back to top
29.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

29.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλούς τόνους αναμενεται η σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επιπεδο πολιτικών αρχηγών για την “αντιμετώπιση της ακρίβειας και την φορολόγηση υπερκερδών” που διεξαγεται στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου και ξεκινάει σε μισή ώρα (1030) . Προκειται για την τελευταία κοινοβουλευτική αντιπαράθεση των αρχηγών των κομμάτων πριν από τις ευρωεκλογές.

Στο Κοινοβούλιο διαβιβάστηκε χθες η ποινική δικογραφία για το μπάζωμα στον χώρο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που αφορά στον τέως υπ. Υγείας Θάνο Πλεύρη και τους τέως υφυπουργούς Υγείας Ζωή Ράπτη, Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο και παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο.

«Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι ο εφιάλτης του θα συνεχιστεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής αμέσως μόλις επαναλειτουργήσει η Βουλή.

Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασίσει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το αίτημα της Νότιας Αφρικής να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακο, με τον Ισραηλινό στρατό να συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στην λωρίδα της Γάζας.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, και κορυφαίων στελεχών της Χαμάς.

Η Παλαιστινιακή Αρχή βρίσκεται στο χείλος οικονομικής ασφυξίας, εκτίμησε η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της, καθώς η ροή των εσόδων της έχει σταματήσει σχεδόν εντελώς και η παλαιστινιακή οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, που μειώνει τα φορολογικά έσοδα.

Την δημιουργία μίας κοινής ασπίδας για την αεράμυνα της Ευρώπης, με κοινοτική χρηματοδότηση, ζητούν με επιστολή τους προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πολωνός ομόλογός του Ντόναλντ Τουσκ. Καλούν σε συζήτηση για το θέμα στην προσεχή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 27 και 28 Ιουνίου.

Ως παράδειγμα του κοινού αμυντικού σχεδιασμού που καλείται να προωθήσει η επόμενη Επιτροπή ανέφερε την πρόταση Μητσοτάκη – Τουσκ η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν κατά το χθεσινό debate των επικεφαλής των ευρωομάδων.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να δαπανήσουμε εθνικούς πόρους για μία ανάγκη η οποία είναι και εθνική και ευρωπαϊκή», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την περιοδεία του στο Άργος.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα σταθερότητας, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την αναπτυξιακή πολιτική, στο μέτωπο της απασχόλησης, αλλά και στην εικόνα των μισθών.

Με τη φράση «ένα κόμμα θα μπορεί να αλλάξει αυτοδύναμα τα πράγματα», ο Στέφανος Κασσελάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιδιώξει την σύναψη συμφωνιών σε επίπεδο κορυφής με τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων του προοδευτικού χώρου προκειμένου να χτιστεί ένα ενιαίο μέτωπο εναντίον της ΝΔ για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Mιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ONE, o κ. Κασσελάκης εξέφρασε την βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει σε τροχιά εξουσίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. θα επισκεφθεί στις 12 και μισή τις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση και σε δεύτερο χρόνο να καταστεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84.

Στο μικροσκόπιο της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπαίνουν οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων εφοριακών στην Χαλκίδα. Με παραγγελία του προέδρου της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη Ήδη έχουν δεσμευθεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων για τα οποία ξεκινά έλεγχος για τον τρόπο κτήσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.

Κινηματογραφική διάρρηξη σε εταιρεία ταχυμεταφορών σημειώθηκε περίπου στις 5 το πρωί στην οδό Κουρτίδου στα Πατήσια. Οι δράστες εισέβαλαν με αυτοκίνητο στην είσοδο της εταιρείας σπάζοντας τα προστατευτικά ρολάκαι εισήλθαν στο γραφείο από όπου αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο με άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο που πιθανότατα είναι κλεμμένο και τράπηκαν σε φυγή με άλλο μέσο.

Παρεμβάσεις στις παροχές αναπηρίας, τις οποίες σήμερα λαμβάνουν περίπου 200.000 συμπολίτες μας, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030: Ο σχεδιασμός, περιλαμβάνει μεταξυ άλλων την δημιουργία μητρώου παροχών αναπηρίας και την σύνταξη Ενιαίου Κανονισμού Αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ, ως αυτοτελούς δράσης. Περισσότερα στο athina984.gr.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα