back to top
26.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

26.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Δύσκολο χαρακτήρισε το στοίχημα αντιμετώπισης της ακρίβειάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, εξαπολύοντας πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ για ακοστολόγητες προτάσεις. Τον κατηγόρησε ακόμη ότι παρότι ήταν πάντα κατά των μονοπωλίων, σήμερα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τις ευρωπαϊκές της πρωτοβουλίες. «Τάζετε λαγούς με πετραχήλια», «κοροϊδευετε ψιλό γαζί τους πολίτες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως η πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κοστίζει 45 δισ. ευρώ την τετραετία

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως η ακρίβεια παραμένει ο ελέφαντας στο δωμάτιο, ωστόσο χαρακτήρισε «μύθο» ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια.

Για το αίτημα μείωσης του ΦΠΑ, επέμεινε ότι το μέτρο δοκιμάστηκε στην Ισπανία και απέτυχε, ενώ επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν θα περάσει ποτέ στον καταναλωτή, κάνοντας λόγο για «ΣΥΡΙΖΑ με καρέκλα και ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καρέκλα».

Απευθυνόμενος δε στον Στέφανο Κασσελάκη και το σποτ για τις τιμές στο λάδι, ανέφερε πως «μπορεί να είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας», ωστόσο «για λαδεμπορας δεν κάνει», είπε χαρακτηριστικά

Αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε στην Πρόεδρο της Κομισιόν, ο Πρωθυπουργός διαμήνυσε πως η Ευρώπη οφείλει να αντιτάξει μια επικαιροποιημενη πολιτική αυστηρών κανόνων, καθώς -όπως είπε- δεν γίνεται το ίδιο προϊόν να διατίθεται με διαφορετικές τιμές στις χώρες, καθώς αυτό συνιστά μια κερδοσκοπική τακτική και τραυματίζει τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «κατέχει την αριστεία ακρίβειας στην Ευρώπη», καθώς και πως «κάνει τα πάντα για να βγάζουν περισσότεροι οι κολλητοί και να γίνονται πλουσιότεροι οι πλούσιοι».

Ο Σωκράτης Φάμελος χαρακτήρισε την επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν «πυροτέχνημα», αλλά και «υποκριτική», καθώς όπως υποστήριξε, ο πρωθυπουργός έχει εδώ και έναν χρόνο στα χέρια του την έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία αποκάλυπτε την ύπαρξη καρτέλ.

Αναφερόμενος στα Τέμπη κάλεσε την κεντροδεξιά παράταξη να απαντήσει εάν θα συναινέσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ύστερα από τη διαβίβαση της δικογραφίας για το «μπάζωμα».

Αυτή την ώρα στο Βήμα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

Επιστολή φωτιά προς την Ράνια Σβίγγου απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84 η Ζωή Καρκούλια, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την άμεση σύγκληση του οργάνου. Καταγγέλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε ένα ασπόνδυλο κόμμα με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στις 4.30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. θα επισκεφθεί στις 12 και μισή τις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ

Αύριο στις 12 και μισή ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα θα επισκεφθεί το εκλογικό περίπτερο του κόμματος, στην πλατεία πάρκου στη Λαμία.

Στο μικροσκόπιο της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπαίνουν οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων εφοριακών στην Χαλκίδα, που κατηγορούνται ότι εκβίαζαν επιχειρηματίες, αποσπώντας χρήματα. Σήμερα οι συλληφθέντες, ανάμεσά τους
η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος πραγματοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ για το 53% των καταναλωτών, σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών από την έναρξη του προγράμματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διαχειριστής. Έως τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να έχει ενταχθεί το 100% των καταναλωτών.

Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου μετάγονται οι δύο ανήλικοι 15 και 16 ετών που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να ληστέψουν τον 54χρονο κτηνοτρόφο στις Μουριές Κιλκίς, με αποτέλεσμα το υποψήφιο θύμα τους να πυροβολήσει με κυνηγετική καραμπίνα τον 45χρονο που τους συνόδευε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν ότι πήγαν να ζητήσουν εξηγήσεις από τον 54χρονο, επειδή εκείνος ενήργησε ασελγείς πράξεις εναντίον του ενός και συγγενικού του προσώπου.

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου θα περάσουν σήμερα ο 38χρονος πατέρας του 15χρονου που διώκεται επίσης για απόπειρα ληστείας, αλλά και ο 54χρονος κτηνοτρόφος, στον οποίο απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο και της παράνομης οπλοχρησίας.

Την πρώτη ενεργειακή κοινότητα συστήνει ο δήμος Αθηναίων με πρωτοβουλία του Χάρη Δούκα. Η σύσταση της εταιρείας με την επωνυμία “Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Δήμου Αθηναίων Φαέθων” αναμένεται να εγκριθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας.

Πρόκειται για το δεύτερο βήμα του δήμου μετά την δημιουργία του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενεργειακής Φτώχιας που έγινε την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του αυξημένου κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στα ερείπια του μπαρ- εστιατορίου που κατέρρευσε στη Μαγιόρκα. Τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες ο απολογισμός.

Τζάμπολ σήμερα στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αντιμετωπίζουν τη Φενερμπαχτσέ και τη Ρεάλ στις 7 το απόγευμα και στις 10 το βράδυ αντίστοιχα, για το εισιτήριο στον μεγάλο τελικό.

Και ο καιρός: Αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα