back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην περιοχή «Σοφό» Ασπροπύργου.

Επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνελήφθη από τις αρχές 33χρονος μελισσοκόμος ως υπαίτιος για τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στα Μέγαρα.

Στα ύψη ο πολιτικός υδράργυρος στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές.

Σε Άρτα και Αγρίνιο περιόδευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ζήτησε νέα εκλογική νίκη στις 9 Ιουνίου προκειμένου να συνεχίσει να είναι η Ελλάδα πρωταγωνίστρια και όχι μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. «Όταν η φωνή της Ελλάδος μετράει στην Ευρώπη μεταφράζεται προς όφελος όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης φέροντας ως παράδειγμα τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από το Βήμα του Ευρωπαϊκού Συνέδριου Επιχειρηματικότητας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι «Οι πολιτικές της κυβέρνησης εξαιρούν από το Ταμείο Ανάκαμψης τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήδη βρίσκονται αντιμέτωπες με την έλλειψη ρευστότητας και την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων». Αύριο ο κ. Κασσελάκης επισκέπτεται παλαιστινιακά εδάφη, προκειμένου να στηρίξει συμβολικά την πρόταση της λύσης των δύο κρατών στα σύνορα του 1967.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Νίκο Ρωμανό να σχολιάζει ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν οικονομικά στοιχεία είτε διαστρεβλώνουν συνειδητά την αλήθεια καθώς όπως είπε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν λάβει από το Ταμείο Ανάκαμψης πάνω από ένα δισ ευρώ. ο ο κ Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει συμβολική επίσκεψη στα παλαιστινιακά εδάφη.

Από το συνέδριο του ECONOMIST, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε επικοινωνιακή κατασκευή που στηρίζεται σε σαθρά το δήθεν οικονομικό θαύμα που παρουσιάζει η κυβέρνηση ενώ πρότεινε ένα νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που θα συνδυάζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας και της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ουσιαστική απάντηση στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ» υπογράμμισε με συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ προανήγγειλε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει «θα καταψηφίσει τα Πρωτόκολλα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν έλθουν στη Βουλή.

Νομίζω ότι πληρώσαμε αρκετά τη λογική του “η κυβέρνηση δίνει 5, εγώ θα δώσω 15 ενώ ξέρω ότι δεν μπορώ να τα δώσω’’ σχολίασε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με συνέντευξή του στην lifo, Παράλληλα καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετατρέπει την πολιτική αντιπαράθεση σε “βούρκο”, χρησιμοποιώντας κατ’ επανάληψη τις λέξεις ”χούντα, παρακράτος και καθεστώς” όταν αναφέρετε σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη νόμιμη κυβέρνηση.

Εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, έδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά την υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας. Στο μεταξύ ποσά από 250 έως και 10.000 ευρώ φαίνεται να λάμβανε το κύκλωμα σύμφωνα με το ημερολόγιο της Διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, που βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Το Ζαγόρι εντάχθηκε στον κατάλογο της UNESCO για την Παγκόσμια Κληρονομιά, σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βίτσα Ιωαννίνων, παρουσία του Διευθυντή του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και τα στελέχη του Οργανισμού. Το παρόν έδωσε ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, η Υπουργός Πολιτισμού καθώς και θεσμικοί παράγοντες της περιοχής.. Για δικαίωση μια συλλογικής προσπάθειας έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε υποστηρίξει το αίτημα ένταξης του Ζαγορίου ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Εξαρθρώθηκε από τις αρχές σπείρα αρχαιοκάπηλων μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε Μέγαρα, Πεύκη και Οινόφυτα. Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους αρχαία κινητά μνημεία τα οποία σκόπευαν να πουλήσουν σε ενδιαφερόμενους, με συνάντηση που είχε προκαθοριστεί στην Αθηνών – Λαμίας. Στο κύκλωμα είχε διεισδύσει μυστικός αστυνομικός, ο οποίος προσποιούνταν τον αγοραστή.

Παναθηναϊκός – Άρης διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, στο χωρίς θεατές Πανθεσσαλικό Στάδιο. 0 – 0 στο 36ο λεπτό.

Αύριο ο Παναθηναϊκός αναμετράται με την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο.

Στη Γαλλία, κόλαση δημιουργήθηκε τρεις ώρες πριν τον τελικό κυπέλου μεταξύ της Παρί και της Λιόν, όταν λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς των δύο ομάδων συναντήθηκαν σε χώρο στάθμευσης μετά τα διόδια στον εθνικό δρόμο προς την Λίλ, όπου και διεξάγεται ο αγώνας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οπαδοί της Παρί έβαλαν φωτιά στα λεωφορεία των οπαδών της Λιόν, οι οποίοι αντεπιτέθηκαν και ακολούθησε μάχες σώμα με σώμα. Ο εθνικός οδικός άξονας στο σημείο έκλεισε και προς τα δύο ρεύματα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματία.

Στην Ινδία, 20 νεκροί είναι μέχρι στιγμής απολογισμός της τεράστιας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αίθουσα παιχνιδιών στο κρατίδιο Γκουτζαράτ.

Με άλμα στα 8,17μ., από την πρώτη προσπάθεια, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στη Σμύρνη. Χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ και για την Ελένη Πόλακ η οποία με άλμα 4,60 έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές το πρωί και αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 24,9 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα