back to top
30.8 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

30.8 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

“Before and After Science” στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Διαβάστε επίσης

Ο ΝΕΟΝ συνεργάζεται με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και παρουσιάζει την έκθεση Before and After Science, μια νέα ανάθεση στην εικαστικό Ίριδα Τουλιάτου.

Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα Έργο στην Πόλη 2024 και αναπτύσσεται στον εξωτερικό χώρο, στον χώρο υποδοχής και στη Βιβλιοθήκη Επιστήμης, Τεχνολογίας και Πολιτισμού «Κ.Θ. Δημαράς» του Ιδρύματος. Ο τίτλος, δάνειο από τον ομότιτλο δίσκο του μουσικού Brian Eno, λειτουργεί ως χρονοδότης και αποτυπώνει τη ζωντανή – in vivo – και εργαστηριακή – in vitro – διαδικασία σύνθεσης των έργων μέσα από την ανάλυση, την αποδόμηση και την ανακατασκευή, συγχρονίζοντας λειτουργικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνθήκες.

Με το πρόγραμμα Έργο στην Πόλη, ο ΝΕΟΝ αναθέτει σε έναν καλλιτέχνη κάθε χρόνο τη δημιουργία έργου που εκτίθεται σε δημόσιο χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σκοπός του ΝΕΟΝ είναι η παρουσίαση της σύγχρονης τέχης σε δημόσιους και ιστορικούς χώρους, συμβάλλοντας στη διάδραση μεταξύ της τέχνης, της κοινωνίας και της πόλης.

Επιμέλεια έκθεσης | Γαλήνη Νόττι

ΝΕΟΝ Έργο στην Πόλη | Ίρις Τουλιάτου | Before and After Science
27 Μαΐου – 7 Ιουλίου 2024
ΝΕΟΝ + Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Βασ. Κωνσταντίνου 48, 11635, Αθήνα

Εγκαίνια | 27 Μαΐου 2024, 7μμ

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Τρίτη | 9:00 πμ – 3:30 μμ
Τετάρτη – Παρασκευή | 9:00 πμ – 8:00 μμ
Σάββατο – Κυριακή | 11:00 πμ – 7:00 μμ

Είσοδος Ελεύθερη

Η έκθεση Before and After Science διευρύνει το ωράριο της Βιβλιοθήκης Επιστήμης, Τεχνολογίας και Πολιτισμού «Κ.Θ. Δημαράς» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί και απογεύματα από Τετάρτη έως Παρασκευή ενώ Σάββατο και Κυριακή θα λειτουργεί το αναγνωστήριο χωρίς υπηρεσίες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα