back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στους 40 οι νεκροί από τον ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον καταυλισμού στη Ράφα, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα στη Λωρίδα της Γάζας.

Χαμάς και Παλαιστινιακή Αρχή κατηγορούν το Ισραήλ πως διέπραξε «σφαγή» αμάχων. Ο ισραηλινός στρατός λέει από την πλευρά του ότι έπληξε με “πυρομαχικά ακριβείας” συγκρότημα όπου κατ’ αυτόν δρούσαν «σημαντικοί τρομοκράτες».

Για σκόπιμο βομβαρδισμό έκανε λόγο πριν από λίγο η Αίγυπτος.

Η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες χαρακτήρισε “τρομακτικές” τις επιθέσεις στη Ράφα.

Έκτακτη σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με επίκεντρο το Μεσανατολικό πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες. Πρόταση για μια κοινή task force με υπουργούς τόσο από τα αραβικά κράτη όσο και από την ΕΕ και στόχο να γίνουν διαπραγματεύσεις για άμεση ειρήνη θα καταθέσει στη συνεδρίαση ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως δήλωσε ο ίδιος προσερχόμενος στο συμβούλιο. “Αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά υπό αυτές τις συνθήκες» πρόσθεσε ο υπουργός.

Την επίσκεψή του στην Παλαιστίνη ολοκληρώνει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ και επισήμανε την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και για την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας..

«Δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ταυτόχρονη επίσκεψη στο Ισραήλ. Στέλνουμε λάθος μήνυμα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την συνταξιοδότηση ασφαλισμένων με οφειλές έως 30.000 προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ δημοσιεύθηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Όπως προβλέπεται, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δεχθούν έλεγχο καταθέσεων προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ ή 6.000 ευρώ για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, ενώ θα λαμβάνεται υπόψη το ύψος του συνολικού ποσού καταθέσεων που τηρούνται στο όνομα του οφειλέτη κατά την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, καθώς και ο μέσος όρος του τελευταίου δωδεκαμήνου.

Ανοίγει η “βεντάλια “των φορολογικών ελέγχων από πλευράς ΑΑΔΕ μετά την υπόθεση της ΔΟΥ Χαλκίδας. Στο ραντάρ της εφορίας θα βρεθούν χιλιάδες επιστροφές φόρου και χορηγήσεις φορολογικής ενημερότητας. Περισσότερα στο athina984.gr

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές

Την Κέρκυρα επισκέπτεται σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 6.30 το απόγευμα θα συναντηθεί με πολίτες στο κέντρο της πόλης.

Για πρωτοφανή αλαζονεία του 41% έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του νωρίτερα στο Action24. Εγκάλεσε τον πρωθυπουργό, ο οποίος απορρίπτει – όπως είπε – τις στοχευμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια, καθώς έχει εμμονές. Επανέλαβε το στόχο για σοβαρή , αξιόπιστη αντιπολίτευση ενόψει ευρωεκλογών και εναλλακτική κυβερνητική πρόταση στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Τον Ευαγγελισμό επισκέπτεται σε μισή ώρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου θα συναντηθεί με το Σωματείο των εργαζομένων και θα συζητήσει για τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Σε τρεις προσαγωγές ανηλίκων προχώρησε η αστυνομία για τη φωτιά που προκλήθηκε χθες το απόγευμα από βεγγαλικά στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι. Με την άμεση επέμβαση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και εναέριων μέσων η φωτιά περιορίστηκε πριν επεκταθεί.

Με ανάρτησή του στο Χ, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, εφιστά την προσοχή των γονιών, ενώ υπογραμμίζει ότι οι εμπρηστές είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση με το νέο νόμο τιμωρούνται με βαριές ποινές.

Άρχισαν οι τριήμερες εργασίες της «Ακαδημίας Ενέργειας», που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων, με στόχο την επιμόρφωση στελεχών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται σε ενεργειακά έργα στο πλαίσιο της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας».

Αποθεωτική υποδοχή αναμένεται για την αποστολή του Παναθηναϊκού που προσγειώνεται στη μιάμιση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την κατάκτηση της 7ης Euroleague. Η ομάδα θα επιβιβαστεί σε ανοιχτό λεωφορείο και θα μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ.

Ξεκινούν από σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή κίνηση των πολιτών αλλά και των φιλάθλων ενόψει του τελικού UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα, την προσεχή Τετάρτη, στο Γήπεδο «ΟΠΑΠ Αρένα» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε το πρωί η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Νίκο Σταμπολίδη, στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας. Σε λίγη ώρα υποδοχή της στην Εθνική Πινακοθήκη.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα