back to top
23.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

23.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Μετ’ εμποδίων οι εξετάσεις της ελληνικής PISA – Δεν συμμετείχαν τα δημοτικά Κέρκυρας και Περάματος

Διαβάστε επίσης

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη οι εξετάσεις της ελληνικής PISA. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι εξετάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν σε κανένα από τα πέντε δημοτικά σχολεία της Κέρκυρας λόγω καθολικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, παρά το γεγονός ότι αυτή είχε κηρυχθεί παράνομη από το δικαστήριο.

Οι Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα , δηλαδή η ελληνική PISA, διεξήχθησαν την Τετάρτη πανελλαδικά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Είχαν επιλεγεί 660 σχολεία ως αντιπροσωπευτικό δείγμα από το σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, με εξαίρεση τα ειδικά σχολεία, τα ξενόγλωσσα σχολεία και τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης. Συγκεκριμένα, στις εξετάσεις είχε προγραμματιστεί η συμμετοχή 6.000 μαθητών της ΣΤ ́ Δημοτικού από 330 Σχολεία και 6.000 μαθητών της Γ ́ Γυμνασίου από 330 σχολεία.

Στην Π.Ε.Κέρκυρας, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις της ελληνικής PISA σε κανένα δημοτικό σχολείο, εξαιτίας της καθολικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών των 5 δημοτικών στη στάση εργασίας, την οποία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, όπως ανακοινώθηκε από τον τοπικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε άλλες περιοχές. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» με σχετική του ανακοίνωση ενημερώνει ότι δεν πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις «Pisa» σε κανένα από τα 4 δημοτικά σχολεία του Περάματος, αφού κανένας μαθητής και καμία μαθήτρια δεν προσήλθε να συμμετάσχει. «Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς απέναντι στις εξετάσεις της ‘ελληνικής PISA’, τόνισε ότι πρόκειται για «αναχρονιστικές μειοψηφίες, οι οποίες με τη στάση τους στρέφονται εναντίον των μαθητών υπονομεύοντας ουσιαστικά το μέλλον τους».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα