back to top
27.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

27.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ολομέτωπη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένεται κατά την σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την “αντιμετώπιση της ακρίβειας και την φορολόγηση υπερκερδών” που ξεκινησε πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη . Η συζήτηση διεξάγεται μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου ο οποίος θα πάρει δεύτερος τον λόγο.

Η αναμέτρηση με το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεί για αυτή την κυβέρνηση απόλυτη πολιτική προτεραιότητα, ειπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός , κάνοντας λόγο για ένα δύσκολο στοίχημα που για να κερδηθεί χρειάζεται κα χρόνο και συστηματική προσπάθεια.

Στο Κοινοβούλιο διαβιβάστηκε χθες η ποινική δικογραφία για το μπάζωμα στον χώρο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που αφορά στον τέως υπ. Υγείας Θάνο Πλεύρη και τους τέως υφυπουργούς Υγείας Ζωή Ράπτη, Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο και παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο.

«Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι ο εφιάλτης του θα συνεχιστεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής αμέσως μόλις επαναλειτουργήσει η Βουλή μετά τις ευρωεκλογές.

Άνοιξε πριν από λίγο η οδός Καραϊσκάκη στο χαιδάρι η οποία είχε κλείσει καθώς τυλίχθηκε στις φλόγες τουριστικό λεωφορείο στο ύψος της λεωφόρου Αθηνών. Οι επιβάτες πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός συμφωνα με πληροφορίες.

Μεγάλες καθυστερήσεις έχουμε στο ρεύμα προς Λαμία της λεωφόρου Κηφισού από το ύψος του Αιγάλεω, λόγω εργασιών σε υαλοπίνακες. Κλειστές για αυτό τον λόγο είναι η δεξιά λωρίδα και λωρίδα έκτακτης ανάγκης από το ύψος της οδού Τσούντα έως την οδό Αχαρνών .

Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασίσει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το αίτημα της Νότιας Αφρικής να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακο, με τον Ισραηλινό στρατό να συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στην λωρίδα της Γάζας.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, και κορυφαίων στελεχών της Χαμάς.

Την δημιουργία μίας κοινής ασπίδας για την αεράμυνα της Ευρώπης, με κοινοτική χρηματοδότηση, ζητούν με επιστολή τους προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πολωνός ομόλογός του Ντόναλντ Τουσκ. Καλούν σε συζήτηση για το θέμα στην προσεχή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 27 και 28 Ιουνίου.

Ως παράδειγμα του κοινού αμυντικού σχεδιασμού που καλείται να προωθήσει η επόμενη Επιτροπή ανέφερε την πρόταση Μητσοτάκη – Τουσκ η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν κατά το χθεσινό debate των επικεφαλής των ευρωομάδων.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να δαπανήσουμε εθνικούς πόρους για μία ανάγκη η οποία είναι και εθνική και ευρωπαϊκή», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την περιοδεία του στο Άργος.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στις 4.30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολλάντ.

Με τη φράση «ένα κόμμα θα μπορεί να αλλάξει αυτοδύναμα τα πράγματα», ο Στέφανος Κασσελάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιδιώξει την σύναψη συμφωνιών σε επίπεδο κορυφής με τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων του προοδευτικού χώρου προκειμένου να χτιστεί ένα ενιαίο μέτωπο εναντίον της ΝΔ για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Mιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ONE, o κ. Κασσελάκης εξέφρασε την βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει σε τροχιά εξουσίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. θα επισκεφθεί στις 12 και μισή τις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ

Στο μικροσκόπιο της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπαίνουν οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων εφοριακών στην Χαλκίδα. Με παραγγελία του προέδρου της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη Ήδη έχουν δεσμευθεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων, ενώ ξεκινά έλεγχος για τον τρόπο κτήσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Σήμερα οι συλληφθέντες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Πρόκειται για την Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, τον Υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας καθώς και έναν λογιστή.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε εντολή για επανέλεγχο όλων των ύποπτων υποθέσεων σε βάθος πενταετίας και μεταφορά των υποθέσεων ελέγχου από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής.

Διεθνές κύκλωμα τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή και διακίνηση παράνομων αναβολικών ουσιών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτω στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία. Συνελήφθησαν 2 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 2. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 380.000 παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα και πλήρης εξοπλισμός παραγωγής και συσκευασίας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το παράνομο οικονομικό όφελος από την πώληση των κατασχεθέντων ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ.

Παρεμβάσεις στις παροχές αναπηρίας, τις οποίες σήμερα λαμβάνουν περίπου 200.000 συμπολίτες μας, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030: Ο σχεδιασμός, περιλαμβάνει μεταξυ άλλων την δημιουργία μητρώου παροχών αναπηρίας και την σύνταξη Ενιαίου Κανονισμού Αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ, ως αυτοτελούς δράσης. Περισσότερα στο athina984.gr.

Πέντε άνθρωποι -τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα- σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε μετά από επίθεση ενόπλων στο νότιο Μεξικό, τρεις ημέρες μετά τον εντοπισμό δέκα πτωμάτων σε συνοικίες της πόλης Ακαπούλκο, η οποία μαστίζεται από το οργανωμένο έγκλημα.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H ώρα της αλήθειας έφτασε για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με τους «αιώνιους» να ρίχνονται στη μάχη των ημιτελικών του φάιναλ φορ της Euroleague, στο Βερολίνο.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα