back to top
25.4 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

25.4 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κουτσούμπας: Να τους κόψουμε την αντιλαϊκή φόρα με δυνατό ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης

Σκληρή «γλώσσα» απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, που υπηρετούν την πολιτική της, χρησιμοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία που απηύθυνε σε σύσκεψη μαζικών φορέων στο Αιγάλεω.

«Δυνατό ΚΚΕ για να κόψουμε τη φόρα στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σε εκείνες τις δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στο σύστημα είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας :« Όσο και αν προσπαθούν η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τους άλλους να βγάλουν λάδι την πολιτική της ΕΕ που όλοι τους υπηρετούν, η πραγματικότητα δεν μιλάει απλά, φωνάζει: Πίσω από κάθε έγκλημα και αδικία βρίσκεται η ΕΕ των μονοπωλίων, των lobbies, της φτώχειας, των πολέμων».

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για τα προβλήματα της περιοχής προτάσσοντας τον κλάδο της Υγείας. Αναφέρθηκε στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων της περιοχής, όπως το Αττικό νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Αιγάλεω.
​«Είναι ζητήματα που έχουμε αναδείξει ως ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω, στην Περιφέρεια, πρωτοστατώντας στους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην περιοχή» επισήμανε για το θέμα, προσθέτοντας ότι « είναι πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ να λέει ότι τα “ματωμένα” πλεονάσματα των 3,2 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2024, που είναι αποτέλεσμα των άμεσων κι έμμεσων φόρων που ροκανίζουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα, θα πάνε για τη στήριξη της Υγείας.
​Τολμάει – σημείωσε- να μιλάει για στήριξη της Υγείας όταν έχει περάσει τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, βάζοντας τιμοκατάλογο στη ζωή μας με την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και την ίδια στιγμή παραμένουν κλειστά τα δημόσια νοσοκομεία, όπως το Λοιμωδών στη γειτονιά σας».

Στην συνέχεια, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής.
​«Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζεται ως “κανονικότητα” το 2024 να πέφτουν ταβάνια σε σχολικές αίθουσες, να πέφτουν παράθυρα. Να προβάλει η κυβέρνηση ως επίτευγμα ότι μετά από μια πενταετία ξεκινά μόνο η μελέτη για την ανακατασκευή του 11ου Δημοτικού.
​Ενώ την ίδια στιγμή παραμένει εκρηκτική η κατάσταση στα 8 σχολεία Ειδικής Αγωγής που βρίσκονται στο Αιγάλεω, η οποία θα γίνει ακόμα χειρότερη με το λεγόμενο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αναπηρία που παρουσίασε η κυβέρνηση, copy paste των κατευθύνσεων της ΕΕ», υπογράμμισε, αφού μετά εξαπέλυσε επίθεση και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Αυτό – σημείωσε- είναι το κοινό πλαίσιο που αποδέχονται και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και οι άλλοι.
​Και ξέρετε- κατέληξε- ότι το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά τις δίκαιες διεκδικήσεις και τις αγωνιστικές σας πρωτοβουλίες για σύγχρονη και ασφαλή στέγη».

​Ο γ.γ του ΚΚΕ μίλησε και για το θέμα της ακρίβειας, σημειώνοντας ότι « θα ροκανίζει το εισόδημα όσο οι φόροι στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης παραμένουν άθικτοι για να μπορεί να περηφανεύεται ο κ. Μητσοτάκης για τα πλεονάσματα.
​Και φυσικά, προσέθεσε, όσο η κερδοφορία των ομίλων, ανάμεσά τους και των σούπερ μάρκετ, παραμένει στο απυρόβλητο.
​Και έρχονται από πάνω τα πανάκριβα ενοίκια και οι «πράσινοι» φόροι, η «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, η συνολική απογείωση της φορολογίας, ιδιαίτερα στους αυτοαπασχολούµενους, επαγγελµατοβιοτέχνες και τους ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, που τους οδηγεί ουσιαστικά στο λουκέτο.
​Και αυτή η βάρβαρη κανονικότητα έχει την υπογραφή της ΕΕ, που θεωρεί τους αυτοαπασχολούμενους διαρθρωτικό πρόβλημα».
​Απέναντι- κατέληξε – βρίσκεται το ΚΚΕ, που έχει καταθέσει πρόταση νόμου και δεκάδες ερωτήσεις σχετικά με τα ζητήματα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματιών».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι « νέα βάρη ετοιμάζεται να φορτώσει στο λαό και η κυβέρνηση της ΝΔ, γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης επιμένει να ζητάει μια νέα λευκή επιταγή για να ολοκληρώσει λέει τις αντιλαϊκές του μεταρρυθμίσεις.
​Σκεφτείτε – κατέληξε -τι έχουμε ζήσει ένα χρόνο τώρα και τι θα ακολουθήσει αν ο λαός δεν του κόψει τη φόρα. Και μπορεί με δυνατό το ΚΚΕ.
​Και δύναμη για το λαό είναι το δυνατό ΚΚΕ»

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα