back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κουτσούμπας: Στις 9 Ιούνη οι εργαζόμενοι να βγάλουν «κόκκινη» κάρτα στην πολιτική της Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στον Κολωνό. «Στις 9 Ιούνη οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν πράξη αυτό που όλοι τους φοβούνται. Να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και να βγάλουν κόκκινη κάρτα στην πολιτική της ΕΕ και τα κόμματά της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσούμπας συμπλήρωσε ότι καμία κυβερνητική σταθερότητα ή εναλλαγή δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα, όσο δεν δέχεται πραγματικό χτύπημα η πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα του για τα κέρδη των λίγων. «Αυτό είναι τπ σύστημα και αυτή η Ε.Ε της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της αδικίας», επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι « ο λαός μας ξέρει πλέον καλά ότι σωτήρες δεν υπάρχουν. Ότι κανείς από όσους του ζητούν την ψήφο του για να πάνε δήθεν στην ΕΕ να διαπραγματευτούν, δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν για τα δικά του συμφέροντα».

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι είναι πλέον χιλιάδες «αυτοί που έχουν επιλέξει τον δρόμο του αγώνα, της ανυπακοής, της συμπόρευσης με το ΚΚΕ, με τους κομμουνιστές, εκφράζοντας την βεβαιότητα του ότι «αύριο θα είναι ακόμα περισσότεροι. Γιατί πλέον υπάρχει πείρα. Και η πείρα είναι πάντα ένα πολύ ισχυρό όπλο αν αξιοποιηθεί σωστά».

​ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στηλίτευσε την πολιτική του πρωθυπουργού, ενοψει ευρωεκλογών, βάσει της οποίας προτάσσει την σταθερότητα ως βασικό εκλογικό επιχείρημα απέναντι στους ψηφοφόρους.
Παράλληλα από το «κάδρο» της κριτικής του δεν ξέφυγαν για άλλη μια φορά τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
«​Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ζητά ξανά στήριξη για να οδηγήσει, λέει, την οικονομία σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης και για να μας φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά για τον πρωθυπουργό, ενώ για τα υπόλοιπα κόμματα, πρόσθεσε: Τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, ζητούν στήριξη για να γίνουν εκείνα κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές και να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Όπως καταλαβαίνετε, η πραγματική τους διαφωνία βρίσκεται στο ποιος αποτελεί τον πιο συνεπή υπηρέτη αυτής της πολιτικής και όχι, βέβαια, στην ίδια την πολιτική των ματωμένων πλεονασμάτων, των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, της πράσινης μετάβασης, της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Γενικότερα για τον δήμο της Αθήνας, ο κ. Κουτσούμπας επικέντρωσε στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, μιλώντας για «γειτονιές που βιώνουν τις αντιλαϊκές πολιτικές
της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, την ακρίβεια, τη συρρίκνωση των πραγματικών εισοδημάτων. Ξέρουμε – πρόσθεσε- ότι η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που σας απασχολεί και δικαιολογημένα».
​Ο λόγος, συμπλήρωσε, είναι απλός: δεν θέλουν και δεν μπορούν να αγγίξουν τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος της ακρίβειας, δηλαδή την ανάπτυξη με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος. Δεν μπορούν, λόγω των δεσμεύσεών τους, να αμφισβητήσουν την πολιτική της ΕΕ, που συμβάλει στο πρόβλημα της ακρίβειας. Δεν αγγίζουν τα τεράστια κέρδη που έχουν οι μεγάλοι όμιλοι».

Ο κ. Κουτσούμπας συνεχίζοντας την κριτική προς την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τόνισε τα εξής:
​«Υπάρχει μια τεράστια, θεμελιακή, πολιτική, ιδεολογική και αξιακή διαφορά του ΚΚΕ και όλων των άλλων κομμάτων, των οπαδών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
​Εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον λαό ότι υπάρχει κάποια μαγική λύση με την οποία θα είναι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Και τα πλεονάσματα θα πιάνονται και ο λαός θα ανακουφιστεί από τους φόρους.
​Εμείς, πρόσθεσε, λέμε ότι για να κερδίσει έστω μια ανακούφιση σήμερα ο λαός, πρέπει να χάσει από τα κέρδη του το κεφάλαιο, πρέπει να υποστεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ. Για να μπορέσει να ζήσει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες, καλύπτοντας τις ανάγκες του με το εισόδημά του, πρέπει το κεφάλαιο να χάσει την εξουσία του».

Ο κ. Κουτσούμπας μιλησε για «παντελή έλλειψη υποδομών υγείας, αφού σε όλη τη δημοτική κοινότητα δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας ή κάποια δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας». Περιέγραψε επίσης μια « τραγική κατάσταση των σχολικών κτηρίων που χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, αφού παραμένουν ασυντήρητα εδώ και χρόνια, στα κοντέινερ όπου στεγάζονται νηπιαγωγεία».
​Επίσης αναφέρθηκε στην έλλειψη ελεύθερων χώρων, παιδικών χαρών, αθλητικών υποδομών, την ώρα που όλες οι δημοτικές αρχές αφήνουν ιδιώτες να καταπατούν δημοτικούς χώρους για τέτοια χρήση, όπως τους λαχανόκηπους».
Ακόμη μίλησε για «συνεχόμενα ατυχήματα στις αφύλακτες διαβάσεις του σιδηρόδρομου, γιατί ούτε ο ΟΣΕ ούτε ο δήμος παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα. Βλέπετε, όλα τα μετράνε με τη λογική κόστος-όφελος».

​Όσον αφορά την διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό μίλησε για « κομβικής σημασίας σχέδιο δίπλα στον Ελαιώνα, που όμως- όπως είπε- θα μας στοιχίσει πάνω από 250 εκατ. ευρώ, με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης. Να πού πάνε τα λεφτά που μαζεύουν από τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, με αυτό το μνημόνιο των μνημονίων, με τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα».
​Για να δώσουν, όπως συμπλήρωσε , δώρο ένα γήπεδο σε μια ΠΑΕ, που θα μπορεί να το αξιοποιεί εμπορικά για 100 χρόνια, αλλά και για να φτιάξουν ένα τεράστιο επιχειρηματικό πάρκο, για το οποίο θα χτιστούν δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά τσιμέντο. Μεγάλη η Μπίζνα, πολλά τα εκατομμύρια! Την οποία στηρίζουν όλα τα κόμματα του συστήματος, για αυτό και την έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας: και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι γιαλαντζί ΝεοΑριστεροί».

​Την ίδια ώρα , κατέληξε, οι ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής παλεύουν να βρουν ώρα για προπόνηση στο ακατάλληλο γήπεδο εδώ δίπλα, το ένα από τα μόλις τρία που έχει όλος ο δήμος της Αθήνας, την ώρα που δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, ενώ οι κάτοικοι συνεχώς ακούνε ότι δεν υπάρχουν χρήματα ακόμα και για αποφασισμένες απαλλοτριώσεις».

Στο πεδίο της κριτικής του Δημήτρη Κουτσούμπα βρέθηκε και ο σχεδιασμός για την ανέγερση Αρχαιολογικούς Μουσείου Αθηνών.
«​Στην ίδια λογική, δηλαδή της Αθήνας-τουριστικό προϊόν, είναι και μια σειρά άλλες αναπλάσεις και έργα που σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται: Για το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, το σχέδιο είναι να φτιαχτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης της Αθήνας. Μιλάμε για ένα μεγαθήριο τσιμέντου, πάνω από 14.000 τμ, μέσα στο πάρκο, που θα στερήσει κοινόχρηστο χώρο και χώρο πρασίνου», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«​Το λέμε – κατέληξε- και από αυτό το βήμα: Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην χαθεί ούτε ένα ακόμα τετραγωνικό πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνό και τα Σεπόλια. Υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι που γειτνιάζουν με το πάρκο και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να φτιαχτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο, που φυσικά πρέπει να υπάρχει και να μπορεί να το επισκέπτεται όλος ο λαός και η νεολαία δωρεάν».
​Όσον αφορά τις γειτονιές της Αθήνας, άσκησε κσι σε αυτή την περίπτωση σκληρή κριτική:
«​Δεν ήταν λίγες οι φορές που το τελευταίο διάστημα όλα τα βλέμματα έπεσαν σε αυτές εδώ τις γειτονιές για φαινόμενα που αναδύουν όλη τη μπόχα και τη σαπίλα του συστήματος στο οποίο ζούμε. Από τις πιάτσες διακίνησης ναρκωτικών, μέχρι στις ακραίες περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών στις διάφορες «Κιβωτούς» του τρόμου και αποτρόπαιων υποθέσεων βιασμών, σεξουαλικών κακοποιήσεων, εκπόρνευσης, όπως αυτή της 12χρονης από τον Κολωνό», επισήμανε χαρακτηριστικά.

​Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Κώστας Παπαδάκης ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το ΚΚΕ.
Παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Λουίζα Ράζου, Νίκος Σοφιανός και Θοδωρής Χιώνης.

Κ. Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα