back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Πρωταθλητής Ευρώπης ξανά ο Παναθηναϊκός , μετά από 13 χρόνια. Κέρδισε 95-80 τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε για 7η φορά τη Euroleague. Η κατάκτηση άλλου ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από τους πράσινους ξεσήκωσε πανηγυρισμούς στις γειτονιές της Αθήνας, με αποκορύφωμα τους Αμπελόκηπους και την Ομόνοια. Στις 13:30 αναμένεται να επιστρέψει η ομάδα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Με ανάρτηση στο επίσημο site της η Ευρωλίγκα συγχαίρει τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του 7ου τίτλου στην Ιστορία της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα απονέμει τα εύσημα στον Κώστα Σλούκα, που όπως αναφέρει γίνεται ο τρίτος παίκτης που κερδίζει τέσσερις φορές το τρόπαιο, ισοφαρίζοντας τον Κάιλ Χάινς και τον Σάρας Γιασικεβίτσιους.

Συγχαρητήρια μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη.

«Μπράβο Παναθηναϊκέ. Έκανες τα αδύνατα δυνατά! Μας έκανες περήφανους ξανά», έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Στην ίδια διοργάνωση, ο Ολυμπιακός επικράτησε 87 – 84 της Φενερμπαχτσέ στον μικρό τελικό και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε καταυλισμό εκτοπισμένων, στην Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Χαμάς

Παλαιστινιακή αρχή και Χαμάς κατηγορούν το Ισραήλ πως διέπραξε «σφαγή» αμάχων , με τον ισραηλινό στρατό να λέει από την πλευρά του ότι έπληξε με “πυρομαχικά ακριβείας” συγκρότημα όπου κατ’ αυτόν δρούσαν «σημαντικοί τρομοκράτες».

Εκτακτη σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σήμερα, με τη συμμετοχή και του Γιώργου Γεραπετρίτη, πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες για το Μεσανατολικό. Στην ατζέντα και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Την επίσκεψή του στην Παλαιστίνη ολοκληρώνει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Χθες πήγε στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα κοντά στη Βηθλεέμ, ενώ σήμερα θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ταυτόχρονη επίσκεψη στο Ισραήλ. Στέλνουμε λάθος μήνυμα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Την δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν θα έχουν από σήμερα όλοι οι πολίτες που έχουν χρέη έως 30.000 ευρώ προς τον e-ΕΦΚΑ με ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. «Με τη ρύθμιση αυτή κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας» δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Να θυμίσουμε ότι πριν τη συγκεκριμένη ρύθμιση ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστούσαν πάνω από 20.000 ευρώ και αγρότες που όφειλαν πάνω από 6.000 ευρώ στον e-ΕΦΚΑ, για να λάβουν τη σύνταξη, θα έπρεπε να καταβάλουν το υπερβάλλον ποσό εφάπαξ μέσα σε 2 μήνες.

Ανοίγει η “βεντάλια “των φορολογικών ελέγχων από πλευράς ΑΑΔΕ μετά την υπόθεση της ΔΟΥ Χαλκίδας , ενώ χιλιάδες υποθέσεις επιστροφών φόρου και χορήγησης φορολογικής ενημερότητας μπαίνουν κάτω από το “ραντάρ” της εφορίας ώστε να διαπιστωθούν κεντρικά αλλά και με εσωτερικούς ελέγχους πιθανά ανάλογα φαινόμενα διαφθοράς από μέρους υπαλλήλων και στελεχών της φορολογικής διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για 4.000 ελέγχους μεσα στο 2024 θα επικαιροποιηθεί καθώς ο αριθμός των ελέγχων θα αυξηθεί δραστικά. Περισσότερα στο athina984.gr

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε οικοπεδικό χώρο με ελιές στην παραλία του Βαρνάβα. Στην κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα. Δεν απειλούνται κατοικίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Τελευταία ημέρα των ενδοσχολικών εξετάσεων για την Γ’ Λυκείου, καθώς στο τέλος της εβδομάδας αρχίζει η μάχη των πανελλαδικών.

Την πρώτη ενεργειακή κοινότητα συστήνει ο δήμος Αθηναίων με πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης Χάρη Δούκα. Η σύσταση της εταιρείας με την επωνυμία “Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Δήμου Αθηναίων Φαέθων” αναμένεται να εγκριθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για το δεύτερο βήμα του δήμου Αθηναίων μετά την δημιουργία του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενεργειακής Φτώχειας.

“Ακαδημία Ενέργειας” το τριήμερο 27 με 29 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας». Στόχος η επιμόρφωση στελεχών των συνεργαζόμενων ΟΤΑ που εμπλέκονται σε ενεργειακά έργα και στον ενεργειακό σχεδιασμό. Την έναρξη των εκδηλώσεων θα κηρύξει στις 11.30 ο Χάρης Δούκας.

Ξεκινούν από σήμερα σειρά από κυκλοφοριακές – τροχονομικές ρυθμίσεις για την ομαλή κίνηση των πολιτών αλλά και των φιλάθλων ενόψει του τελικού UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE μεταξύ των ομάδων «Ολυμπιακός – Φιορεντίνα», την προσεχή Τετάρτη, στο Γήπεδο «ΟΠΑΠ Αρένα» στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα