back to top
29.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

29.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

“Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, και η αντιμετώπισή της αποτελεί απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση”, τόνισε ο πρωθυπουργός, στην έναρξη της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, που διεξάγεται με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί την τελευταία κοινοβουλευτική αντιπαράθεση σε επίπεδο αρχηγών ως τις ευρωεκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η μόνη ριζική και μόνιμη απάντηση στις ανατιμήσεις είναι οι μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και στα επιδόματα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων και επανέλαβε τη δέσμευσή του για μέσο μισθό 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.

Αναφερόμενος στις διαφορές τιμών μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και τη σχετική επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, έκανε λόγο για κερδοσκοπική τακτική και υπογράμμισε πως απαιτείται ευρωπαϊκή απάντηση.

Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μύθο τις αναφορές ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, και αντέτεινε πως αυτή την περίοδο η χώρα μας πέτυχε υπερδιπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την ευρωζώνη, ενώ “μεταξύ 2015 και 2019, όταν στην Ευρώπη έβρεχε λεφτά, κάποιοι κρατούσαν ομπρέλα και έφεραν την Ελλάδα στο χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης”.

Καταφέραμε έστω και παραμονές των ευρωεκλογών να σας φέρουμε στη Βουλή για την ακρίβεια είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, καθώς όπως ανέφερε προηγήθηκαν άλλες δυο ερωτήσεις για την ακρίβεια. Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κρυβόταν. “Μας λέγατε ότι ήταν εξωγενές πρόβλημα η ακρίβεια, μετά φέρατε το καλάθι των σούπερ μάρκετ, σήμερα μας λέτε ψέματα ότι αναγνωρίζετε την ακρίβεια” συνέχισε ο κ. Φάμελλος, ενώ χαρακτήρισε πυροτέχνημα την επιστολή του πρωθυπουργού προς την Κομισιόν.

Επιστολή φωτιά προς την Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84 η Ζωή Καρκούλια, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ζητώντας την άμεση σύγκληση του οργάνου. Διότι – όπως καταγγέλλει- ερήμην των στελεχών που μετέχουν σε αυτό και με ευθύνη του Σ. Κασσελάκη «ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε ένα ασπόνδυλο κόμμα, χωρίς επί της ουσίας να έχει όργανα που θα λαμβάνουν αποφάσεις, με πρόφαση την«αδιαμεσολάβητη» σχέση προέδρου – βάσης, με έντονα στοιχεία life style.

Επιπλέον μισθολογική αύξηση 55,36€ καθαρά (6,67%) μπορούν να διεκδικήσουν χιλιάδες εργαζόμενοι -χωρίς επιβάρυνση του εργοδότη- σύμφωνα με τον Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλο.

Ειδικότερα, για τους εργαζόμενους με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, οι οποίοι ασφαλίζονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και αμείβονται με το εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτατο μισθό ή ημερομίσθιο της Εθνικής Σύμβασης Εργασίας, έπαψε από την 1η Σεπτεμβρίου 2000 η παρακράτηση από τους εργοδότες της εργατικής εισφοράς προς τον κλάδο Σύνταξης.

Κυκλοφοριακά προβλήματα στον Κηφισό, λόγω εργασιών σε υαλοπίνακες στο ρεύμα προς Λαμία. Κλειστές η δεξιά λωρίδα και η λωρίδα έκτακτης ανάγκης από το ύψος της οδού Τσούντα έως την οδό Αχαρνών.

Στο μικροσκόπιο της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπαίνουν οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων εφοριακών στην Χαλκίδα. Με παραγγελία του προέδρου της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη, έχουν ήδη δεσμευθεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων, ενώ ξεκινά έλεγχος για τον τρόπο κτήσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Σήμερα οι συλληφθέντες, ανάμεσά τους η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος πραγματοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ για το 53% των καταναλωτών, σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών από την έναρξη του προγράμματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διαχειριστής. Έως τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να έχει ενταχθεί το 100% των καταναλωτών.

Την πρώτη ενεργειακή κοινότητα συστήνει ο δήμος Αθηναίων με πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης Χάρη Δούκα. Η σύσταση της εταιρείας με την επωνυμία “Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Δήμου Αθηναίων Φαέθων” αναμένεται να εγκριθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας.

Πρόκειται για το δεύτερο βήμα του δήμου μετά την δημιουργία του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενεργειακής Φτώχειας που έγινε την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του αυξημένου κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι «αποφάσισε να διακόψει την σύνδεση» ανάμεσα στο προξενείο της Ισπανίας στην Ιερουσαλήμ και τους Παλαιστίνιους αντιδρώντας στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από την Μαδρίτη και σε μία «αντισημιτική”, όπως αναφέρει, δήλωση Ισπανίδας υπουργού.

Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής στην πράξη της απόφασης αυτής, το υπουργείο Εξωτερικών απέφυγε να απαντήσει.

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στα ερείπια του μπαρ- εστιατορίου που κατέρρευσε στη Μαγιόρκα, 4 νεκροί και 16 τραυματίες ο απολογισμός.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα