back to top
31.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

31.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Κουτσούμπας: Στις 9 Ιούνη ο λαός της Ανατολικής Αττικής έχει επιλογή κι αυτή είναι να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης

Στις 9 Ιούνη ο λαός του Γέρακα, της Παλλήνης και ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής, έχει επιλογή, κι αυτή είναι να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ”, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εισαγωγή της ομιλίας του από την πλατεία του Γέρακα. «​Να ταρακουνήσει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, την ΕΕ και τα υπόλοιπα κόμματά της στην Ελλάδα, το σύστημα και τα συμφέροντα που όλοι τους μαζί υπηρετούν», συμπλήρωσε, προσθέτοντας: «Και η ελπίδα πολλές φορές δυνάμωσε, γιατί δυνάμωσε το ρεύμα της αμφισβήτησης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων της».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούμπας έκανε αναφορά στα εξής θέματα:

1. Στις φοιτητικές εκλογές που μίλησε για «μεγάλη νίκη της παράταξης της ΚΝΕ, της Πανσπουδαστικής, στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές, όπου αναδείχθηκε ξανά σε πρώτη δύναμη και μάλιστα ακόμα πιο ενισχυμένη», συμπληρώνοντας : «Και στις 9 Ιούνη, λοιπόν, ας το κάνουμε όπως οι φοιτητές, για να έρθουν τα πάνω-κάτω», τόνισε.

2) Έστρεψε τα βέλη του στη Νεα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι « ζητάει τώρα καινούρια έγκριση, για να συνεχίσει με ακόμη περισσότερη ορμή το αντιλαϊκό της έργο. ​Και, πράγματι, προσέθεσε για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι που πρέπει να “κοντύνει” σε αυτές τις κάλπες, να της κοπεί η φόρα».

3) Άσκησε κριτική στην ΕΕ και στα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «όχι όμως να κόψουμε το ένα κεφάλι της Λερναίας Ύδρας και να βοηθήσουμε να φυτρώσει το άλλο.
​Άρα, λοιπόν, προσέθεσε, δεν μπορεί αυτό να γίνει με την ψήφο στα υπόλοιπα κόμματα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των επιχειρηματικών συμφερόντων. Στα κόμματα, δηλαδή, που έχουν υπηρετήσει την ίδια ακριβώς πολιτική και όταν ήταν κυβέρνηση και όταν είναι αντιπολίτευση. Που έχουν ψηφίσει το ίδιο με τη ΝΔ στο 75% των ψηφοφοριών του ευρωκοινοβουλίου την τελευταία 5ετία, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη δήθεν “Νέα” Αριστερά, και στο 93%, όπως το ΠΑΣΟΚ.
​Και μετά, τόνισε, αυτές οι οδηγίες που ψηφίζονται εκεί, έρχονται και γίνονται νόμοι στην ελληνική Βουλή, όπου τα ίδια κόμματα πάλι τους ψηφίζουν μαζί, είτε στο σύνολο, είτε στα περισσότερα άρθρα τους.
​Δεν μπορεί να γίνει με ψήφο σε κόμματα, όπως του Βελόπουλου και της Κωνσταντοπούλου, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι λαϊκίστικα σόου στη Βουλή, για να κρύψουν ότι και αυτοί συμφωνούν στα βασικά στοιχεία της ακολουθούμενης πολιτικής, αλλά και για να καλύψουν την ανυπαρξία τους από τις ζωντανές κοινωνικές διεργασίες, από τους αγώνες του λαού μας».

4) Άσκησε προσωπική κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη για δηλωσεις του για τα απογευματινά χειρουργεία « Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης, για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία;
​Συμφωνεί λέει, αρκεί να έχουν χαμηλό αντίτιμο… Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Συμφωνεί πάλι, αρκεί να αναθεωρηθεί πρώτα το άρθρο 16…
​Φαίνεται θα τους έχει μείνει συνήθεια εκεί στο ΠΑΣΟΚ να συμφωνούν τόσο πολύ με τη ΝΔ, από τότε που κάθονταν στα ίδια κυβερνητικά έδρανα στις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη και τα άλλα τα παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά. ​

​Ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στο ακροατήριο στην πλατεία του Γέρακα, υπογράμμισε τα εξής: «​Και η περιοχή της Ανατολικής Αττικής εδώ, μπορούμε να πούμε πως είναι ο καθρέφτης αυτού του δρόμου ανάπτυξης.
​Γιατί εδώ αποτυπώνεται η μεγάλη αντίφαση: Από τη μία πλευρά μια τεράστια ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια, με τα λεγόμενα “μεγάλα έργα”, με επενδύσεις, με βιομηχανικές και τουριστικές ζώνες, με την οικιστική επέκταση που συμπαρέσυρε προς τα πάνω και τον πληθυσμό της περιοχής. Κι από την άλλη, υποδομές και υπηρεσίες που αφορούν την κάλυψη ζωτικών λαϊκών αναγκών, όχι απλά προηγούμενων δεκαετιών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν τότε.
​Με ολόκληρη την Ανατολική Αττική να παραμένει, ακόμη και σήμερα, χωρίς δημόσιο νοσοκομείο, κάτι που αναγκάζει τους ασθενείς της περιοχής, είτε να μετακινούνται στα νοσοκομεία του κέντρου, είτε να πληρώνουν από το υστέρημά τους στις ιδιωτικές δομές υγείας, που ξεφυτρώνουν και εδώ σαν τα μανιτάρια.
​Με δημόσιες δομές υγείας να λειτουργούν οριακά και “στο κόκκινο”, με μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.
​Ο Δήμος Παλλήνης, μάλιστα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν έχει ούτε καν Κέντρο Υγείας και οι κάτοικοι αναγκάζονται για μια σειρά εξετάσεις και «έκτακτα περιστατικά» να πηγαίνουν στα Σπάτα.
​Πόσο μάλλον που στις περιοχές της Παλλήνης και του Γέρακα λειτουργούν μια σειρά από μεγάλα εργοστάσια όλων των κλάδων. Εδώ βρίσκονται μεγάλοι χώροι δουλειάς, όπου δουλεύουν χιλιάδες εργάτες και σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος τα πιο κοντινά νοσοκομεία βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός « Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική» και δεσμεύτηκε να «συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Μίλησε για « απαρχαιωμένες σχολικές υποδομές στην περιοχή λόγω «παλαιότητας ή λόγω έλλειψης χώρων, με σχολικά κτίρια να κρίνονται ακόμη κι ακατάλληλα, γιατί δεν ανταποκρίνονται στους σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς».

Μίλησε, αντίστοιχα, για ένα δήμο τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας που δεν έχει, στο μεγαλύτερο μέρος του, αποχέτευση, ή για την έλλειψη χώρων αθλητισμού και πολιτισμού».
Ο κ. Κουτσούμπας ανεβάζοντας ακόμη τους αντιπολιτευτικούς τόνους σημείωσε ότι « ο κόσμος δεν έχει να περιμένει τίποτα ούτε από τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης που θα μας φέρουν “πιο κοντά στην ΕΕ”, ούτε από μια αντιπολίτευση σαν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που τον καλούν να συμμορφωθεί με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, λες και δεν το κάνει πολύ ευχαρίστως και από μόνος του, λες και δεν είναι ακριβώς αυτό το πρόβλημα.
​Μόνο στον δικό σας αγώνα, προσέθεσε ,μπορείτε να βασιστείτε. Και σε αυτόν θα βρείτε σταθερό και αταλάντευτο σύμμαχο το ΚΚΕ».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Κουτσούμπας και για την Ε.Ε τονίζοντας ότι «δεν ήταν ποτέ μια ένωση των ευρωπαϊκών λαών, με σκοπό την κοινή τους ευημερία. Ήταν μια ένωση των λόμπι, των μονοπωλίων, των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων και για αυτό μια φυλακή των λαών».

Για την πρόσφατη επιστολή που απέστειλε ο πρωθυπουργός στην ΕΕ για το θέμα της ακρίβειας, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε τα εξής:
​«Έστειλε και επιστολή στην κυρία Φον Ντερ Λάιεν, για να την ενημερώσει, λες και δεν το ήξερε, ότι οι πολυεθνικές τιμολογούν με διαφορετικό τρόπο τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές χώρες, προφανώς με σκοπό να αποκομίζουν το μέγιστο κέρδος, εις βάρος των καταναλωτών.
​Και τώρα περιμένει μάλλον, μήπως η συγκεκριμένη κυρία μαλώσει τις πολυεθνικές και συμμορφωθούν…
​Μα ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;
​Είναι δυνατόν η ΕΕ να στραφεί απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό; Είναι δυνατόν να θέσει περιορισμούς στην απόλυτη ελευθερία των πολυεθνικών επιχειρήσεων να κινούνται, όπως τους αρέσει, μέσα στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά; Να ακυρώσει δηλαδή τον ίδιο της τον λόγο ύπαρξης;».

Στο κάδρο της κριτικής του, για το ίδιο θέμα, για ακόμη μια φορά στην ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι « από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δεν χάνουν ευκαιρία να ξεπλένουν την ΕΕ της ακρίβειας, λέγοντας λίγο-πολύ ότι αυτή δεν ευθύνεται σε τίποτα, και το μόνο πρόβλημα που εντοπίζουν είναι, αν η Ελλάδα είναι πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ στον πληθωρισμό».

​Στον επίλογο της ομιλίας του, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι στις 9 Ιουνίου, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, πρέπει να έχουν όλοι στο νου τους ότι :

​-Ψηφίζουμε για την ακρίβεια.

-Ψηφίζουμε για τους μισθούς μας. Ψηφίζουμε για την υγεία και την παιδεία. Ψηφίζουμε γιατί θέλουμε να ζούμε σε πόλεις ανθρώπινες, με βάση τις δυνατότητες του 2024.

-​Ψηφίζουμε ενάντια στους δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους οποίους μας έχει μπλέξει η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, με τα υπόλοιπα κόμματα να της δίνουν άλλοθι.

-​Ψηφίζουμε για να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος – κατακτητή του Ισραήλ και για να αναγνωρίσει η χώρα μας το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

-Ψηφίζουμε για να γυρίσει η φρεγάτα Ύδρα από την Ερυθρά Θάλασσα, όπου την έχουν στείλει να στηρίζει το Ισραήλ και να προασπίζεται τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Διαβάζουμε μάλιστα πως πύραυλος των Χούθι χτύπησε πολύ κοντά στην φρεγάτα Ύδρα, απόδειξη πόσο μεγάλοι είναι οι κίνδυνοι για το προσωπικό της.

-​Ψηφίζουμε για να πάψουμε να χρεωνόμαστε μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα, την ώρα που για τις ανάγκες μας μονίμως «δεν έχει».

-Ψηφίζουμε για τα ψέματα που είπαν όλοι τους για την ΕΕ και για τις αλήθειες που είπε το ΚΚΕ.

-Ψηφίζουμε για να στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο δοκιμασμένους αγωνιστές και όχι πρόθυμους υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής, κλακαδόρους των συμφερόντων και των λομπι.

-​Ψηφίζουμε όπως αγωνιστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως κερδίσαμε ό,τι κερδίσαμε και για να είμαστε πιο δυνατοί να αγωνιστούμε από εδώ και πέρα.
-​Ψηφίζουμε όλοι και δεν αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς, γιατί η εμπειρία δείχνει ότι η απόφαση μάλλον δεν θα μας αρέσει…
Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τον κόσμο να «ακυρώσει τα σχέδια του συστήματος και των κομμάτων του να στείλουν στην αποχή όσους δεν μπορούν να πείσουν. Να ψηφίσουν ΚΚΕ και να στείλουν μήνυμα εναντίωσης στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο σύστημα».

Στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, στον Γέρακα, χαιρετισμό απεύθυναν η Ελένη Γερασιμίδου, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, ηθοποιός και ο Βασίλης Γιαννάκος, Αρχιπυροσβέστης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής.

Παρευρέθηκαν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιώργος Παναγής, μέλη της ΚΕ, ο Γιάννης Γκιόκας μέλος της ΚΕ και βουλευτής Ανατολικής Αττικής του Κόμματος.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα