back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Αλεξοπούλου: Έως το τέλος Ιουνίου θα κυκλοφορούν στην Αττική τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία

Διαβάστε επίσης

«Έως το τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχει τεθεί στη διάθεση του επιβατικού κοινού της Αθήνας το σύνολο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων», ανέφερε η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε στο αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. Α.Ε., στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Με την παραλαβή των 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο της αντικατάστασης παλαιών οχημάτων με σύγχρονα, πλήρως προσβάσιμα και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας λεωφορεία, όπως τόνισε η κ. Αλεξοπούλου, η οποία πρόσθεσε ότι «στην πράξη με τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, βελτιώνεται σημαντικά η καθημερινότητα των πολιτών.

Κατόπιν αξιολόγησης των δεδομένων που ελήφθησαν από τις πρώτες πέντε ημέρες κυκλοφορίας των 65 – 70 ηλεκτρικών λεωφορείων που κινούνται στους δρόμους του λεκανοπεδίου της Αττικής, το σχετικό χρονοδιάγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

-Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο αριθμός των ηλεκτρικών λεωφορείων που θα κυκλοφορούν θα έχει αυξηθεί στα 80 έως 85.

⁠-Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου αναμένεται να κυκλοφορούν περίπου 100 οχήματα.

-Ακολούθως, θα υπάρξει σταδιακή αύξηση των λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια ώστε, έως το τέλος Ιουνίου, όλα να έχουν τεθεί προς χρήση.

Όπως τονίζει ο ΟΣΥ, η σταδιακή κυκλοφορία των ηλεκτρικών λεωφορείων στους δρόμους της Αττικής ήταν εξαρχής προκαθορισμένη και οφείλεται στην προβλεπόμενη καταγραφή των απαιτούμενων μετρήσεων εκ μέρους της Ο.ΣΥ. Α.Ε., σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα