back to top
27.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

27.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δίκη Πισπιρίγκου: Και την ημέρα που έφυγε η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, κατέθεσε η γιατρός

Διαβάστε επίσης

Η είδηση του θανάτου της μικρής Μαλένας προκάλεσε σοκ στους γιατρούς του νοσοκομείου καθώς κανένας, όπως προέκυψε και από τις σημερινές καταθέσεις στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, δεν περίμενε το παιδί να έχει αυτό το τέλος.

Η τότε διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Μαργαρίτα Μπάκα, περιέγραψε τη Μαλένα ως ένα παιδί με άψογη κλινική εικόνα, «ένα αγγελούδι που το έβλεπες και έλεγες γιατί βρίσκεται στο νοσοκομείο».

Η μάρτυρας, η οποία σήμερα είναι συνταξιούχος, περιέγραψε λεπτομερώς όσα γνώριζε για την πορεία της υγείας του παιδιού και όταν έφτασε να ανοίξει το κεφάλαιο για τους γονείς είπε: «Ήταν δυο γονείς ελαφρώς κλαμένοι, θλιμμένοι και δεν ήταν σε κατάσταση που είναι μερικοί που δεν μπορείς να επικοινωνήσεις. Φαίνονταν να πάσχουν λόγω του κεραυνού εν αιθρία που τους βρήκε» είπε η κ. Μπάκα για τους γονείς της Μαλένας, οι οποίοι όπως είπε «Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί μου έδωσαν την εντύπωση πως βρίσκονταν σε σύμπνοια».

Αναφερόμενη στη μέρα που η Μαλένα βγήκε από το νοσοκομείο η μάρτυρας είπε: «…Και την ημέρα που έφυγε το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση, χόρευε στον παιδότοπο, έφαγε κανονικά δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι κάτι πάει στραβά. Αυτά μου μετέφεραν, γιατί εγώ δεν ήμουν εκεί. Δεν υπήρχε κάτι να προβληματίσει διότι αν υπήρχε θα το μάθαινα εγώ. Ήμασταν υπερβολικοί στις εξετάσεις. Αυτό το παιδί σε ένα κέντρο του εξωτερικού μπορεί να μην είχε κάνει τόσες εξετάσεις…».

Η μάρτυρας επικαλούμενη την πολυετή εμπειρία της απέκλεισε το ενδεχόμενο το παιδί να είχε υποστεί ηπατική ανεπάρκεια. «Η Μαλένα δεν είχε κλινική εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας. Με ηπατική ανεπάρκεια κάνεις σύγχυση, κώμα, συνήθως ίκτερο. Δικό μας παιδί δεν έχει κάνει με τη θεραπεία ηπατική ανεπάρκεια», κατέθεσε η κυρία Μπακα και με σπασμένη φωνή περιέγραψε στο δικαστήριο τι συνέβη όταν πια βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά το θάνατο του κοριτσιού: «Πήγα στο νοσοκομείο, είχαν τελειώσει όλα με το παιδί. Έκανα το σταυρό μου και σκέφτηκα από εκεί που είναι θα μας προστατεύει. Συνάντησα τους γονείς της, ήταν θλιμμένοι, στεναχωρημένοι. Τους είπα πως δεν περίμενα να συμβεί αυτό. «Γιατί περιμέναμε εμείς;» μου απάντησαν. Τους ανέφερα ότι ήταν ένας αναπάντεχος, αδόκητος θάνατος, δεν μπορούσε να χωρέσει το μυαλό μου ότι έφυγε αυτός ο άγγελος. Λυπάμαι σήμερα που είμαι εδώ για αυτό. Αυτό το γεγονός ήταν από τα πιο συγκλονιστικά της καριέρας μου δεν μου έχει ξανασυμβεί. Είπα στους γονείς ότι θέλω να γίνει νεκροτομή. Γιατί δεν είχε να κάνει με λευχαιμία ούτε με τοξικότητα. Τους είπα «πρέπει να δούμε γιατί συνέβη, για να σώσετε το άλλο σας παιδί» (σ.σ. τη Τζωρτζινα)», τόνισε η μάρτυρας και λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Πείσθηκαν και με ευχαρίστησαν. Πώς να σας το πω; Μου φίλησαν το χέρι φεύγοντας, δεν είδα κάποιους ανθρώπους θυμωμένους. Δε συνάντησα γονείς που να είναι στα πατώματα, συνάντησα γονείς που να στέκονται αλλά θλιμμένους. Ήταν νορμάλ. Τι να σας πω;».

Νωρίτερα, είχε καταθέσει στο δικαστήριο η παιδίατρος με εξειδίκευση στην ογκολογία Μαρίνα Σερβιτζόγλου, η οποία επίσης περιέγραψε το σοκ που υπέστη όταν έμαθε για το θάνατο της μικρής Μαλένας. «Οι εξετάσεις της ήταν άριστες, δεν ήταν το παιδί που έβλεπες τις εξετάσεις του και προβληματιζόσουν. Η λευχαιμία της ήταν χαμηλού κίνδυνου καλής πρόγνωσης», τόνισε η γιατρός. Και πρόσθεσε: « Ήταν σοκαριστικό για όλους και δεν είναι τυχαίο όταν μας το είπαν όλοι λέγαμε ότι κάνανε λάθος όνομα. Είχαμε ένα παιδάκι τελικού σταδίου και νομίζαμε ότι λέγανε για αυτό. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Το παιδί τρεις ώρες δεν μπορούσες να το πάρεις από το παιδότοπο. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε. Όλους μας σόκαρε είμαστε άνθρωποι».

Τέλος, η γιατρός κατέθεσε πως αν το κοριτσάκι είχε υποστεί ηπατική ανεπάρκεια θα είχε συμπτώματα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Μάιου.

Μίνα Μουστάκα 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα