back to top
31.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

31.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης στον Αθήνα 9,84: Το ΠΑΣΟΚ εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης κόντρα στην αλαζονεία του 41% της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Την αναγκαιότητα να καταστεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μια ισχυρή, προοδευτική και αξιόπιστη αντιπολιτευτική φωνή η οποία σε δεύτερο χρόνο θα μπορέσει να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης «απέναντι στην αλαζονεία του 41% της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», ο οποίος-όπως τόνισε- «προσπαθεί να επιβάλλει ακόμα και τον αντίπαλό του, όπως συμβαίνει σε κράτη χαμηλής ποιότητας Δημοκρατίας προκειμένου να διευκολύνει την εξουσία του», επισήμανε μέσω του Αθήνα 9.84, ο πρόεδρός του, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα που εκτιμά ότι θα συγκεντρώσει το κόμμα του στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου καθώς- όπως υπογράμμισε- διαπιστώνει εξαιρετικά θετικό κλίμα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ζήτησε debate όχι για επικοινωνιακούς λόγους αλλά για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, επισημαίνοντας ότι οι Ευρωεκλογές θα κρίνουν όχι μόνο την πορεία της Ευρώπης αλλά και το μέλλον της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια.

«Όσο η Ευρώπη είναι λίγο μαζί και πολύ χώρια, εν τέλει αποφασίζει ο γαλλογερμανικός άξονας», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε ότι αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες, επανέλαβε ότι παραμένει πάγια θέση του η ανάληψη πρωτοβουλιών την επομένη των Ευρωεκλογών για ανασύσταση του προοδευτικού χώρου σε πολιτικό επίπεδο «και πάντα στο προσκήνιο» -όπως χαρακτηριστικά είπε- ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Ο κ. Κασσελάκης λέει διαρκώς ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει μαζί μας. Με λέει εκβιαζόμενο για το θέμα των υποκλοπών» και συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε ένα τοξικό παιχνίδι. Τη δική μου πορεία τη γνωρίζουν όλοι. Δεν είμαι ένα άγνωστο πράγμα που ήρθε ξαφνικά στην Ελλάδα και έχει μια απίθανη ασυλία από τα ΜΜΕ. Σε αυτή τη μάχη απέναντι στη ΝΔ δεν θέλω να αντιπαρατίθεμαι με τον κ. Κασσελάκη, είμαστε διαφορετικοί, κάνουμε άλλη προσπάθεια».

«Οι πολίτες με την ψήφο τους θα καθορίσουν κρίσιμους συσχετισμούς»

«Η δύναμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι πολύ μεγάλη. Δεν είναι διακοσμητικό όργανο. Ο πολίτης με την ψήφο του θα καθορίσει συσχετισμούς πολύ κρίσιμους για το μέλλον της πατρίδας μας και γενικότερα της Ευρώπης. Έχει δύναμη η ψήφος των πολιτών στην Ευρώπη. Το ΠΑΣΟΚ είναι , σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η παράταξη που έχει κινήσει όλες τις μεγάλες αλλαγές. Πρέπει να κάνουμε τους πολίτες να νιώσουν γεωπολιτική, κοινωνική, εργασιακή, οικονομική, περιβαλλοντική ασφάλεια».

«Να δώσουν οι πολίτες δύναμη στο ΠΑΣΟΚ»

«Όλοι μας θα αξιολογηθούμε στις Ευρωεκλογές. Πρέπει η δημοκρατική παράταξη να αναδειχτεί ακόμη πιο ισχυρή ώστε να μπορέσει να αναλάβει την πρωτοβουλία κινήσεων και να διαμορφώσει ένα ισχυρό προοδευτικό μέτωπο και όχι μόνο συσχετισμούς το βράδυ των Ευρωεκλογών. Χρειάζεται αξιοπιστία, θέσεις και πρόγραμμα και όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ τα διαθέτει».

 

«Σήμερα η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο»

«Πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουμε τί εκπροσωπεί ο καθένας. Περιμένω από τη ΝΔ να μας πει τί πέτυχε όλα τα προηγούμενα χρόνια στις Βρυξέλλες. Δυστυχώς, αντί η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες προς όφελος των πολιτών και να στηρίξει ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα στην Ελλάδα, δεν κάνει τίποτα. Σήμερα η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο».

 

«Η χαμηλή ποιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατάει όρθιο τον κ. Μητσοτάκη»

«Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να οδηγήσει την Ελλάδα σε περαιτέρω απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην αγοραστική δύναμη, στην ακρίβεια, στην υγεία. Αυτό που τον κρατάει όρθιο είναι η χαμηλή ποιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αντί να παράγει πολιτική, κάνει life style. Όσο ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν νιώθουν να υπάρχει μια σοβαρή και αξιόπιστη απειλή, τόσο θα κλιμακώνεται η αλαζονεία τους. Γι’ αυτό πρέπει οι πολίτες να στείλουν το μήνυμα ”ως εδώ η αλαζονεία”. Μόνο με ισχυρούς τους Σοσιαλδημοκράτες και με προγραμματικό διάλογο με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις θα νιώσει απειλή ώστε να αλλάξει τροπάριο. Και αυτό το βήμα πρέπει να γίνει από το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές».

Με τον πρόεδρο του Αθήνα 9.84, Νίκο Λαλιώτη και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

«Είμαι ανοιχτό βιβλίο»

«Στην προσωπική και πολιτική μου διαδρομή, δεν υπάρχουν κενά, είμαι ανοιχτό βιβλίο. Πήγα σε δημόσιο σχολείο, σπούδασα σε δημόσιο πανεπιστήμιο, εργάστηκα. Εάν είχα γράψει άρθρα υπέρ του κ. Μητσοτάκη και ετοιμαζόμουν να γίνω υπουργός του, θα με είχαν ξεσκίσει τα ΜΜΕ. Εάν το ΠΑΣΟΚ είχε έναν αρχηγό με τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, τι θα έλεγαν; Εμείς, θα απευθυνθούμε εκεί που απευθυνθήκαμε και στις Δημοτικές Εκλογές. Η κοινωνία ξέρει και καταλαβαίνει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τον ιδεολογικό του προσανατολισμό ο καθένας τον δείχνει από αυτά που λέει».

Υποκλοπές: «Θα κινηθώ νομικά εναντίον όποιου παίζει με την αξιοπρέπειά μου»

«Η υπόθεση των υποκλοπών με έκανε σοφότερο. Ακούστηκαν εις βάρος μου απίθανα πράγματα από τη στιγμή που αποκάλυψα την ύπαρξη ενός παρακράτους. Εγώ, συνεχίζω ως απλός υπεύθυνος πολίτης τον αγώνα μου. Όποιος δεν υλοποιήσει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας που με δικαίωσε, θα με βρει νομικά απέναντί του. Η Δικαιοσύνη πήρε μια απόφαση, ότι πρέπει να υπάρχει αιτιολόγηση ως προς τους λόγους παρακολούθησής μου. Όποιος μπει εμπόδιο, θα κινηθώ εναντίον του γιατί επιτρέπει στο παρακράτος να παίζει με την αξιοπρέπεια του θύματος, με την αξιοπρέπειά μου».

 

«Τι ενώνει την υπόγα του Μαξίμου με την Κουμουνδούρου;»

«Ο Καμμένος έγραψε μια αθλιότητα για την οποία θα κινηθώ νομικά. Άλλωστε, είναι μόνιμος συκοφάντης των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και καταδικάστηκε στο παρελθόν γι αυτό. Θα λάβει ξανά την ίδια απάντηση που είχε πάρει και στο παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ. Πως είναι δυνατόν οι υπόγες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να αναπαράγουν όλη μέρα τον Καμμένο; Τι ενώνει την υπόγα του Μαξίμου με την Κουμουνδούρου.; Τόσο πολύ ενόχλησε η αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών;»

 

«Ο κ. Σκέρτσος πρέπει να δείξει ότι υπηρετεί τον κ. Μητσοτάκη»

«Είμαι εμμονικός με τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος δικαίου και με τη διάκριση των εξουσιών. Αντιθέτως, ο κύριοι του Μαξίμου είναι εμμονικοί μόνο με τις καρέκλες τους. Είναι πρωταγωνιστές στα σκάνδαλα και στις συγκαλύψεις. Μόνος τους Θεός είναι η καρέκλα και η εξουσία. Έχουμε άλλο αξιακό φορτίο. Ο κ. Σκέρτσος, πρέπει να δείξει ότι υπηρετεί τον κ. Μητσοτάκη και το αποδεικνύει με τις δηλώσεις του».

 

«Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά»

«Έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου να υπάρξει Ενιαία Αρχή Καταναλωτών, να δημιουργηθεί ισχυρό καταναλωτικό κίνημα ώστε τα σούπερ μάρκετ και οι πολυεθνικές να φοβούνται. Ζητάμε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά όσο διαρκεί η ακρίβεια, ελέγχους και μεγάλα πρόστιμα εις βάρος όσων αισχροκερδούν».

 

«Όσο καταρρέει το ΕΣΥ κάποιοι κερδίζουν»

«Γιατί τόσες ιδιωτικές δαπάνες στη υγεία; Τα απογευματινά ιατρεία τα στηρίξαμε 2001 γιατί τότε υπήρχε το προσωπικό. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για το ΕΣΥ ούτε και κίνητρα. Δε γίνεται να έχεις μισθούς πείνας για τους γιατρούς. Ο κ. Μητσοτάκης αφήνει το ΕΣΥ να παρακμάσει γιατί υπάρχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Όσο καταρρέει το ΕΣΥ κάποιοι κερδίζουν».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα