back to top
29.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

29.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 – Τι προβλέπει

Διαβάστε επίσης

Παρεμβάσεις στις παροχές αναπηρίας, τις οποίες σήμερα λαμβάνουν περίπου 200.000 συμπολίτες μας, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030:

Το θέμα, απασχόλησε την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Υποεπιτροπής για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία, με την συμμετοχή του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Π. Τσακλόγλου.

Ο σχεδιασμός, περιλαμβάνει μέτρα, τα οποία -κατά μεγάλο μέρος- είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις παροχές που λαμβάνουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία.

Πρόκειται για:

– Την σύνταξη Ενιαίου Κανονισμού Αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ, ως αυτοτελούς δράσης στο πλαίσιο του έργου δημιουργίας ενιαίου κανονισμού ασφάλισης και παροχών για το σύνολο των ενταχθέντων στον e-ΕΦΚΑ φορέων.

– Την δημιουργία μητρώου παροχών αναπηρίας

– Την άρση του συνόλου των αντικινήτρων που εμποδίζουν τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην εργασία

– Την ίδρυση και συγκρότηση εθνικού κέντρου αναπηρίας με καθολική ανάληψη της αξιολόγησης και πιστοποίησης της αναπηρίας.

– Την συγκρότηση Ειδικού Σώματος Ιατρών ΚΕΠΑ, με υπερδιπλασιασμό των διαθέσιμων ιατρών και προσθήκη νέων ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων, καθώς και

– Την εκπαίδευση του Ειδικού Σώματος Ιατρών ΚΕΠΑ και του διοικητικού προσωπικού.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα