back to top
29.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

29.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αναμένεται να αποφανθεί για το αίτημα της Νότιας Αφρικής να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακο.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, και κορυφαίων στελεχών της Χαμάς.

Η Παλαιστινιακή Αρχή βρίσκεται στο χείλος οικονομικής ασφυξίας, εκτίμησε η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της, καθώς η ροή των εσόδων της έχει σταματήσει σχεδόν εντελώς και η παλαιστινιακή οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, που μειώνει τα φορολογικά έσοδα.

Την δημιουργία μίας κοινής ασπίδας για την αεράμυνα της Ευρώπης, με κοινοτική χρηματοδότηση, ζητούν με επιστολή τους προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πολωνός ομόλογός του Ντόναλντ Τουσκ. Καλούν σε συζήτηση για το θέμα στην προσεχή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 27 και 28 Ιουνίου.

Ως παράδειγμα του κοινού αμυντικού σχεδιασμού που καλείται να προωθήσει η επόμενη Επιτροπή ανέφερε την πρόταση Μητσοτάκη – Τουσκ η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν κατά το χθεσινό debate των επικεφαλής των ευρωομάδων.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να δαπανήσουμε εθνικούς πόρους για μία ανάγκη η οποία είναι και εθνική και ευρωπαϊκή», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την περιοδεία του στο Άργος.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα σταθερότητας, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την αναπτυξιακή πολιτική, στο μέτωπο της απασχόλησης, αλλά και στην εικόνα των μισθών.

Με τη φράση «ένα κόμμα θα μπορεί να αλλάξει αυτοδύναμα τα πράγματα», ο Στέφανος Κασσελάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιδιώξει την σύναψη συμφωνιών σε επίπεδο κορυφής με τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων του προοδευτικού χώρου προκειμένου να χτιστεί ένα ενιαίο μέτωπο εναντίον της ΝΔ για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Mιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ONE, o κ. Κασσελάκης εξέφρασε την βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει σε τροχιά εξουσίας.

Τις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ θα επισκεφθεί στις 12 και μισή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση και σε δεύτερο χρόνο να καταστεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84.

Στις 10:30 αρχίζει στην ολομέλεια της Βουλής η τελευταία κοινοβουλευτική αντιπαράθεση των αρχηγών των κομμάτων πριν από τις ευρωεκλογές.

Θέμα της σημερινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, που διεξάγεται με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, είναι «η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η φορολόγηση υπερκερδών”.

Στο Κοινοβούλιο διαβιβάστηκε χθες η ποινική δικογραφία για το μπάζωμα στον χώρο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που αφορά στον τέως υπ. Υγείας Θάνο Πλεύρη και τους τέως υφυπουργούς Υγείας Ζωή Ράπτη, Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο και παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο.

«Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι ο εφιάλτης του θα συνεχιστεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής αμέσως μόλις επαναλειτουργήσει η Βουλή.

Ενώπιων του ανακριτή αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι εφοριακοί και οι δυο ιδιώτες που συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων στη Χαλκίδα. Πρόκειται για την Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, τον Υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας καθώς και έναν λογιστή. Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε εντολή για επανέλεγχο όλων των ύποπτων υποθέσεων.

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε ανήλικος στο Αγρίνιο. Ειδικότερα, δύο άτομα φέρεται να επιτέθηκαν σε 15χρονο, για άγνωστους ακόμη λόγους, τον έδειραν με γροθιές και κλωτσιές τραυματίζοντας τον ελαφρά στο μάτι. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Αγρινίου.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τζάμπολ σήμερα στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο.

Παναθηναικός και Ολυμπιακός αντιμετωπίζουν τη Φενερμπαχτσέ και τη Ρεάλ στις 7 το απόγευμα και στις 10 το βράδυ αντίστοιχα, για το εισιτήριο στον μεγάλο τελικό.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα