back to top
29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Τρομοκρατικός πυρήνας της Χαμάς σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στην ισραηλινή πρεσβεία στο Βερολίνο και σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση στη Γερμανία, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Η Χαμάς έχει μέχρι στιγμής δράσει μόνο στη Μέση Ανατολή και τώρα φαίνεται ότι στοχεύει στόχους στη Γερμανία, σχολιάζει η εφημερίδα. 

Στα ύψη ο πολιτικός υδράργυρος στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές. 

Σε Άρτα και Αγρίνιο περιόδευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ζήτησε νέα εκλογική νίκη στις 9 Ιουνίου προκειμένου να συνεχίσει να είναι η Ελλάδα πρωταγωνίστρια και όχι μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. «Όταν η φωνή της Ελλάδος μετράει στην Ευρώπη μεταφράζεται προς όφελος όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Μητσοτάκης φέροντας ως παράδειγμα τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από το Βήμα του Ευρωπαϊκού Συνέδριου Επιχειρηματικότητας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι «Οι πολιτικές της κυβέρνησης εξαιρούν από το Ταμείο Ανάκαμψης τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήδη βρίσκονται αντιμέτωπες με την έλλειψη ρευστότητας  και την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων». Σήμερα ο κ. Κασσελάκης επισκέπτεται παλαιστινιακά εδάφη, προκειμένου να στηρίξει συμβολικά την πρόταση της λύσης των δύο κρατών στα σύνορα του 1967. 

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν οικονομικά στοιχεία είτε διαστρεβλώνουν συνειδητά την αλήθεια. Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν λάβει από το Ταμείο Ανάκαμψης πάνω από ένα δισ ευρώ.  είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.  

Νέα πυρά Ανδρουλάκη χθες από τη Λιβαδειά απ’ όπου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας. Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ και ισχυρή εναλλακτική διακυβέρνησης στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αύριο ο κ Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί την Κύμη, όπου και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου, Νίκο Μπαράκο. 

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στις έντεκα και μισή  το πρωί θα απευθύνει ομιλίας στο πάρκο Ακαδημίας – Πλάτωνος στον Κολωνό. Με συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο κ Κουτσούμπας επανέλαβε ότι «η  ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ουσιαστική απάντηση στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ» ενώ προανήγγειλε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει τα Πρωτόκολλα της Συμφωνίας των Πρεσπών, εάν αυτά έλθουν στη Βουλή.  

Εξαρθρώθηκε από τις αρχές σπείρα αρχαιοκάπηλων μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε Μέγαρα, Πεύκη και Οινόφυτα. Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους αρχαία κινητά μνημεία τα οποία σκόπευαν να πουλήσουν σε ενδιαφερόμενους, με συνάντηση που είχε προκαθοριστεί στην Αθηνών – Λαμίας. Στο κύκλωμα είχε διεισδύσει μυστικός αστυνομικός, ο οποίος προσποιούνταν τον αγοραστή.  

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο 105χλμ του παράδρομου της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας. Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα  Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ. 

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα παιχνιδότοπο στο κρατίδιο Γκουτζαράτ στη δυτική Ινδία, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος 

Στην αθλητική επικαιρότητα  

Κυπελλούχος Ελλάδας  ο Παναθηναϊκός που έβαλε το πολυπόθητο γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις του αγώνα απέναντι στον Άρη 

Σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αναμετράται με την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που θα διεξαχθεί  στο Βερολίνο. 

 Με άλμα στα 8,17μ., από την πρώτη προσπάθεια, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στη Σμύρνη. Χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ και για την Ελένη Πόλακ η οποία με άλμα 4,60 έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση. 

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές το πρωί και αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα  στην Αττική.  Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα