back to top
29.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

29.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Το παιδί θαύμα των υπολογιστών γίνεται ο πρώτος Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας αυτή τη χιλιετία

Διαβάστε επίσης

Ο έφηβος Κάρλο Ακιούτις που γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 15 ετών το 2006 θα γίνει ο πρώτος Αγιος της Καθολικής Εκκλησίας την χιλιετία του διανύουμε.

Το παιδί-θαύμα των υπολογιστών που βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας στον παγκόσμιο ιστό πριν από το θάνατό του το 2006, θα αγιοποιηθεί με απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος  χθες στο Βατικανό.

Ο Ακιούτις γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1991 πριν μετακομίσει στο Μιλάνο με τους Ιταλούς γονείς του, όταν ήταν παιδί. Από τους 912 ανθρώπους που αγιοποιήθηκαν από τον Πάπα Φραγκίσκο, η πιο πρόσφατη ημερομηνία γέννησης ήταν το 1926.

Από την ηλικία των τριών ετών ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους της πόλης. Στο Δημοτικό πέδειξε πολύ μεγάλο ζήλο στην φροντίδα των αδυνάτων και την εκκλησιαστική ζωή. Είχε δημιουργήσει δίκτυο υποστήριξης των παιδιών των οποίων οι γονείς έπαιρνα διαζύγιο , των παιδιών με αναπηρίες και των παιδιών που ήσαν θύματα μπουλινγκ . Στην ηλικά των 12 ετών επέδειξε την μεγάλη ικανότητα του στους υπολογιστές και τη κωδικοποίηση . Χρησιμοποίησε  τις ικανότητές του για να δημιουργήσει ιστότοπους για καθολικές οργανώσεις σε διεθνές επίπεδο συνδέοντας τις καθολικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο , καθώς και έναν ιστότοπο που κατέγραφε θαύματα σε όλο τον κόσμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ασίζης Ντομένικο Σορρεντινο είπε αυτόν: Ο Ακιούτις  είναι ένας από τα σημαντικότερα πρόσωπα της  ανθρωπότητας

 

Πηγή: The Guardian

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα