back to top
27.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

27.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 02:00

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αναμένεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας μετά από πρόταση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου.

Χθες στο Κοινοβούλιο διαβιβάστηκε η ποινική δικογραφία για το μπάζωμα στον χώρο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που αφορά στον τέως υπ. Υγείας Θάνο Πλεύρη και τους τέως υφυπουργούς, Υγείας Ζωή Ράπτη, Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο και παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο.

«Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι ο εφιάλτης του θα συνεχιστεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής αμέσως μόλις επαναλειτουργήσει η Βουλή.

Την δημιουργία μίας κοινής ασπίδας για την αεράμυνα της Ευρώπης, με κοινοτική χρηματοδότηση ζητούν με επιστολή τους προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πολωνός ομόλογός του Ντόναλντ Τουσκ αιτούμενοι το θέμα να συζητηθεί στην προσεχή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 27 και 28 Ιουνίου.

Στα οφέλη ενός αμυντικού συστήματος με ευρωπαϊκούς πόρους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός από το Άργος.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να δαπανήσουμε εθνικούς πόρους για μία ανάγκη η οποία είναι και εθνική και ευρωπαϊκή», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τη φράση «ένα κόμμα θα μπορεί να αλλάξει αυτοδύναμα τα πράγματα» ο Στέφανος Κασσελάκης απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επιδιώξει την σύναψη συμφωνιών σε επίπεδο κορυφής με τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων του προοδευτικού χώρου προκειμένου να χτιστεί ένα ενιαίο μέτωπο εναντίον της ΝΔ για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Mιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ONE, o κ. Κασσελάκης εξέφρασε την βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει σε τροχιά εξουσίας, διατηρώντας την πολιτική του αυτοτέλεια και διεκδικώντας με όρους αυτοδυναμίας την διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης την Κυριακή στις 26 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου, θα βρίσκεται στην Παλαιστίνη

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση και σε δεύτερο χρόνο να καταστεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84.

«Ψηφίζουμε ΚΚΕ και στέλνουμε μήνυμα εναντίωσης στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο σύστημα και τα συμφέροντα που όλοι τους μαζί υπηρετούν», τόνισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του απόψε στον Γέρακα.

«Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα πρέπει να δείξει την επιθυμία της να είναι μέρος μιας ενωμένης Ευρώπης ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έχουν κάνει όλα τα κράτη μέλη», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ρώμη, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ.

«Η Βουλγαρία αναμένει από τη Βόρεια Μακεδονία να αλλάξει τη ρητορική της το συντομότερο δυνατό, καλώντας την να σταματήσει τη ρητορική μίσους», τόνισε.

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησε η αστυνομία μετά τον εντοπισμό 210 κιλών κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες, στο λιμάνι του Πειραιά.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που έχει απασχολήσει τις αρχές και το 2017 για υπόθεση παραγωγής των λεγόμενων χαπιών των τζιχαντιστών.

Ενώπιων του ανακριτή αναμένεται να βρεθούν σήμερα για να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες εφοριακοί και οι δυο ιδιώτες που συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων στη Χαλκίδα.

Πρόκειται για την Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, τον Υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας καθώς και έναν λογιστή. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Στη διεθνή επικαιρότητα:

Κτίριο στο οποίο στεγαζόταν μπαρ-εστιατόριο κατέρρευσε απόψε στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να σκοτωθούν και 27 να τραυματιστούν. Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό επιζώντων.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι στα νότια, νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα