back to top
29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας

Διαβάστε επίσης

«Ο κόσμος έχει καταλάβει τα όρια και τα λάθη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και βρίσκει στο ΠΑΣΟΚ την εναλλακτική πρόταση που αναζητά. Δεν πείθεται πια από το άλλοθι του 41%», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία».

«Είναι στο χέρι μας να πείσουμε την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της και να δώσει προοπτική ζωής, αξιοπρέπεια και ελπίδα σε όλους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης προαναγγέλλοντας την κεντρική ομιλία στη Θεσσαλονίκη στις 3 Ιουνίου στο πλαίσιο της οποίας, όπως αναφέρει, θα ξεδιπλώσει τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη αξιοποίησης των ευρωπαικών ταμείων ώστε να ενισχύσουμε-όπως επισημαίνει- το κοινωνικό κράτος και να ανατάξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επιπλέον, υπογραμμίζει την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου ενιαίου σχεδίου για να αναδειχθούν οι προτεραιότητες στα έργα υποδομής λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είδαμε που οδήγησε η έλλειψη ενός τέτοιου σχεδίου στην περίπτωση του Flyover, πόσο επιβάρυνε και θα επιβαρύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης κατά την κατασκευή του. Χρειαζόμαστε επίσης έναν δημόσιο φορέα για την ενιαία διαχείριση και το σχεδιασμό των Μ.Μ.Μ. της πόλης (ΟΑΣΘ-ΜΕΤΡΟ), για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων”.

Ακρίβεια το νούμερο ένα πρόβλημα

Ασκεί εκ νέου έντονη κριτική για το θέμα της ακρίβειας λέγοντας: “Ο κ. Μητσοτάκης συνεχώς μεταθέτει τις ευθύνες του. Η επιστολή δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ακόμα επικοινωνιακή κίνηση του Πρωθυπουργού, προκειμένου να αποτινάξει από πάνω του την ευθύνη της αποτυχίας. Από τον Ιούνιο του 2023 έχω μετρήσει τουλάχιστον τρεις συνεντεύξεις του όπου ανερυθρίαστα επαναλαμβάνει ότι «τα χειρότερα είναι πίσω μας». Μόνο που τα βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας Οι Έλληνες πολίτες διαθέτουν τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην ευρωζώνη. Αν δεν είναι αυτό δείγμα αποτυχίας τι είναι; Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, η ίδρυση Ανεξάρτητης Αρχής Καταναλωτή, η έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών, οι συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι.”

Επίδικο ευρωεκλογών

Το επίδικο στις ευρωεκλογές είναι να σταλεί ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της αλαζονείας του 41% και να ενισχυθεί η αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης και προσθέτει: Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, μπορεί να ενοποιήσει τον προοδευτικό κόσμο απέναντι στη συντήρηση την επόμενη ημέρα. Είμαστε το μόνο αξιόπιστο κόμμα που μπορεί να δημιουργήσει εκείνες τις κοινωνικές συμμαχίες που θα επιτύχουν την αναγέννηση της κεντροαριστεράς με όρους πολιτικούς και όχι με τους όρους της showbiz.
Ο κ. Ανδρουλάκης αφού τονίζει οτι το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο το κόμμα που διατυπώνει πολιτικό λόγο και συγκεκριμένες προτάσεις που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον υπενθυμίζει οτι χάρη στις πρωτοβουλίες του κόμματος η κυβέρνηση της ΝΔ υπέστη τις πρώτες ρωγμές. Ειδικότερα επισημαίνει: “Χάρη στη δική μας επιμονή η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν στο θέμα της golden visa εισάγοντας περιορισμούς, ώστε να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι από τη ραγδαία αύξηση του κόστους στέγασης. Ηταν η δική μας συνεπής και δυναμική αντιπολίτευση που το 2022 μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων οδήγησε σε παραίτηση το μισό Μαξίμου. Και μετά την πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε, αποπέμφθηκαν δυο ακόμη Υπουργοί. Οι δικοί μας υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές έφεραν την πρώτη ρωγμή στο σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη.Μπορούν οι πολίτες να ανακαλέσουν αντίστοιχες πολιτικές πρωτοβουλίες του κ. Κασσελάκη;” διερωτάται με νόημα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Συμφωνία Πρεσπών

Αναφερόμενος στη Βόρεια Μακεδονία ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει χαρακτηριστικά: “βλέπουμε τα όρια της προβληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών που έδινε την ιθαγένεια και τη γλώσσα στους βόρειους γείτονές μας και δεν προέβλεπε ένα μηχανισμό που θα εποπτεύει την τήρηση της. Ενώ ξέραμε τι έρχεται, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα. Οφείλω μάλιστα να προσθέσω ότι αδυνατώ να κατανοήσω την επιμονή του κ. Κασσελλάκη να κυρωθούν τώρα τα μνημόνια συνεργασίας επιβραβεύοντας ουσιαστικά τον αλυτρωτισμό της νέας ηγεσίας της χώρας. Ακόμα και στο ζήτημα της προστασίας της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, ο κ. Μητσοτάκης λειτούργησε ως κομματάρχης και όχι ως πρωθυπουργός, εκμεταλλευόμενος ένα εθνικό θέμα για τις εκλογικές του επιδιώξεις, καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Προεκλογική περιοδεία-Επίσκεψη στην Κύμη

Στο μεταξύ, συνεχίζει την προεκλογική περιοδεία του στην περιφέρεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Απο την Κύμη όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου, Νίκο Μπαράκο, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων οτι η χώρα αποκλίνει σταθερά από όλους τους δείκτες ευημερίας των ευρωπαϊκών χωρών και αυτό έχει ονοματεπώνυμο: Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, με έμφαση στην πράσινη μετάβαση. Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι δεν θέτει τις βάσεις για δίκαιη μετάβαση, αλλά επιλέγει-όπως είπε- να είναι «ένα παιχνίδι επιχειρηματικό, το οποίο διαχειρίζεται με πελατειακό τρόπο» και εκ νέου λόγο για αλαζονεία του 41%.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα