στηρίξουν το ΚΚΕ για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους, μήνυμα αντίστασης και όλοι οι λαοί της Ευρώπης μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ζήτησε από τους πολίτες της Δυτικής Αττικής ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες στο Περιστέρι.

Με ευρύτατη πλειοψηφία, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπ. Εθνικής Αμυνας για την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας.

Ο υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας προανήγγειλε την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών μετά τις ευρωεκλογές, με επίκεντρο τόσο τις φρεγάτες Constellation, όσο και τη νέα γενιά υποβρυχίων.

Την αναστολή διανομής σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων, ανακοίνωσαν το υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ. Είχε προηγηθεί απόφαση του ΕΦΕΤ για αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία.

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες. Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια τη Δημόσια Διοίκηση». Αυτό δήλωσε ο υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Κλειστοί έως τις 6 το πρωί κόμβοι της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κλειστός θα παραμείνει ο Ανατολικός Κλάδος της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού από Αεροδρόμιο και από Ραφήνα από τον κόμβο 16 έως το ύψος της Αγίας Παρασκευής συμπεριλαμβανομένων των εισόδων Γλυκών Νερών και Αγίας Παρασκευής.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Στην απόφαση της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας να προχωρήσουν στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους στις 28 Μαΐου αναφέρθηκε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ. «Στο πλαίσιο της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, θα εργαστώ αδιάκοπα με όλα τα κράτη μέλη για την προώθηση μιας κοινής θέσης της ΕΕ που θα βασίζεται στη λύση των δύο κρατών», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο Χ.

Είχε προηγηθεί δήλωση του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν «είναι σθεναρός υποστηρικτής της λύσης δύο κρατών και ήταν σε όλη του τη σταδιοδρομία». Διευκρίνισε ωστόσο πως ο Αμερικανός πρόεδρος «πιστεύει ότι ένα παλαιστινιακό κράτος θα πρέπει γίνει πραγματικότητα μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών, όχι μέσω μονομερούς αναγνώρισης».

«Πρόκειται για κυρίαρχες αποφάσεις των κρατών μελών. Από την πλευρά μας, ο γγ θα συνεχίσει να εργάζεται για μια λύση δύο κρατών, που θα ζουν δίπλα-δίπλα με ειρήνη και ασφάλεια, τιμώντας το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του παλαιστινιακού λαού», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Αναφερόμενος στην απόφαση του ισραηλινού στρατού να δώσει άδεια σε Ισραηλινούς εποίκους να επιστρέψουν σε τρεις πρώην οικισμούς στη Δυτική Όχθη, ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες είπε ότι «οποιαδήποτε πολιτική ενθαρρύνει περισσότερους εποικισμούς ή περισσότερους εποίκους μας απομακρύνει περισσότερο από την επίτευξη της λύσης των δύο κρατών».

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Φραστική επίθεση από οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, της αντιπάλου τους στον ημιτελικό του Φάιναλ φορ δέχθηκαν ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατά την άφιξη της αποστολής στο ξενοδοχείο, όπου θα καταλύσουν στο Βερολίνο.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττικκή με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στον Σαρωνικό τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα