back to top
27.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

27.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Μπρα ντε φερ των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την ακρίβεια

Διαβάστε επίσης

Με άρωμα ευρωεκλογών θα διεξαχθεί το σημερινό μπρα ντε φερ των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής για την ακρίβεια, συνιστώντας επί της ουσίας ένα κοινοβουλευτικό debate, με επίκεντρο την οικονομία, 15 μέρες πριν στηθούν οι ευρωκάλπες.

Με το πρόβλημα της ακρίβειας να είναι αυτή τη στιγμή το υπ αριθμόν ένα ζήτημα για τα ελληνικά νοικοκυριά και βασικό διακύβευμα των ευρωεκλογών ο Κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει στη Βουλή απορρίπτοντας σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ενώ θα ζητήσει απαντήσεις απο τον ΣΥΡΙΖΑ για την κοστολόγηση του δημοσιονομικού του προγράμματος.

Η αξιωματικη αντιπολίτευση θα πιέσει για απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα καθημερινότητας, ενώ θα τονίσει οτι η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη αλλά πολιτική επιλογή.

Η συζήτηση γίνεται κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σ. Φάμελο να τονίζει σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα προσέλθει στη συζήτηση απολογούμενος και ελεγχόμενος». Σύμφωνα με πληροφορίες παρών θα είναι και ο Σ. Κασσελάκης που θα παρακολουθήσει την τοποθέτηση του προέδρου της ΚΟ απο τα έδρανα των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Για την αξιόπιστη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα για να απαλλαγεί απο την αλαζονεία του 41% της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στη δική του τοποθέτηση.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί και θα κρατήσει μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς το λόγο θα πάρουν 9 πολιτικοι αρχηγοί που θα πρωτολογήσουν και θα δευτερολογήσουν, ενώ θα κλείσει με την τριτολογία του Κ. Μητσοτάκη. Με το πέρας της προ-ημερησίας συζήτησης πέφτει η αυλαία των εργασιών της Βουλής, που διακόπτει για δύο εβδομάδες μέχρι τις ευρωκλογές.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα