back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Φτάνουν στην Αθήνα οι πρωταθλητές Ευρώπης – Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για το 7ο αστέρι του Παναθηναϊκού AKTOR

Διαβάστε επίσης

Οι γειτονιές της Αθήνας – με αποκορύφωμα τους Αμπελόκηπους και την Ομόνοια – γέμισαν το βράδυ κόσμο που πανηγύριζε για την σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR, ο οποίος κατέκτησε το έβδομο Ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο Βερολίνο της Ρεάλ Μαδρίτης με 95-80 στον τελικό της Euroleague, παίζοντας φανταστική άμυνα στο δεύτερο μέρος.

Χιλιάδες οπαδοί του πρωταθλητή Παναθηναϊκού AKTOR αναμένεται να υποδεχθούν την αποστολή της ομάδας η οποία αναμένεται να φθάσει στο Ελ. Βενιζέλος το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Ολονύχτιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από την Πλατεία Ομονοίας εφαρμόσθηκαν από την ΕΛΑΣ καθώς φίλαθλοι του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου.

 

 

Με αστείρευτο πάθος ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Ρεάλ με 95-80 στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο και αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στην ιστορία του Σλούκας, Ναν, Λεσόρ και Γκραντ μεγάλο παιχνίδι για τον ΠΑΟ.

Απ’ τη Ρεάλ που έκανε εξαιρετική εκκίνηση στο ματς, αλλά την κρίσιμη στιγμή …κατέρρευσε, πρώτος σκόρερ ο Μούσα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με τους Γκραντ, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λεσόρ, ενώ η Ρεάλ με τους Καμπάτσο, Μούσα, Χεζόνια, Εντιαγέ και Ταβάρες.

Ο τελικός ξεκίνησε σε φρενήρη ρυθμό, με τη Ρεάλ να πάει το παιχνίδι όπως ήθελε. Προηγήθηκε με 10-3 και με 17-11 λίγο αργότερα. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να σταματήσει τη Ρεάλ και οι Μαδριλένοι πήγαν στο 26-17. Με το σκορ 30-22, ο Ναν υπέπεσε στο 3ο του φάουλ. Το α’ δεκάλεπτο έκλεισε με τη «βασίλισσα» στο +11 (36-25).

Η Ρεάλ έκανε το 41-27 στο ξεκίνημα της β’ περιόδου, αλλά εκεί «ξύπνησε» ο Παναθηναϊκός και με τον Λεσόρ πλησίασε σε 41-35. Ακόμη πιο κοντά ο ΠΑΟ (43-39, 46-42) με έναν καταπληκτικό Τζέριαν Γκραντ. Ο Βιλντόζα με τρίποντο έφερε τον τελικό στον πόντο (46-45). Η Ρεάλ όμως δεν έχασε το προβάδισμα και με τρίποντα των Μούσα, Καμπάτσο ξέφυγε εκ νέου με 54-47. Με καλάθι του Σλούκα, το ημίχρονο έκλεισε στο 54-49. Με άμυνα, Γκραντ, Σλούκα, Λεσόρ και παίκτη-κλειδί τον Βιλντόζα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει στο ματς.

Ταβάρες και Καμπάτσο έφτασαν τα 3 φάουλ στην έναρξη της επανάληψης, με τον Παναθηναϊκό να προσπερνά με 56-58 με τρίποντο του Ναν! Άγρια ομορφιά απόκτησε ο τελικός, με τον ΠΑΟ να πηγαίνει στο 59-64. Σκορ στο 30’ 61-64.

Ο Λεσόρ έκανε το 4ο του φάουλ στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν σταματιόταν και έκανε το 65-71 με τρίποντο του Μήτογλου. Ο Γκραντ εκτόξευσε τη διαφορά στους 8 (73-65). Ο Χεζόνια με γκολ-φάουλ κράτησε όρθια τη Ρεάλ (68-73) και ο Γιουλ με τρίποντο το 71-73. Απάντηση από τον Σλούκα για το 71-76 και ο ίδιος το 71-79 απέναντι στη ζώνη της Ρεάλ! Πάλι ο Γιουλ για το 74-79 και ο Ταβάρες το 76-79 στο 36’. Η ώρα του Ναν που με δυο καλάθια έκανε το 76-83. Ο Μήτογλου με τρίποντο το 76-86 και ο Παναθηναϊκός αγκαλιά με το τρόπαιο. Η Ρεάλ τα …είχε χαμένα και ο ΠΑΟ πρωταθλητής Ευρώπης!

Τα δεκάλεπτα: 36-25, 54-49, 61-64, 80-95

ΡΕΑΛ (Ματέο): Κοζέρ 2, Φερνάντεθ (3κλ.), Καμπάτσο 12 (4ασ.), Χεζόνια 8 (8ρ.), Ροντρίγκεθ 11, Πουαριέ 8, Ταβάρες 4, Γιουλ 6, Γιαμπουσέλε 6, Εντιαγέ 8, Μούσα 15 (5ρ., 4ασ.).

Ομαδικά στατιστικά: 16/29 δίποντα, 11/36 τρίποντα, 15/18 βολές, 31 ριμπάουντ (21-10), 17 ασίστ, 6 κλεψίματα, 7 λάθη, 1 κόψιμο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόζα 3, Σλούκας 24 (3ασ.), Παπαπέτρου 4, Γκραντ 11 (6ρ., 5ασ., 2κλ.), Ναν 21 (3ασ.), Λεσόρ 17 (6ρ.), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ 5, Μήτογλου 8.

Ομαδικά στατιστικά: 18/35 δίποντα, 12/22 τρίποντα, 23/30 βολές, 37 ριμπάουντ (29-8), 13 ασίστ, 3 κλεψίματα, 9 λάθη, κανένα κόψιμο

Σλούκας: «Μπορείτε να μου πείτε μια καλύτερη ιστορία;»

Ο πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ της Euroleague στο Βερολίνο, Κώστας Σλούκας, αναρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του ευρωπαϊκού θριάμβου του Παναθηναϊκού: «μπορείτε να μου πείτε μια καλύτερη ιστορία; Να πας από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και να πάρεις την κούπα; Αυτή είναι η καλύτερη ιστορία. Δεν υπάρχει καλύτερη».

«Ευχαριστώ τον κόουτς Αταμάν. Με εμπιστεύτηκε από την πρώτη μέρα. Πιστεύω σε εκείνον κι αυτός σε μένα, έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Είπε από την πρώτη μέρα να πάρει ο κόσμος εισιτήρια για το Final 4 και τώρα ποιος να του πει τι; Κερδίσαμε και είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, πανάξια. Είμαι περήφανος για όλους.

Βρούτσης για Παναθηναϊκό: «Έπος και ακόμα ένα αστέρι, το 7ο»

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο και παρακολούθησε τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στον τελικό του φάιναλ φορ της Euroleague, απένειμε τα συγχαρητήρια στον «πράσινο» πρωταθλητή Ευρώπης.

Έπος και ακόμα ένα αστέρι, το 7ο για τον Παναθηναϊκό. Δύναμη ψυχής, πάθος για νίκη ακόμα κι όταν ο αγώνας δεν πήγαινε καλά! Ζήσαμε μαγικές στιγμές κοντά στους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Τους αξίζουν 1.000 μπράβο. Το ελληνικό μπάσκετ ξανά στην κορυφή της EuroLeague. Θερμά συγχαρητήρια», ήταν το μήνυμα του Γιάννη Βρούτση.

Αταμάν στους παίκτες του στ’ αποδυτήρια: «Ο Σλούκας σας είχε πει… ακολουθήστε αυτόν τον τύπο»

Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, λίγα λεπτά αφού οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ύψωσαν το 7ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ιστορίας τους, μέσα στην Uber Arena του Βερολίνου, μπήκε το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και τράβηξε σε βίντεο την ομιλία του Τούρκου προπονητή των «πρασίνων» προς τους παίκτες του.  

«Λοιπόν, παιδιά! Θυμάστε τρεις μήνες πριν, στα αποδυτήρια, τι σας είπε ο Κώστας Σλούκας; Σας είπε “ακολουθήστε αυτόν τον τύπο”… αν το κάνετε, θα είμαστε στο φάιναλ φορ. Και το πετύχαμεεεεε!» είπε προς τους Πρωταθλητές Ευρώπης ο Εργκίν Αταμάν και ακολούθησε… πανζουρλισμός, αλλά και σφιχτός εναγκαλισμός του MVP του φάιναλ φορ, Κώστα Σλούκα, με τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Ο Σλούκας είχε μόλις κατακτήσει το 4ο προσωπικό του ευρωπαϊκό τίτλο και είχε γίνει ο πρώτος Έλληνας που το πετυχαίνει με τρεις διαφορετικές ομάδες και ο δεύτερος στον κόσμο, μετά τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Εργκίν Αταμάν κατέκτησε τον 3ο του τίτλο Euroleague, μετά από τους δύο, “back to back” τίτλους με την Αναντολού Εφές το 2021 και το 2022.

Nesroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα