back to top
29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στα στοιχεία από την αγορά εργασίας όπου σημειώθηκαν δύο «ιστορικά» ρεκόρ τους τελευταίους μήνες επικεντρώνεται το μεγαλύτερο κομμάτι της κυριακάτικης ανασκόπησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει, επίσης, ότι η αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι «απόλυτη προτεραιότητα» για την κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ειδική αναφορά στο δημογραφικό καθώς στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο του Ιουνίου, όπως σημειώνει, θα παρουσιαστεί η Εθνική Στρατηγική για το θέμα αυτό τονίζοντας ότι αυτή «περιλαμβάνει ειδικότερα φορολογικά κίνητρα για τις νέες οικογένειες ώστε να παίρνουν ευκολότερα την απόφαση να προχωρήσουν στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί. Παράλληλα τονίζει ότι θα υπάρχουν κι άλλες παρεμβάσεις για το στεγαστικό ζήτημα με στόχο να αυξηθεί η προσφορά ακινήτων τόσο για μακροχρόνια μίσθωση όσο και για αγορά από νέες οικογένειες σε προσιτές τιμές».

Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σήμερα και αύριο ο κ. Κασσελάκης θα βρίσκεται στα παλαιστινιακά εδάφη. Συγκεκριμένα θα επισκεφθεί τη Βηθλεέμ και τη Ραμάλα, όπου θα έχει συναντήσεις με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής και εκπροσώπους της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Επίσης θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Θεόφιλο στα Ιεροσόλυμα.

“Ο κόσμος έχει καταλάβει τα όρια και τα λάθη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και βρίσκει στο ΠΑΣΟΚ την εναλλακτική πρόταση που αναζητά. Δεν πείθεται πια από το άλλοθι του 41%”, τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μακεδονία». Είναι στο χέρι μας να πείσουμε την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της και να δώσει προοπτική ζωής και αξιοπρέπειας. Αναφερόμενος στην ακρίβεια εγκαλεί τον πρωθυπουργό καθώς όπως λέει : “Ο κ. Μητσοτάκης συνεχώς μεταθέτει τις ευθύνες του. Η επιστολή δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ακόμα επικοινωνιακή κίνηση του προκειμένου να αποτινάξει από πάνω του την ευθύνη της αποτυχίας”. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης επισκέπτεται σήμερα την Κύμη.  

Στο πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος στον Κολωνό θα μιλήσει στις 11 και μισή το πρωί ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το απόγευμα (7.30) θα επισκεφθεί το εκλογικό περίπτερο του κόμματος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε χώρο γραφείων στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης στη Θεσσαλονίκη. Η πυροσβεστική διενεργεί έρευνα για την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε λίγες ώρες αφότου η ομάδα του ‘Αρη έχασε από τον Παναθηναϊκό που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας. Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στα γραφεία ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Συμπλοκές μεταξύ Ελλήνων φιλάθλων σημειώθηκαν στο Βερολίνο, όπου βρίσκονται λόγω της διεξαγωγής του final four της Euroleague στο μπάσκετ. Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, ο ένας σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλα δύο άτομα φέρουν βαριά τραύματα. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Απόψε στις 9 στο Βερολίνο, η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αναμετράται με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του final four. 

“Γίνε μαζί μου παιδί” έχει τίτλο η μεγάλη εκδήλωση που οργανώνουν ως τη μία μετά το μεσημέρι στον Εθνικό Κήπο οι παιδαγωγοί από όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου του Δήμου Αθηναίων. Οι δράσεις είναι πολλές όπως και τα δώρα και οι εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Μεγάλη γιορτή για τους κηδεμόνες πρώην αδέσποτων ζώων συντροφιάς οργανώνει σήμερα η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων στο πάρκο Ελευθερίας. Η γιορτή ξεκινά αυτή την ώρα και θα διαρκέσει έως τις 4 το απόγευμα. Εκεί θα βρίσκονται και πολλοί τετράποδοι φίλοι έτοιμοι να προσφέρουν αγάπη σε όλους.

Και ο καιρός… 

Αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα στην Αττική με τοπικές βροχές. Θερμοκρασία  έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα