back to top
28.2 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

28.2 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης μας πήγε σε περαιτέρω απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε αγοραστική δύναμη, ακρίβεια, υγεία

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για το ζήτημα της ακρίβειας ενόψει και της αυριανής συζήτησης στη βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον «Αθήνα 98.4» και την εκπομπή «Ραντάρ» με τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

«Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μας πάει σε περαιτέρω απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην αγοραστική δύναμη, στην ακρίβεια, στην υγεία» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρωταθλητές στην ακρίβεια: υπερτετραπλάσιος ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού στα τρόφιμα τον Μάρτιο, υπερτριπλάσιος τον Απρίλιο. Στον πάτο της Ευρωζώνης σε αγοραστική δύναμη ο ελληνικός λαός, προτελευταίος στην Ευρώπη των 27. Πληρώνουμε τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας, πίσω από τη Βουλγαρία στην Ευρώπη των 27. Και έχει το θράσος ο κ. Μητσοτάκης να έχει σύνθημα “ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία για να είμαστε κοντά στην Ευρώπη”. Τι τον κρατάει όρθιο;», διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. «Ότι είχε μία πολύ κακή αξιωματική αντιπολίτευση που κατέρρευσε, συνεχίζει να έχει μια χαμηλής ποιότητας αξιωματική αντιπολίτευση που, αντί να κάνει πολιτική, κάνει lifestyle», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Δημογραφικό – προτάσεις ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στο δημογραφικό, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «τρεις φορές η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για το επίδομα μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες και τελικά το υλοποίησε μετά από 1,5 χρόνο. Για ποιο λόγο έπρεπε να περιμένουν ενάμιση χρόνο;».

«Για εμένα το δημογραφικό είναι προτεραιότητα. Τα νέα ζευγάρια για να σταθούν όρθια και να κάνουν οικογένεια θέλουν αξιοπρεπή πρόσβαση σε στέγαση». Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για κοινωνικές κατοικίες που θα δίνονται με κοινωνικά κριτήρια με χαμηλό ενοίκιο υπενθυμίζοντας οτι τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη αξιοποίησαν το Ταμείο Ανάκαμψης και εκπόνησαν προγράμματα με 20 και 15 χιλιάδες κατοικίες, κίνητρα ανακατασκευής κλειστών διαμερισμάτων για να μπουν στη δεξαμενή.

Στέφανος Κασσελάκης – Ανασύνθεση Κεντροαριστεράς

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι δεν συμπεριλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω σε αυτή τη μάχη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία να βρίσκομαι συνεχώς στη θέση να αντιπαρατίθεμαι με τον κ. Κασσελάκη, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης και τι θέλω να πω; Είμαστε διαφορετικά πράγματα. Εγώ παίζω μπάσκετ, εκείνος παίζει γκολφ. Είναι άλλη η προσπάθεια που γίνεται».

Σε σχέση με τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε: «Είμαι έτοιμος να πάρουμε μεγάλες πρωτοβουλίες, γιατί η πατρίδα είναι πάνω απ’ όλα. Και η πατρίδα, όσο υπάρχει ένας κυρίαρχος πόλος που δεν δείχνει σεβασμό σε κανέναν, δεν σέβεται την ελληνική δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους φόρους των Ελλήνων πολιτών, τόσο ο λαός μας θα είναι κοντά σε νέες περιπέτειες. Αν αυτή η εξουσία νιώσει απειλή, θα αναγκαστεί να αλλάξει τροπάριο και αν δεν αλλάξει, θα ηττηθεί. Έτσι είναι η υγεία της δημοκρατίας. Και πρέπει – για εμένα – να υπάρξει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα από το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη στις ευρωπαϊκές εκλογές και πιστεύω ότι θα γίνει αυτό το βήμα».

Υποκλοπές

Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του Πάνου Καμμένου για τις αθλιότητες που διαδίδει στο διαδίκτυο, διερωτώμενος «τι ενώνει την υπόγα του Μαξίμου με την υπόγα της Κουμουνδούρου».

Ως προς τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος της ΕΥΠ. Δεν συζητά για αυτό για το οποίο είναι ο ίδιος υπεύθυνος. Όποιος δεν σεβαστεί και δεν υλοποιήσει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας που με δικαίωσε, θα με βρει νομικά απέναντί του. Όποιος -το ξαναλέω– είτε στην ΑΔΑΕ είτε στην ΕΥΠ είτε στο Μαξίμου δεν σεβαστεί την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, τότε θα κινηθώ νομικά εναντίον του επεσήμανε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στον χαρακτηρισμό «εμμονικός» του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Οι κύριοι του Μαξίμου είναι εμμονικοί μόνο με τις καρέκλες τους. Έχουν τεράστια αλαζονεία, τεράστια αναξιοπιστία και τεράστια αναποτελεσματικότητα. Έχουμε άλλο αξιακό και πολιτικό φορτίο. Οπότε κατανοώ τον κ. Σκέρτσο. Πρέπει και αυτός με κάποιον τρόπο να δείξει ότι υπηρετεί τον κ. Μητσοτάκη. Και το δείχνει με αυτές του τις δηλώσεις».

Κατερίνα Παπαβασιλείου 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα