back to top
27.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

27.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Στο Αρεταίειο εγκαινιάστηκε το πρώτο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα daVinci σε ελληνικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Διαβάστε επίσης

Το χειρουργικό Ρομποτικό Σύστημα daVinci, απέκτησε το Αρεταίειο Νοσοκομείο, το οποίο γίνεται το πρώτο ελληνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με τόσο υψηλή τεχνολογία.

Το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μία αυξανόμενη ποικιλία επεμβάσεων, κυρίως γενικής χειρουργικής, ουρολογίας, γυναικολογίας και θώρακος. Σκοπός του η δωρεάν πρόσβαση όλων των Ελλήνων ασθενών, η εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, των ειδικευόμενων χειρουργικής και των γενικών χειρουργών.

Τα εγκαίνια λειτουργίας του νέου συστήματος πραγματοποιήθηκαν στο Μαγγίνειο Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου παρουσία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου, του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, των Υφυπουργών Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου και κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης και ομότιμου καθηγητή κ. Οδυσσέα Ζώρα.

Ο Πρύτανης, καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος απηύθυνε προσφώνηση και καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, μετά τους επίσημους προσκεκλημένους, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής κ. Εμμανουήλ Πικουλής, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Αρεταιείου Νοσοκομείου, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας κ. Παναγιώτης Βάκας και ο καθηγητής κ. Μανούσος Κωνσταντουλάκης, Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου, στο οποίο φιλοξενείται το νέο χειρουργικό Ρομποτικό Σύστημα daVinci.

Με αφορμή την εγκατάσταση του πρώτου ρομποτικού χειρουργικού συστήματος daVinci στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αρεταίειο, τίθενται οι βάσεις ώστε οι Έλληνες ασθενείς να έχουν δωρεάν πρόσβαση στη ρομποτική χειρουργική, στη γρήγορη δηλαδή εφαρμογή θεραπείας με τις πιο ακριβείς πρακτικές και με την πλέον ενδεδειγμένη παγκοσμίως ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδο.

“Το όλο εγχείρημα συμβάλλει στη συνολική προσπάθεια που γίνεται τόσο από την Κυβέρνηση αλλά και την Ιατρική Σχολή Αθηνών ώστε να μειωθούν οι ανισότητες στην Υγεία και στην Εκπαίδευση. Η Δημόσια Υγεία χρειάζεται επενδύσεις και όραμα για να μπορέσουμε να πετύχουμε πρώιμη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία, ειδικά στην αντιμετώπιση του καρκίνου που είναι η εξειδίκευση του Αρεταιείου Νοσοκομείου.

Σκοπός του Ε.Κ.Π.Α., είναι να προσφέρει ισότιμα στην καινοτομία στους ασθενείς και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους φοιτητές και στους ιατρούς. Η καινοτομία και η εισαγωγή της τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά μετρήσιμα οφέλη, τόσο στην υγεία τόσο και στην εκπαίδευση”, ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα