back to top
28.2 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

28.2 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα η στήριξη των νέων οικογενειών

Διαβάστε επίσης

Τη στήριξη της νέας οικογένειας με κίνητρα που θα καταστήσουν οικονομικά πιο εύκολο να αποκτήσει και να μεγαλώσει παιδιά προσδιόρισε ως πρώτη προτεραιότητα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο συνεδρίου για το Δημογραφικό.

Όπως είπε, η κυβέρνηση αγκαλιάζει ήδη τις νέες οικογένειες, τις στηρίζει οικονομικά με ένα πλέγμα πολιτικών και θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα. Αναφέρθηκε μάλιστα «σε 60 πολιτικές που έχουμε ήδη εφαρμόσει για το δημογραφικό και την στήριξη των νέων οικογενειών» και πρόσθεσε ότι «δεν ξεκινούμε από το μηδέν, έχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας».

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλους και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα- ενδεχομένως και εντός των εταιρειών, όπως είπε- στο ολοήμερο σχολείο, ενώ προανήγγειλε ότι μετά τις ευρωεκλογές θα υπάρξουν και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες για το κόστος της στέγης.

Υπογράμμισε επίσης τις δυνατότητες συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα με παροχή περισσότερων κινήτρων στις επιχειρήσεις που προσφέρουν παροχές στους εργαζόμενους τους υποστήριξης των οικογενειών τους, φέρνοντας ως παράδειγμα «κάποια φορολογικά κίνητρα για παροχή περισσότερων δωρεάν παιδιατρικών εξετάσεων, να καλύψουμε το κόστος του παιδιάτρου που είναι σημαντικό για κάθε οικογένεια», όπως ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το δημογραφικό είναι εθνικό πρόβλημα και η κυβέρνηση το έχει αντιμετωπίσει ολιστικά, ενώ υπογράμμισε ότι οι δημογραφικές τάσεις αλλάζουν αργά και τα αποτελέσματα της όποιας πολιτικής θα αρχίσουν να φαίνονται σε κάποια χρόνια.

Αναφέρθηκε επίσης και στην ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ένα εργαλείο πολιτικών, διευκρίνισε ωστόσο ότι κάθε χώρα έχει πολύ ιδιαίτερα κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά και αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια πολιτική που δούλεψε αλλού μπορεί να εφαρμοστεί αυτούσια στην πατρίδα μας. Πρέπει να δούμε τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, πρόσθεσε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα