back to top
26.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

26.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Στην παράταση έως τις 2 Ιουνίου της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την ένταξη 700 γιατρών στα ΚΕΠΑ προσανατολίζεται ο ΕΦΚΑ

Διαβάστε επίσης

Στην παράταση έως την Κυριακή 2 Ιουνίου της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την ένταξη 700 γιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), προσανατολίζεται ο ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πορεία υποβολής των αιτήσεων κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα με συνέπεια να μην καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν το Ειδικό Σώμα (ΕΣΙ), ενώ η διοίκηση του Φορέα υποστηρίζει ότι η ανάγκη παράτασης προέκυψε εξαιτίας της διαδικασίας συγκέντρωσης από τους ενδιαφερόμενους των αιτούμενων δικαιολογητικών (πχ αντίγραφο Ποινικού Μητρώου, βεβαίωση το οικείου Ιατρικού Συλλόγου κλπ.)

Μάλιστα, προ ημερών η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία καλεί τα μέλη του Κοινοβουλίου να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του Ειδικού Σώματος Ιατρών των ΚΕΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, οι αποζημιώσεις των ιατρών του ΚΕΠΑ πρόσφατα αυξήθηκαν κατά 50%. Η αποζημίωση υπολογίζεται ανά αξιολογούμενο αίτημα για το οποίο εκδίδεται οριστική Γνωμάτευση Αναπηρίας και ανέρχεται σε:

1. Για τον Πρόεδρο Υγειονομικής Επιτροπής (Υ.Ε.):

α) 15 ευρώ, σε περίπτωση αξιολόγησης σε σημείο διενέργειας συνεδριάσεων του ΚΕΠΑ.

β) 45 ευρώ, σε περίπτωση αξιολόγησης κατ’ οίκον.

2. Για τα μέλη Υγειονομικής Επιτροπής:

α) 10,50 ευρώ, σε περίπτωση αξιολόγησης σε σημείο διενέργειας συνεδριάσεων του ΚΕΠΑ.

β) 31,50 ευρώ, σε περίπτωση αξιολόγησης κατ’ οίκον

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα