back to top
26.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

26.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Μητσοτάκης: Δεν θα ξαναγυρίσουμε σε εποχή χρεοκοπίας

Διαβάστε επίσης

«Δέσμευση μου είναι να αφήσουμε οριστικά πίσω την εποχή της χρεοκοπίας δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί που θέλετε να μας πάτε» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της δευτερολογίας του στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια, για την οποία είπε οτι είναι ένα μεγάλο και δυσβάσταχτο πρόβλημα, πως δεν ωραιοποιήσαμε ποτέ καμία κατάσταση και οτι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

«15,1 δισ. τα κοστολογημένα σας μέτρα από το γενικό λογιστήριο το 2024, δεν έχω προσθέσει 13 και 14ο μισθό. Κάθε συνέντευξη του κ. Κασσελάκη κοστίζει και 10 δισ. παραπάνω» σχολίασε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ οτι «παραμυθιάζει τον κόσμο».

Για το Νίκο Ανδρουλάκη είπε οτι αν έπρεπε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι παπούτσια για το ΠΑΣΟΚ θα σχεδίαζε παπούτσια με ροζ αντί για πράσινο ήλιο, γιατί αυτά που λέει μοιάζουν με όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διερωτήθηκε πως αποκλίνει η Ελλάδα από την ΕΕ όταν η χώρα αναπτύσσεται με ρυθμούς υπερδιπλάσιους από το παρελθόν, με μείωση του δημοσίου χρέους και των επιτοκίων δανεισμού. «Η χώρα συγκλίνει με την Ευρώπη πρωτίστως στο κύρος της γιατί η φωνή της μετράει» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη Ραμαλα κατηγορώντας τον για επικίνδυνη αφέλεια σε ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική. «Έχετε κανονίσει με ποιους θα συναντηθείτε; Θα συναντηθείτε με ηγεσία του Ισραήλ ή θα πάτε για μια σέλφι; Τι θα πούμε για την Χαμάς οτι είναι ολίγον τρομοκρατική οργάνωση για να έρθουμε μετά να τα μαζέψουμε;».

Για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε οτι η κυβέρνηση υποστηρίζει τη λύση δυο κρατών αλλά η οποιαδήποτε απόφαση για το καθεστώς της Παλαιστίνης μπορεί να ληφθεί μόνο στα πλαίσια ενός ξεκάθαρου οδικού χάρτη, ωστόσο σήμερα δεν είμαστε σε αυτό το σημείο. Μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σε μια χρονική συγκυρία που η Βόρεια Μακεδονία δεν συμμορφώνεται με την Συμφωνία την οποία περιφρονεί ανοιχτά, η αξιωματική αντιπολίτευση λέει οτι πρέπει να κυρωθούν τα Πρωτόκολλα. «Σηκώνω τα χέρια ψηλά» είπε ο πρωθυπουργός.

Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα