back to top
26.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

26.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, έδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά την υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στην ΔΟΥ Χαλκίδας, μέσω της εξέτασης και ανάλυσης όλων των αρχείων σε βάθος πενταετίας. Για την υπόθεση προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι. Δικογραφία έχει σχηματιστεί και για άλλα 8 άτομα, τα οποία δεν έχουν συλληφθεί, διότι είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Κορυφώνονται οι περιοδείες και συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών ενόψει ευρωεκλογών. Αγρίνιο και Άρτα επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί στον ΑΝΤ1. Σε λίγη ώρα ο κ. Κασσελάκης μιλά στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, όπου θα έχει και συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. 

Ομιλία στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας θα απευθύνει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επίσης θα έχει συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ.

«Η ΕΕ γίνεται όλο και χειρότερη, αλλά η διέξοδος βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι η μόνη ρεαλιστική», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί στο Μega. Σε λίγη ώρα ο κ. Κουτσούμπας θα επισκεφθεί εκλογικό περίπτερο του Κομμουνιστικού Κόμματος στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει σήμερα τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της Ράφα, την επομένη της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου που έδωσε εντολή να σταματήσει τις εκεί στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το Διεθνές Δικαστήριο έδωσε επίσης εντολή στο Ισραήλ να διατηρήσει ανοιχτό το πέρασμα της Ράφα, που είναι απαραίτητο για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Στους ρυθμούς του μεγάλου τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα κινείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι δράσεις ενόψει του μεγάλου αγώνα της Τετάρτης, συνεχίζονται, με εντυπωσιακή την παρουσία ενός τροπαίου, ύψους 2,5 μέτρων στο Θησείο, το οποίο έχει γίνει πόλος έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. “Η μεγάλη γιορτή για τον τελικό του Conference League ξεκίνησε από το Θησείο και θα συνεχιστεί με πλήθος εκδηλώσεων Τρίτη και Τετάρτη στην πλατεία Κοτζιά” τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί, στο Θησείο, όπου έχει τοποθετηθεί το εντυπωσιακό τρόπαιο.

Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν απόψε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Ο αγώνας ξεκινά στις 20.30 και θα διεξαχθεί χωρίς θεατές. 

Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης θα διεκδικήσει το 7ο τρόπαιό του ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που θα διεξαχθεί αύριο βράδυ στο Βερολίνο.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική με πρόσκαιρη συννεφιά. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα