back to top
29.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

29.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ν. Φαραντούρης: Σιωπηλή και πανταχόθεν ελεγχόμενη για σκάνδαλα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Διαβάστε επίσης

Ο Νικόλας Φαραντούρης, καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου και κατέθεσε τις απόψεις του για το τι κατά τη γνώμη του πρέπει να αλλάξει την επόμενη ημέρα των Ευρωεκλογών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, κάνοντας λόγο για σκάνδαλα που στη διάρκεια της θητείας της, πολλαπλασιάζονται.

«Σιωπηλή και πανταχόθεν ελεγχόμενη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»

«Στο πρόσωπο της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν που είναι η εκλεκτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και με την οποία συνομιλεί και ο πρωθυπουργός στις διακοπές του, είδαμε μια σιωπηλή και πανταχόθεν ελεγχόμενη πρόεδρο της Επιτροπής. Μεταξύ άλλων, ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για πιθανή εγκληματική συμπεριφορά, με αφορμή μια αμφιλεγόμενη συμφωνία για τα εμβόλια κατά του covid. Επίσης , επιχείρησε να διορίσει έναν κομματικό της φίλο σε θέση «συμβούλου» για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΕ , με 20.000 ευρώ μηνιαίως, παρόλο που δεν ήταν ο πλέον κατάλληλος, επινοώντας μάλιστα έναν ρόλο εκτός οργανογράμματος της Ε.Ε. Θεωρώ ότι δύσκολα θα ”τσουλήσει” η υποψηφιότητά της. Οι προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν θα πρέπει να συναινέσουν σε ένα πρόσωπο το οποίο, το 2019 , στηρίχθηκε και στις ψήφους της ακροδεξιάς για να αναρριχηθεί στο αξίωμα της προέδρου. Υπάρχουν δυνάμεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που μπορούν να σηκώσουν ανάστημα και να πουν… φτάνει. Δεν μπορεί οι επικεφαλής της ΕΕ να είναι εντολοδόχοι συμφερόντων εκτός λαϊκής βούλησης».

«Προτεραιότητα η ευρωπαϊκή και κοινωνική συνοχή»

«Προτεραιότητά μου στην Ευρωβουλή σε περίπτωση εκλογής μου θα είναι η ευρωπαϊκή και κοινωνική συνοχή. Πρέπει τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια κονδύλια που έρχονται και στη χώρα μας, να πιάνουν τόπο. Να έρχονται χρήματα που θα φτάνουν στην ανάπτυξη της περιφέρειας, στις υποδομές και στα δίκτυα. Παρά τους πακτωλούς χρημάτων που έχουν έρθει στην Ελλάδα, υπάρχει τεράστιο έλλειμμα περιφερειακής και κοινωνικής συνοχής. Με τέτοιου είδους τακτικές, δεν μπορεί να πάει μπροστά ούτε η χώρα μας αλλά ούτε κα η Ευρώπη. Χρειάζεται ισόρροπη ανάπτυξη και η απουσία της οφείλεται εν πολλοίς στην αδιαφάνεια και στην διαφθορά που υπάρχει εντός της. Εξίσου σημαντική είναι η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων αλλά και τα ζητήματα της ενεργειακής αυτονομίας της Ευρώπης και της κλιματικής μετάβασης. Οι επόμενες γενιές θα πρέπει να απολαύσουν ένα καθαρότερο πλανήτη καθώς και βιώσιμες πηγές ενέργειας. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μιλά για ενεργειακή δημοκρατία ώστε να μην είμαστε εξαρτημένοι από  4 εταιρίες στην Ελλάδα και άλλες τόσες στην Ευρώπη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα