back to top
27.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

27.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η δευτερολογία του πρωθυπουργού για την ακρίβεια στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή . «Συμφώνησα αμέσως με τη διεξαγωγή της σημερινής συζήτησης καθώς το ζήτημα της ακρίβειας είναι πράγματι το πρώτο πρόβλημα το οποίο απασχολεί όλα τα ελληνικά νοικοκυριά “τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αυτή την ώρα απαντήσεις στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την ακρίβεια.

Σημείωσε ότι η σημερινή συζήτηση ίσως δώσει ευκαιρία για αντιπαράθεση βάσει στοιχείων και αριθμών ,ώστε οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια, να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητες, να πληροφορηθούν για τα αναχώματα απέναντι στον πληθωρισμό και τις θέσεις όλων των κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι αρχικά η κυβέρνηση αναχαίτισε τις τιμές του ρεύματος και αυτές έχουν επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα και είπε πως το πρόβλημα επιμένει ειδικά στον πληθωρισμό των τροφίμων. «Κανείς σήμερα δεν αρνείται ότι από τη μία οι υψηλές
τιμές στα σούπερ μάρκετ και από την άλλη τα υψηλά ενοίκια ροκανίζουν το εισόδημα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η μόνη ριζική και μόνιμη απάντηση στις ανατιμήσεις είναι οι μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και στα επιδόματα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων.

Νωρίτερα κατά την πρωτολογία του ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για ακοστολόγητες προτάσεις. Τον κατηγόρησε ακόμη ότι παρότι ήταν πάντα κατά των μονοπωλίων, σήμερα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τις ευρωπαϊκές της πρωτοβουλίες, επισημαίνοντας ότι η πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κοστίζει 45 δις ευρώ την τετραετία. Αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε στην Πρόεδρο της Κομισιόν, ο Πρωθυπουργός διαμήνυσε πως η Ευρώπη οφείλει να αντιτάξει μια επικαιροποιημενη πολιτική αυστηρών κανόνων, καθώς -όπως είπε- δεν γίνεται το ίδιο προϊόν να διατίθεται με διαφορετικές τιμές στις χώρες, καθώς αυτό συνιστά μια κερδοσκοπική τακτική και τραυματίζει τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Όσο ο Πρωθυπουργός σάς δουλεύει με επιστολές στην Ούρσουλα, εμείς -ο ΣΥΡΙΖΑ- ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ. Με μέτρα κοστολογημένα. Όλα έτοιμα να εφαρμοστούν από αύριο κιόλας.Για μια Καλύτερη Ζωή Τώρα!» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού στην Βουλή.

Πυρά κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Τον κατηγόρησε πως «κατέχει την αριστεία ακρίβειας στην Ευρώπη», ενώ χαρακτήρισε πυροτέχνημα αλλά και υποκριτική την επιστολή που απέστειλε στην Πρόεδρο της Κομισιόν καθώς -όπως υποστήριξε- ο πρωθυπουργός έχει εδώ και έναν χρόνο στα χέρια του την έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που αποκαλύπτει την ύπαρξη καρτέλ στις πολυεθνικές και δεν έπραξε τίποτα.

“Η Ελλάδα με την πολιτική της ΝΔ σταθερά αποκλίνει από τον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε” υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης Χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αδύναμο πρωθυπουργό τονίζοντας οτι θα είναι υπόλογος εάν δεν εφαρμόσει η ΕΥΠ την απόφαση του ΣτΕ για την παρακολούθησή του και κάλεσε τους πολίτες ενόψει ευρωεκλογών να απαντήσουν στην αλαζονεία του 41%.

Να πει τέρμα και ως εδώ στην πολιτική της κυβέρνησης κάλεσε τον ελληνικό λαό ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας λέγοντας ότι «αυτόν που σε ληστεύει δεν του λες μπράβο και δεν τον επιβραβεύεις».

«Η ζουγκλα που ζει ο Ελληνας πολίτης με τους ολιγάρχες επιχειρηματίες δεν αντιμετωπίζετε με ασπιρίνες» είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος απευθυνόμενος στη ΝΔ, τονίζοντας οτι η Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής δεν έχει καμία ευθύνη που
έχουμε τα υψηλότερα καύσιμα στην Ευρώπη. Μια αποστροφή του ωστόσο στην ομιλία του προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος αποχώρησε από την Ολομέλεια. Αφορμή η αναφορά του Κυριάκου Βελόπουλου στηνβράβευση της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας που κατηγορείται ως εγκέφαλος του κυκλώματος εκβιαστών. Μέσα δύο λεπτά έχετε πει απίστευτα ψέματα του είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η ΝΔ ανατροφοδοτεί την ακρίβεια και τον πληθωρισμό γιατί μέσα από αυτά γεμίζουν τα ταμεία και δίνει επιδόματα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, λέγοντας ότι «έχει και η κοροϊδία τα όρια της, όταν η ΝΔ λέει οτι δινει μαχη κατά
των πολευθνικών κολοσσών».

Αιχμηρή επιστολή προς τη Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84 η Ζωή Καρκούλια, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ζητώντας την άμεση σύγκληση του οργάνου. Καταγγέλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε ένα ασπόνδυλο κόμμα με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη.

“Αδιανόητη η παρέμβαση της κυρίας Καρκούλια τη στιγμή που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας μάχης όσο δίκιο και αν έχει” δήλωσε στο σταθμό μας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης.

Σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω θα μιλήσει στις επτά και μισή ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας Αύριο, στις 12:30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το εκλογικό περίπτερο του κόμματος, στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

“Είμαι ναζιστής! Θα με δικάσετε για αυτό;” Η δήλωση αυτή του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ιωάννη Λαγού έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ,που συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας ,κατά τη διάρκεια ερωτήσεων της εισαγγελέως της έδρας σε μάρτυρα από τα Ιωάννινα για περιστατικά με βανδαλισμούς με ναζιστικά σύμβολα, στην παλιά συναγωγή και στο Εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης.

Προφυλακίστηκαν, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, η προϊσταμένη και μια υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας. για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών πολιτών. Συνολικά επτά συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβιασμό, δωροδοκία και οπλοκατοχή. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Την αποσύνδεση των εργασιών στις πλατείες από τα έργα του Μετρό ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων σε συνέντευξή του στον Σκάι – «Να δώσουμε γρήγορα πίσω τον ελεύθερο χώρο στους κατοίκους και να μην τους δημιουργούμε επιπλέον επιβάρυνση» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Χάρης Δούκας.

Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ραντεβού στην Ευρωλίγκα του μπάσκετ για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με τους ημιτελικούς του Φάιναλ φορ. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

Και ο καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα