back to top
29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μετόχι, στα Μέγαρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

Να στείλουν το μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδας πρέπει να εξακολουθήσει να ακούγεται δυνατή στις Βρυξέλλες και την επόμενη 5ετια, κάλεσε τους πολίτες από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως υπογράμμισε “είναι πολύ σημαντικό η κυβέρνηση να έχει την ισχυρότερη πολιτική νομιμοποίηση για να δρομολογήσει τις μεταρρυθμίσεις”. Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού η Άρτα.

Την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσσελάκης μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, ασκώντας παράλληλα κριτική προς την κυβέρνηση για τις πολιτικές της. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην έλλειψη ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων και την εξαίρεσή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ο οποίος ήταν επίσης ομιλητής στο συνέδριο.

“Αυτό που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση ως οικονομικό θαύμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια επικοινωνιακή κατασκευή που βασίζεται σε σαθρά θεμέλια” επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας και πρότεινε ένα νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο “Made in Greece” που, όπως είπε, θα συνδυάζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας και της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προγραμματισμένη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ο οποίος παρίσταται στο συνέδριο. Ακολούθως ο κ. Ανδρουλάκης θα μεταβεί στη Λιβαδειά όπου στις 7 το απόγευμα θα απευθύνει ομιλία. 

«Η ΕΕ γίνεται όλο και χειρότερη, αλλά η διέξοδος βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι η μόνη ρεαλιστική», τόνισε μιλώντας στο Μega ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο του Κομμουνιστικού Κόμματος στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.   

Εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, έδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά την υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα. Για την υπόθεση προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι. Δικογραφία έχει σχηματιστεί και για άλλα 8 άτομα, τα οποία δεν έχουν συλληφθεί, διότι είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο σπουδαίος αρχαιολόγος και ιστορικός της τέχνης, σερ Τζον Μπόρντμαν ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως “ο πιο διακεκριμένος ιστορικός της αρχαίας ελληνικής τέχνης της Βρετανίας”. Μεταξύ άλλων ήταν μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας, υπήρξε κάτοχος πολλών ακαδημαϊκών διακρίσεων, ενώ το 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Ωνάση για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, τους φίλους και τους μαθητές του, εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στους ρυθμούς του μεγάλου τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα κινείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι δράσεις ενόψει του μεγάλου αγώνα της Τετάρτης, συνεχίζονται, με εντυπωσιακή την παρουσία ενός τροπαίου, ύψους 2,5 μέτρων στο Θησείο, το οποίο έχει γίνει πόλος έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. “Η μεγάλη γιορτή για τον τελικό του Conference League ξεκίνησε από το Θησείο και θα συνεχιστεί με πλήθος εκδηλώσεων Τρίτη και Τετάρτη στην πλατεία Κοτζιά” τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί, στο Θησείο, όπου έχει τοποθετηθεί το εντυπωσιακό τρόπαιο.

Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν απόψε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Ο αγώνας ξεκινά στις 20.30 και θα διεξαχθεί χωρίς θεατές. 

Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης θα διεκδικήσει το 7ο τρόπαιό του ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που θα διεξαχθεί αύριο βράδυ στο Βερολίνο.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική με πρόσκαιρη συννεφιά. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα