back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν νοσηλευόμενοι ή τραυματισμένοι Έλληνες από τις συμπλοκές οπαδών τη νύχτα της Κυριακής στο Βερολίνο, επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης ο οποίος βρίσκεται στην γερμανική πρωτεύουσα.

Η ενημέρωση που έχει η πρεσβεία από τις γερμανικές αρχές είναι ότι όσοι είχαν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων έχουν αφεθεί ελεύθεροι και όσοι νοσηλεύονταν και έλαβαν τις πρώτες βοήθειες έχουν υπογράψει ήδη υπεύθυνες δηλώσεις και έχουν βγει από τα νοσοκομεία.

Στη σύλληψη ενός άνδρα τουρκικής υπηκοότητας προχώρησαν οι αρχές για τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στο όρος Αιγάλεω στην περιοχή του Ασπροπύργου. Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις. Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας , Βασίλης Κικίλιας, αναφέρει τα εξής: “Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι.”

Μαζική πυραυλική επίθεση προς το Τελ Αβίβ εξαπέλυσε η Χαμάς, σύμφωνα με αναφορές ξένων ΜΜΕ. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε ότι εξαπέλυσε μια «μεγάλη πυραυλική» επίθεση στο Τελ Αβίβ ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε «σιωνιστικές σφαγές εναντίον αμάχων», στο κανάλι της στο Telegram. Την ίδια στιγμή μέσα μαζικής ενημέρωσης από το Ισραήλ επιβεβαιώνουν την επίθεση.

“Η μόνιμη αύξηση στα εισοδήματα των πολιτών είναι και ισχυρή ασπίδα στο μείζον πρόβλημα της ακρίβειας” τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται επίσης στα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας και περιγράφει τι θα περιλαμβάνει η εθνική στρατηγική για το δημογραφικό, που είναι αλληλένδετο με το στεγαστικό πρόβλημα, ζητήματα που θα εξεταστούν στο επόμενο υπουργικό.

Στον διπλό στόχο του ΣΥΡΙΖA στις ευρωεκλογές αναφέρθηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής». Πτώση της ΝΔ και αποφασιστική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Σήμερα και αύριο ο κ. Κασσελάκης θα βρίσκεται στα παλαιστινιακά εδάφη. Συγκεκριμένα θα επισκεφθεί Βηθλεέμ, και Ραμάλα, όπου θα έχει συναντήσεις με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής και εκπροσώπους της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Επίσης θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Θεόφιλο στα Ιεροσόλυμα.

“Ο κόσμος έχει καταλάβει τα όρια και τα λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ και βρίσκει στο ΠΑΣΟΚ την εναλλακτική πρόταση που αναζητά. Δεν πείθεται πια από το άλλοθι του 41%” τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μακεδονία». Ο κ. Ανδρουλάκης, σήμερα επισκέπτεται την Κύμη.

Σφοδρή επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στον Κολωνό.

Δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν λόγω αναταράξεων σε πτήση από τη Ντόχα προς το Δουβλίνο. Το αεροσκάφος Boeing 787 παρουσίασε αναταράξεις ενώ βρισκόταν στον αέρα πάνω από την Τουρκία, δήλωσε ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου του Δουβλίνου.

Κατά την προσγείωσή της λίγο πριν από τις 13:00 τοπική ώρα, η πτήση QR017 της Qatar Airways έγινε δεκτή από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και πυροσβεστών του αεροδρομίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Έτοιμη να κατακτήσει το 7ο τρόπαιο της Ευρωλίγκας στην ιστορία της είναι η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η οποία στις 9 το βράδυ αντιμετωπίζει στον τελικό του Φάιναλ Φορ στο Βερολίνο τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στις έξι ξεκινά ο μικρός τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Φενερμπαχτσέ

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα