back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Τη γενική απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων και πορειών σε όλο τον νομό Αττικής την ημέρα του τελικού του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνας αποφάσισε η Αστυνομία.

Ωστόσο υπάρχουν σημεία που εξαιρούνται από τη γενική απαγόρευση, όπως οι χώροι συγκέντρωσης φιλάθλων για την μετάβασή τους στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, οι δύο πλατείες στην Αθήνα όπου οργανώνονται εκδηλώσεις για τον τελικό καθώς και οι τρεις πλατείες στον Πειραιά όπου ο δήμος θα στήσει γιγαντοοθόνες για την παρακολούθηση του τελικού. Αναλυτικά τα μέτρα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Πυκνώνουν οι περιοδείες και οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών πλησιάζοντας προς τις κάλπες του Ιουνίου.

«Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τους θριάμβους του Μαίου και του Ιουνίου με άλλη μια μεγάλη νίκη στις εκλογές της 9ης Ιουνίου επεσήμανε από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Να στείλουμε το μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδας πρέπει να εξακολουθεί να ακούγεται δυνατή στις Βρυξέλλες και την επόμενη 5ετια γιατί στη ΝΔ ξέρουμε να κερδίζουμε τις εκλογικές μάχες. . Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Άρτα.

Την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσσελάκης μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, ασκώντας παράλληλα κριτική προς την κυβέρνηση για τις πολιτικές της. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην έλλειψη ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων και την εξαίρεσή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

“Αυτό που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση ως οικονομικό θαύμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια επικοινωνιακή κατασκευή που βασίζεται σε σαθρά θεμέλια” επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας και πρότεινε ένα νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο “Made in Greece” που, όπως είπε, θα συνδυάζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας και της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Ακολούθως ο κ. Ανδρουλάκης θα μεταβεί στη Λιβαδειά όπου στις 7 το απόγευμα θα απευθύνει ομιλία.

«Η ΕΕ γίνεται όλο και χειρότερη, αλλά η διέξοδος βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι η μόνη ρεαλιστική», τόνισε μιλώντας στο Μega ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο του Κομμουνιστικού Κόμματος στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, έδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά την υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα.

Συνολικά 35.903 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 80.420 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στο μεταξύ οι διαπραγματεύσεις με διαμεσολάβηση ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος που γνωρίζει το θέμα.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν απόψε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Ο αγώνας ξεκινά στις 20.30 και θα διεξαχθεί χωρίς θεατές.

Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης θα διεκδικήσει το 7ο τρόπαιό του ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που θα διεξαχθεί αύριο βράδυ στο Βερολίνο.

Και ο καιρός

Αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα έως τις μεσημβρινές ώρες για αύριο στην Αττική. Τις πρωινές ώρες πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα