back to top
29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε μικρή έκταση με απορρίμματα και χαμηλή βλάστηση στον Σκαραμαγκά στην λεωφόρο Σχιστού.

Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Ακραίφνιο Βοιωτίας. Υπο έλεγχο και η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Μετόχι Μεγάρων.

Τη γενική απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων και πορειών σε όλο τον νομό Αττικής την Τετάρτη, ημέρα του τελικού του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνας αποφάσισε η Αστυνομία.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι χώροι προ συγκέντρωσης φιλάθλων για την μετάβασή τους στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Επίσης ελεύθερη θα είναι η πρόσβαση σε δύο πλατείες της Αθήνας και σε τρεις πλατείες του Πειραιά, εκεί όπου θα στηθούν γιγαντοοθόνες για την παρακολούθηση του τελικού. Αναλυτικά τα μέτρα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές. ”Στις 9 Ιουνίου, πάμε να βάλουνε τρίποντο με άλλη μια μεγάλη εκλογική νίκη. Να στείλουμε μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδας πρέπει να ακούγεται δυνατά στις Βρυξέλλες και την επόμενη 5ετία’’ είπε από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός. Αυτήν την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει στην Άρτα, συνοδευόμενος από τον γιό του Φρέντυ Μπελέρη, Παύλο.

Την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσσελάκης μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας. Ασκώντας παράλληλα κριτική προς την κυβέρνηση για τις πολιτικές της ο κ Κασσελάκης αναφέρθηκε στην έλλειψη ρευστότητας, την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων και την εξαίρεσή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ Κασσελάκης συναντήθηκε με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, με τον οποία μεταξύ άλλων συζήτησαν για την ανάγκη συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων έναντι της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Αύριο ο κ Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει συμβολική επίσκεψη στα παλαιστινιακά εδάφη.

Από το ίδιο συνέδριο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε επικοινωνιακή κατασκευή το δήθεν οικονομικό θαύμα που παρουσιάζει η κυβέρνηση ενώ πρότεινε ένα νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που θα συνδυάζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας και της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Αυτή την ώρα ο κ Ανδρουλάκης θα απευθύνει ομιλία στη Λειβαδιά.

Νομίζω ότι πληρώσαμε αρκετά τη λογική του “η κυβέρνηση δίνει 5, εγώ θα δώσω 15 ενώ ξέρω ότι δεν μπορώ να τα δώσω’’ σχολίασε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με συνέντευξή του στην lifo, Παράλληλα καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετατρέπει την πολιτική αντιπαράθεση σε “βούρκο”, χρησιμοποιώντας κατ’ επανάληψη τις λέξεις ‘’χούντα, παρακράτος και καθεστώς’’ όταν αναφέρετε σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη νόμιμη κυβέρνηση.

«Η ΕΕ γίνεται όλο και χειρότερη, αλλά η διέξοδος βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι η μόνη ρεαλιστική», τόνισε μιλώντας στο Μega ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο του κόμματος στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Στην βαθιά κρίση της Ευρώπης, “κρίση οικονομική, κρίση περιβαλλοντική, κρίση γεωπολιτική, εντέλει κρίση πολιτική”, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, έδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά την υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες για την επίτευξη εκεχειρία στη Γάζα και την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων. Χθες το ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Ράφα, με το Ηνωμένο Βασίλειο να εκφράζει ωστόσο ενστάσεις καθώς – όπως υποστηρίζει – η απόφαση θα ενισχύσει την Χαμάς.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν απόψε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Ο αγώνας ξεκινά στις 20.30 και θα διεξαχθεί χωρίς θεατές.

Με άλμα στα 8,17μ., από την πρώτη προσπάθεια, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στη Σμύρνη.

Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης θα διεκδικήσει το 7ο τρόπαιό του ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που θα διεξαχθεί αύριο βράδυ στο Βερολίνο.

Και ο καιρός

Αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα έως τις μεσημβρινές ώρες αύριο στην Αττική. Τις πρωινές ώρες πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 27 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα