back to top
25.4 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

25.4 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στο 105 χλμ του παράδρομου της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί και καίει χαμηλή βλάστηση ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλεί κάποιο οικισμό. Για την κατάσβεση της  επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, έδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά την υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στη ΔΟΥ Χαλκίδας, μέσω της εξέτασης και ανάλυσης όλων των αρχείων σε βάθος πενταετίας. Για την υπόθεση προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι. Δικογραφία έχει σχηματιστεί και για άλλα 8 άτομα, τα οποία δεν έχουν συλληφθεί, διότι είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

“Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς αντιτάσσοντας εθνικές παρεμβάσεις και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σήμερα επισκέπτεται Αγρίνιο και Άρτα. 

Την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό συνέδριο επιχειρηματικότητας ασκώντας παράλληλα κριτική προς την κυβέρνηση για τις πολιτικές της. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε  στην έλλειψη ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων και στην εξαίρεσή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ομιλία στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας θα απευθύνει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η ΕΕ γίνεται όλο και χειρότερη, αλλά η διέξοδος βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι η μόνη ρεαλιστική», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί στο Μega. Σε λίγη ώρα ο κ. Κουτσούμπας θα επισκεφθεί εκλογικό περίπτερο του Κομμουνιστικού Κόμματος στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Στους ρυθμούς του μεγάλου τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα κινείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι δράσεις ενόψει του μεγάλου αγώνα της Τετάρτης, συνεχίζονται, με εντυπωσιακή την παρουσία ενός τροπαίου, ύψους 2,5 μέτρων στο Θησείο, το οποίο έχει γίνει πόλος έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. “Η μεγάλη γιορτή για τον τελικό του Conference League ξεκίνησε από το Θησείο και θα συνεχιστεί με πλήθος εκδηλώσεων Τρίτη και Τετάρτη στην πλατεία Κοτζιά” τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί, στο Θησείο, όπου έχει τοποθετηθεί το εντυπωσιακό τρόπαιο.

Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν απόψε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Ο αγώνας ξεκινά στις 20.30 και θα διεξαχθεί χωρίς θεατές. 

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική με πρόσκαιρη συννεφιά. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα