back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Φωτιά στην Περιφερειακή Αιγάλεω: Δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα στον 33χρονο

Διαβάστε επίσης

Βαριές κατηγορίες για εμπρησμό απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 33χρονου Τούρκου υπηκόου που συνελήφθη ως υπαίτιος για εμπρησμό σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του 33χρονου περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες εκ των οποίων οι δύο είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα στον αλλοδαπό ασκήθηκε δίωξη για:

-Εμπρησμό από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο (κακούργημα)

-Εμπρησμό δάσους από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο (κακούργημα)

-Κλοπή (πλημμέλημα)

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης (πλημμέλημα).

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί την Τετάρτη μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

O 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη χθες από τις αρμόδιες αρχές ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση  οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη χθες Κυριακή στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος,  της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση  σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική ο 33χρονος είναι αιτών ασύλου. Επιπλέον όλες οι υπηρεσίες της ασφάλειας της χώρας διερευνούν το προφίλ του δράστη. 

Βασίλης Κικίλιας: «Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι»

 Με ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε:

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα