back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Μ. Στέφου: Πρώτη φορά συντάσσεται εθνικό σχέδιο δράσης, μια εθνική στρατηγική για το δημογραφικό

Διαβάστε επίσης

Για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνα Στέφου.

 «Για πρώτη φορά συντάσσεται εθνικό σχέδιο δράσης, μια εθνική στρατηγική για το δημογραφικό και είναι η πρώτη φορά που ένα υπουργείο, το υπουργείο κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, έχει στον πυρήνα του τους νέους, τα παιδιά, την οικογένεια και όλο το υποστηρικτικό σχέδιο που αφορά την οικογένεια, τις γεννήσεις και την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας».

Τεράστια δημογραφική συρρίκνωση

«Δεν είναι εύκολη η αντιστροφή του κλίματος άμεσα, ωστόσο αν πάρουμε μέτρα τώρα, μεσομακροπρόθεσμα – σε βάθος 10ετίας-θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε αυτή τη δημογραφική καμπή».

Παρεμβάσεις βελτιώσεις

«Γίνεται αποτίμηση των υπαρχόντων δράσεων, προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις βελτιώσεις αλλά νέες πιο στοχευμένες δράσεις. Για παράδειγμα, αυξάνονται οι θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με τον προϋπολογισμό να ξεπερνά τη νέα χρονιά τα 380 εκατ. ευρώ».

Υπενθύμισε, ότι η κυβέρνηση μόλις προσφάτως αύξησε το επίδομα γέννας στα 2.400 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για το 2023

Στεγαστικό

Το στεγαστικό συνδέεται άμεσα με το δημογραφικό ωστόσο οι παρεμβάσεις μας δεν αφορούν μόνο τη δημογραφική προσέγγιση αλλά κυρίως στο να ενισχύσουμε και να δυναμώσουμε τις ευάλωτες ομάδες, αλλά και τα νέα ζευγάρια. Για την στέγαση δίνουμε πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια . Επιπλέον εξετάζεται διεύρυνση αλλά και βελτίωση των όρων για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» προκειμένου το συγκεκριμένο πρόγραμμα να γίνει ελκυστικότερο.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα