back to top
25.4 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

25.4 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ βομβαρδίζει σήμερα τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της Ράφα, την επομένη της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου που έδωσε εντολή να σταματήσει τις εκεί στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το Διεθνές Δικαστήριο έδωσε επίσης εντολή στο Ισραήλ να διατηρήσει ανοιχτό το πέρασμα της Ράφα, που είναι απαραίτητο για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά είναι κλειστό μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησής του στις αρχές Μαΐου.

Την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου χαιρέτησαν Σαουδική Αραβία Αίγυπτος και Κατάρ ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε ότι της αποδίδει μέγιστη σημασία.

Κορυφώνονται οι περιοδείες και συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών ενόψει ευρωεκλογών. Αγρίνιο και Άρτα επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα στον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το κόμμα είναι κοντά στο να πετύχει το 2 μπροστά στο ποσοστό του. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στις 11 το πρωί στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας και στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα έχει συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Ομιλία στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας θα απευθύνει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στις 12 το μεσημέρι. Ο κ. Ανδρουλάκης, θα έχει επίσης συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ.

Το εκλογικό περίπτερο του Κομμουνιστικού Κόμματος στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία θα επισκεφθεί το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας

Στους ρυθμούς του μεγάλου τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα κινείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι δράσεις ενόψει του μεγάλου αγώνα της Τετάρτης, συνεχίζονται, με εντυπωσιακή την παρουσία ενός τροπαίου, ύψους 2,5 μέτρων στο Θησείο, το οποίο έχει γίνει πόλος έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. “Η μεγάλη γιορτή για τον τελικό του Conference League ξεκίνησε από το Θησείο και θα συνεχιστεί με πλήθος εκδηλώσεων Τρίτη και Τετάρτη στην πλατεία Κοτζιά” τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα την πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί, στο Θησείο, όπου έχει τοποθετηθεί το εντυπωσιακό τρόπαιο.

Τραγωδία στην Παπούα Νέα Γουινέα, όπου περισσότεροι από 300 άνθρωποι θάφτηκαν στη λάσπη μετά από τεράστια κατολίσθηση που ισοπέδωσε χωριά της επαρχίας Ένγκα, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 1.182 σπίτια σκεπάστηκαν από τη λάσπη.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν απόψε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Ο αγώνας ξεκινά στις 20.30 και θα διεξαχθεί χωρίς θεατές.

Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης θα διεκδικήσει το 7ο τρόπαιό του ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που θα διεξαχθεί αύριο βράδυ στο Βερολίνο.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική με πρόσκαιρη συννεφιά. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα