back to top
32.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Άλσος Βεϊκου.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Με άρωμα Ελλάδας ο φετινός τελικός της super league μπάσκετ που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Ο Ολυμπιακός, επικράτησε 87 – 84 της Φενερμπαχτσέ και κατέκτησε (για δεύετρη φορά στην ιστορία του) την τρίτη θέση τον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης.

Αυτή την ώρα ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κατακτήσει το 7ο τρόπαιο στην ιστορία του κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο τελικό του Final four.

Συνελήφθη και θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα 33χρονος τουρκικής καταγωγής, ως υπαίτιος για εκ προθέσεως και κατ επανάληψη πυρκαγιά στο όρος Αιγάλεω, στην περιοχή του Ασπροπύργου. “Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη’’ δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου και διαμήνυσε η πολιτεία θα είναι αμείλικτη με τους εμπρηστές.

Με νέα ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα ο κ Κικίλιας χαρακτηρίζει εγκληματική την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν χθες στην Δυτική Πάρνηθα, 7 εθελοντές δασοπροστασίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι διωκτικές αρχές και η Πολιτική Προστασία «θα κάνουν τα πάντα για να τιμωρηθεί σκληρά αυτή η εγκληματική ενέργεια.

Έκκληση μαζικής συμμετοχής στις ευρωκάλπες προκειμένου να ενισχύσουν τη Δημοκρατία απηύθυνε στους Ευρωπαίους πολίτες ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. Από το Βερολίνο και τη συνάντηση του με τον Γερμανό Πρόεδρο ο κ Μακρόν μίλησε για μια μορφή κρίσης στη δημοκρατίας ενώ ταυτόχρονα αποδοκίμασε την γοητεία του αυταρχισμού.

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές τις 9ης Ιουνίου κόμματα και πολιτική αρχηγοί.

“Η μόνιμη αύξηση στα εισοδήματα των πολιτών είναι και ισχυρή ασπίδα στο μείζον πρόβλημα της ακρίβειας” τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται επίσης στα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας και περιγράφει τι θα περιλαμβάνει η εθνική στρατηγική για το δημογραφικό, που είναι αλληλένδετο με το στεγαστικό πρόβλημα, ζητήματα που θα εξεταστούν στο επόμενο υπουργικό.

Τα Παλαιστινιακά εδάφη επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Από την Βηθλεέμ έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό. Νωρίτερα κατά την συνάντησή του με τον παλαιστίνιο υπουργό τουρισμού χαρακτήρισε ηθικό και δίκαιο να έχει ο παλαιστινιακός λαός δικό του κράτος και πρότεινε να ενταθεί η πίεση σε Ελλάδα και Ευρώπη για την αναγνώρισή του.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ταυτόχρονη επίσκεψη στο Ισραήλ» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης και συμπλήρωσε. «Στέλνουμε λάθος μήνυμα. Η ελληνική θέση είναι δίκαιη, υπέρ του αμυνόμενου και ταυτόχρονα με σαφές μήνυμα κατάπαυσης του πυρός».

“Ο κόσμος έχει καταλάβει τα όρια και τα λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ και βρίσκει στο ΠΑΣΟΚ την εναλλακτική πρόταση που αναζητά. Δεν πείθεται πια από το άλλοθι του 41%” τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μακεδονία». Ο κ. Ανδρουλάκης, σήμερα επισκέπτεται την Κύμη.

Σφοδρή επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στον Κολωνό.

Διεθνής σύσκεψη σε επίπεδο υπουργών πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες αναφορικά με το Μεσανατολικό. Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη κινδυνεύει να εκραγεί ανά πάσα στιγμή οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται στη Ράφα η Χαμάς αντεπιτίθεται με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ. Τα βασικά σύνορα παραμένουν κλειστά για ανθρωπιστικές παραδόσεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέ Μπορέλ. Ήδη Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία έχουν αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, όμως οι χώρες της γηραιάς ηπείρου εμφανίζονται διχασμένες, με τον Υπατο Εκπρόσωπο να ξεκαθαρίζει ότι πιθανή αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν αποτελεί «δώρο στη Χαμάς» και δεν σημαίνει στήριξη της τρομοκρατίας.

Την ανάγκη η ΕΕ να προχωρήσει «επειγόντως» σε μια «ολοκληρωμένη λύση αντιαεροπορικης άμυνας για την Ουκρανία, επισημαίνουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, με αφορμή τη ρωσική επίθεση σε σούπερ μάρκετ στο Χάρκοβο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 43.

Στη Γαλλία, Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκαν τρεις άνθρωποι στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Λυών. Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσαχθεί ένας ύποπτος.

Σπείρα που διέπραττε κλοπές σε Δάφνη και Ηλιούπολη εξάρθρωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν τρεις Γεωργιανοί 27,29 και 42 ετών αντίστοιχα και μια 46χρονη ομοεθνής τους.

Αυτοψία στο χώρο που θα τοποθετηθεί το μνημείο για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του συλλόγου συγγενών θυμάτων Μαρία Καρυστιανη και καλλιτέχνης εικαστικούς του έργου. Το μνημείο αναμένεται να τοποθετηθεί στο άλσος της οδού Ερμού και Πειραιώς απέναντι από την Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ο Γκίβι Μπλιάτζε πήρε το δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης Κ23, που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 22,1 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα