back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Μια ανάσα -κυριολεκτικά- πριν την κατάκτηση του τρόπαιου στο Final four βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Λίγα λεπτά πριν τη λήξη προηγείται 87- 76 της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους χιλιάδες οπαδούς εντός και εκτός γηπέδου να γιορτάζουν ήδη από τώρα το έβδομο τρόπαιο στην ιστορία του Παναθηναϊκού

7ο τρόπαιο στην ιστορία του προσπαθεί να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός που αγωνίζεται κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στον μεγάλο τελικό του. Στο ημίχρονο η Ρεάλ προηγείται 54-49 του Παναθηναϊκού.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός, επικράτησε 87 – 84 της Φενερμπαχτσέ και κατέκτησε (για δεύτερη φορά στην ιστορία του) την τρίτη θέση τον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης.

Συνελήφθη και θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα 33χρονος τουρκικής καταγωγής, ως υπαίτιος για εκ προθέσεως και κατ επανάληψη πυρκαγιά στο όρος Αιγάλεω, στην περιοχή του Ασπροπύργου. “Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη’’ δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου και διαμήνυσε η πολιτεία θα είναι αμείλικτη με τους εμπρηστές.

Με νέα ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα ο κ Κικίλιας χαρακτηρίζει εγκληματική την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν χθες στην Δυτική Πάρνηθα, 7 εθελοντές δασοπροστασίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι διωκτικές αρχές και η Πολιτική Προστασία «θα κάνουν τα πάντα για να τιμωρηθεί σκληρά αυτή η εγκληματική ενέργεια.

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές τις 9ης Ιουνίου κόμματα και πολιτική αρχηγοί.

“Η μόνιμη αύξηση στα εισοδήματα των πολιτών είναι και ισχυρή ασπίδα στο μείζον πρόβλημα της ακρίβειας” τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται επίσης στα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας και περιγράφει τι θα περιλαμβάνει η εθνική στρατηγική για το δημογραφικό, που είναι αλληλένδετο με το στεγαστικό πρόβλημα, ζητήματα που θα εξεταστούν στο επόμενο υπουργικό.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά ισχυρή ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου – όπως λέει να τελειώσει η αποκρουστική αλαζονεία του 41% «Μια μεγάλη πτώση της ΝΔ σε συνδυασμό με αποφασιστική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ θα διαμορφώσει νέο πολιτικό τοπίο στη χώρα. Μέχρι να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα, που θα απαλλάξει τη χώρα από την άδικη και αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης του κου. Μητσοτάκη και θα επιλέξει μια προοδευτική διακυβέρνηση για το κοινό καλό».

Για «άλλοθι του 41%» κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και επισημαίνει ότι «ο κόσμος έχει καταλάβει τα όρια και τα λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ και βρίσκει στο ΠΑΣΟΚ την εναλλακτική πρόταση που αναζητά».

Το περίπτερο του κόμματος στη Νέα Σμύρνη επισκέφθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούπας. Ζήτησε με την ψήφο τους οι πολίτες να καταδικάσουν την ΕΕ των λόμπι, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της ακρίβειας, του περιορισμού των λαϊκών κι εργατικών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα – όπως είπε – ο λαός να κόψει τη φόρα στη ΝΔ σε αυτή την κυβέρνηση των αντιλαϊκών μέτρων και της ακρίβειας που έχει εκτοξευθεί και δεν ξέρουμε τι πληρώνουμε.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ταυτόχρονη επίσκεψη στο Ισραήλ. Στέλνουμε λάθος μήνυμα. Η ελληνική θέση είναι δίκαιη, υπέρ του αμυνόμενου και ταυτόχρονα με σαφές μήνυμα κατάπαυσης του πυρός» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα παλαιστινιακά εδάφη, απ όπου πρότεινε την αύξηση της πίεσης σε Ελλάδα και Ευρώπη για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Ο κ. Κασσελάκης επισκέπτεται καταυλισμούς κοντά στην Βηθλεέμ, ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Έκτακτη διεθνής σύσκεψη σε επίπεδο υπουργών με τη συμμετοχή και του Γιώργου Γεραπετρίτη, πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες αναφορικά με το Μεσανατολικό. Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη κινδυνεύει να εκραγεί ανά πάσα στιγμή οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται στη Ράφα η Χαμάς αντεπιτίθεται με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ. Τα βασικά σύνορα παραμένουν κλειστά για ανθρωπιστικές παραδόσεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέ Μπορέλ. Ήδη Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία έχουν αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, όμως οι χώρες της γηραιάς ηπείρου εμφανίζονται διχασμένες, με τον Ύπατο Εκπρόσωπο να ξεκαθαρίζει ότι πιθανή αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν αποτελεί «δώρο στη Χαμάς» και δεν σημαίνει στήριξη της τρομοκρατίας.

Την ανάγκη η ΕΕ να προχωρήσει «επειγόντως» σε μια «ολοκληρωμένη λύση αντιαεροπορικης άμυνας για την Ουκρανία, επισημαίνουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, με αφορμή τη ρωσική επίθεση σε σούπερ μάρκετ στο Χάρκοβο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 43.

Στη Γαλλία, επίθεση με μαχαίρι δέχθηκαν τρεις άνθρωποι στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Λυών. Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσαχθεί ένας ύποπτος.

Σπείρα που διέπραττε κλοπές σε Δάφνη και Ηλιούπολη εξάρθρωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν τρεις Γεωργιανοί 27,29 και 42 ετών αντίστοιχα και μια 46χρονη ομοεθνής τους.

Αλβανός κακοποιός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε εδώ και δέκα χρόνια α διεθνές ένταλμα για ανθρωποκτονία, συνελήφθη στην Κρήτη. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και για πλαστογραφία, καθώς -όπως διαπιστώθηκε- χρησιμοποιούσε πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα. Οι αρχές ερευνούν την εμπλοκή του και σε άλλες παράνομες πράξεις όπως βιασμού και διακίνησης ναρκωτικών.

Ισχυροί ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο, ενώ 500.000 σπίτια παραμένουν χωρίς χωρίς ηλεκτροδότηση σε Τέξας, Μιζούρι, Οκλαχόμα, Κάνσας, Τενεσί και το Αρκάνσας.

Στη Λιθουανία, δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα εξασφαλίζει ο Γκιτάνας Ναουσέντα, με ποσοστό 78% στον σημερινό δεύτερο γύρο των εκλογών. Η αντίπαλός του Ινγκρίντα Σιμονίτε παραδέχθηκε την ήττα τηςκαι «συνεχάρη τον εκλεγμένο πρόεδρο της Λιθουανίας».

Ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της Ευρώπης. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι γονάτισε το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης τη Ρεάλ Μαδρίτης με 95 – 77 και κέρδισε επάξια τον τίτλο του πρωταθλητή για 7η φορά στην ιστορία του

Αυτοψία στο χώρο που θα τοποθετηθεί το μνημείο για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του συλλόγου συγγενών θυμάτων Μαρία Καρυστιανη και καλλιτέχνης εικαστικούς του έργου. Το μνημείο αναμένεται να τοποθετηθεί στο άλσος της οδού Ερμού και Πειραιώς απέναντι από την Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ο Γκίβι Μπλιάτζε πήρε το δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης Κ23, που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα