back to top
26.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

26.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που διατάσσει να σταματήσει “αμέσως” η ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα χαιρέτησε η Σαουδική Αραβία όπως και άλλες χώρες της περιοχής. Στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τονίζοντας ότι της αποδίδει μέγιστη σημασία, σημειώνοντας και την εντολή του Δικαστηρίου προς το Ισραήλ να διατηρήσει ανοιχτό το πέρασμα της Ράφα για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

“Δεν υπάρχει κανένας υπαρξιακός κίνδυνος για τον άμαχο παλαιστινιακό πληθυσμό στη Ράφα”, υποστήριξε νωρίτερα το Ισραήλ αντιδρώντας στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε η Νότια Αφρική, χαρακτηρίζοντας ψευδείς και εξωφρενικές τις κατηγορίες για γενοκτονία.

“Θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στην υποστήριξη προς διεθνείς θεσμούς του κράτους δικαίου ή την υποστήριξή μας προς το Ισραήλ”, τόνισε ο  Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ.   

Διέκοψε τις εργασίες της η Βουλή ενόψει ευρωεκλογών, μετά την ολοκλήρωση της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.  

“Η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων, είναι μη διαπραγματεύσιμη προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή και χαρακτήρισε την  ακρίβεια μεγάλο και δυσβάστακτο πρόβλημα για πολλά ελληνικά νοικοκυριά. Ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ έκανε λόγο για “λεφτόδεντρα” σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία. 

Απογοητευτική χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος την παρουσία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια τονίζοντας ότι δεν έδωσε ούτε μια απάντηση στις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Χαρακτήρισε πυροτέχνημα την επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει τα ευρωπαϊκά μέτρα και τους κανόνες της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι με την πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ “όχι μόνο δεν συγκλίνουμε με τους δείκτες που περιγράφουν την ευημερία των ευρωπαϊκών λαών, αλλά συνεχώς αποκλίνουμε με αποτέλεσμα να συναγωνιζόμαστε για τις τελευταίες θέσεις σε κρίσιμα οικονομικά, κοινωνικά και θεσμικά ζητήματα”.

“Κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν ακούμπησε το τεράστιο ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με το θέμα της ακρίβειας, και είναι η πολεμική οικονομία της ΕΕ, οι θηριώδεις πολεμικοί εξοπλισμοί” τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Υποτίθεται ότι σήμερα γίνεται συζήτηση για την ακρίβεια, αλλά ο πρωθυπουργός έκανε μία γκεστ εμφάνιση, αναπαρήγαγε τα ίδια επιχειρήματα, μας είπε ότι η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς διπλάσιους από την ευρωζώνη και αποχώρησε” επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.  

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι. Οι 7 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και δωροδοκία. Δικογραφία έχει σχηματιστεί και για άλλα 8 άτομα, τα οποία δεν έχουν συλληφθεί, διότι είχε παρέλθει το αυτόφωρο. 

Τραγωδία στην Παπούα Νέα Γουινέα, όπου περισσότεροι από 300 άνθρωποι θάφτηκαν στη λάσπη μετά από τεράστια κατολίσθηση που ισοπέδωσε χωριά της επαρχίας Ένγκα, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον  1.182 σπίτια σκεπάστηκαν από τη λάσπη. Η αυστραλιανή τηλεόραση μεταδίδει ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς η πληγείσα περιοχή είναι προσβάσιμη μόνο με ελικόπτερα, αφού οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι.

Ένας πυροσβέστης συνελήφθη στη Χιλή, κατηγορούμενος ότι προκάλεσε τις πυρκαγιές που σκότωσαν 137 ανθρώπους τον Φεβρουάριο στην πόλη Βίνια ντελ Μαρ. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα ο κατηγορούμενος είναι 22 ετών και είχε ενταχθεί στο πυροσβεστικό σώμα πριν από ενάμιση χρόνο.

Στην αθλητική επικαιρότητα… 

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί αύριο στο Βερολίνο. Οι πράσινοι επικράτησαν της Φενερμπαχτσέ, η οποία θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον μικρό τελικό.

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική με πρόσκαιρη συννεφιά. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα