back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Roland Garros: Ρίχνονται στη μάχη Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Διαβάστε επίσης

Δύο χρόνια μετά το συγκλονιστικό τους ημιτελικό στο Παρίσι όπου ολοκληρώθηκε άδοξα για τον Γερμανό, Ράφαελ Ναδάλ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα συναντηθούν ξανά στο Philippe Chatrier, αυτή τη φορά για τον 1ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Το μεγάλο ντέρμπι ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόγραμμα της 2ης ημέρας των αγώνων στο Παρίσι που περιλαμβάνει επίσης τις πρεμιέρες των Τσιτσιπά, Σάκκαρη, Σφιόντεκ, Σίνερ και Μεντβέντεφ.

Ναδάλ και Ζβέρεφ θα μπουν το απόγευμα (περίπου στις 17:00GR-Eurosport) στο κεντρικό court μετά το τέλος των δύο πρώτων γυναικείων παιχνιδιών Ζαμπέρ-Βίκερ (13:00GR) και Σφιόντεκ-Ζανζάν και θα είναι η 11η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι, με τον 37χρονο Ισπανό να μετράει 7 νίκες και 3 ήττες. Στο χώμα έχουν συναντηθεί έξι φορές και ο Ναδάλ έχει φύγει νικητής τις πέντε, με μοναδική νίκη του Ζβέρεφ το 2021 στα προημιτελικά της Μαδρίτης.

Από την άλλη, ο Ράφαελ Ναδάλ που μετράει μόλις τρείς ήττες στο Roland Garros από το 2005 όταν κατέκτησε το τουρνουά στο ντεμπούτο του, νιώθει πολύ πιο έτοιμος σε σχέση με τα προηγούμενα τουρνουά της χωμάτινης περιόδου.

O νικητής του ντέρμπι στο 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον αντίστοιχο της αναμέτρησης Γκοφάν-Μπετσί Περικαρντ που αγωνίζονται την Τρίτη.

Απαιτητική πρεμιέρα περιμένει τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος θα αντιμετωπίσει έναν από τους πιο fit τενίστες στον κόσμο, τον Μάρτον Φούτσοβιτς στο Suzanne Lenglen (περίπου στις 14:30GR), αμέσως μετά την πρεμιέρα του Γιάνικ Σίνερ με τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς (12:00GR).

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε τον τρίτο του τίτλο στο Μόντε Κάρλο, στο ξεκίνημα της χωμάτινης περιόδου ενώ την αμέσως επόμενη εβδομάδα έπαιξε στον τελικό της Βαρκελώνης (ήττα από Ρουντ). Ακολούθησε η πρόωρη έξοδος στη Μαδρίτη (Μοντέιρο) και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία στη Ρώμη με αποκλεισμό στα προημιτελικά (Τζάρι).

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι οι δύο άνδρες, με τον Τσιτσιπά να έχει κερδίσει τον 32χρονο Ούγγρο, Νο54 στον κόσμο, το 2019 στο χώμα της Βαρκελώνης.

Στο τρίτο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο court των εγκαταστάσεων, το Simonne Mathieu, θα αγωνιστεί η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζοντας περίπου στις 16:30GR την 23χρονη Γαλλίδα, Νο83 στον κόσμο, Βαρβάρα Γκράτσεβα, θέλοντας να αποφύγει το περσινό “κάζο” με τον αποκλεισμό της στον 1ο γύρο.

Η Σάκκαρη, Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασε μέχρι την 16αδα στα δύο σημαντικότερα τουρνουά προετοιμασίας σε Μαδρίτη και Ρώμη ενώ το 2021 είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν.

Αμέσως μετά την αναμέτρηση Σάκκαρη-Γκράτσεβα, στο Simonne-Mathieu θα μπει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ για το τελευταίο ματς της ημέρας κόντρα στον Ντόμινικ Κέπφερ.

πηγή tennis24

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα