back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Με έξαλλους πανηγυρισμούς και αυτοκινητοπομπή από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι το ΟΑΚΑ υποδέχθηκαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού την αποστολή που επέστρεψε το μεσημέρι από το Βερολίνο. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά.

Διεθνείς αντιδράσεις οργής για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον καταυλισμού στη Ράφα ,με 45 νεκρούς. Χαμάς και Παλαιστινιακή Αρχή κατηγορούν το Ισραήλ πως διέπραξε «σφαγή» αμάχων. Επλήγη με “πυρομαχικά ακριβείας” συγκρότημα όπου δρούσαν «σημαντικοί τρομοκράτες» υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός. Υπό διερεύνηση το “πολύ σοβαρό συμβάν” δηλώνει ανώτατος στρατιωτικός εισαγγελέας του Ισραήλ.

Τα πλήγματα αυτά μπορεί να” παρεμποδίσουν” τις διαπραγματεύσεις προειδοποιεί το Κατάρ, για σκόπιμο βομβαρδισμό κάνει λόγο η Αίγυπτος.

Έκτακτη σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Αμεση κατάπαυση του πυρός ζητά ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας αποτροπιασμό για τις επιθέσεις.

Πρόταση για κοινή κοινή δύναμη κρούσης- με υπουργούς τόσο από τα αραβικά κράτη όσο και από την ΕΕ και στόχο διαπραγματεύσεις για άμεση ειρήνη καταθέτει ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης

Η βία εναντίον αμάχων στη Γάζα “δεν είναι πλέον δικαιολογημένη”, λέει η Ρώμη.

Μήνυμα – υπόσχεση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι η χώρα του θα κάνει «ό, τι είναι δυνατόν» ώστε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και «οι βάρβαροι να λογοδοτήσουν». Υπογραμμίζει ότι αυτή η σφαγή αποκάλυψε για μία ακόμα φορά το στυγνό και προδοτικό πρόσωπο του κράτους τρομοκράτη».

Την επίσκεψή του στην Παλαιστίνη ολοκληρώνει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός και απρόσκοπτης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ταυτόχρονη επίσκεψη στο Ισραήλ. Στέλνουμε λάθος μήνυμα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Η πρωτοβουλία του προέδρου να βρεθεί δίπλα στον παλαιστινιακό λαό, εκνεύρισε σφόδρα τα στελέχη της ΝΔ, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την Κέρκυρα επισκέπτεται σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις έξι και μισή θα συναντηθεί με πολίτες στο κέντρο της πόλης.

Για πρωτοφανή αλαζονεία του 41% έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στο Action24. Εγκάλεσε τον πρωθυπουργό, ο οποίος απορρίπτει – όπως είπε – τις στοχευμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια, καθώς έχει εμμονές.

Στον Ευαγγελισμό ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, για να συζητήσει με το Σωματείο των εργαζομένων τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Το δρόμο για τη φυλακή έδειξαν οι δικαστές στον 57χρονο επιχειρηματία από τη Γλυφάδα ,ο οποίος φέρεται ότι εμπλέκεται στο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών ουσιών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας 70χρονος ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε ΑΤ.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη θέση δύο Πεύκα Ασπροπύργου. Επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και ένα ελικόπτερο.

Τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας στο δήμο Αθηναίων με στόχο την παραγωγή ενέργειας εξήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας από το βήμα της «Ακαδημίας Ενέργειας», που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων.

Τραγικός είναι ο απολογισμός από το πέρασμα ανεμοστρόβιλων στις Κεντρικές ΗΠΑ. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν μετά τις ισχυρές καταιγίδες που άφησαν πίσω τους καταστροφές. Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα