back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Στο Δημοτικό Συμβούλιο και πάλι ο κινηματογράφος Πάλας

Διαβάστε επίσης

Σχέδιο ψηφίσματος για την διάσωση του κινηματογράφου Πάλας στο Παγκράτι κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης Αθήνα Ψηλά Κώστας Μπακογιάννης.

«Είναι η στιγμή να δούμε το Πάλας ως ένα ενιαίο σύνολο και να χαρακτηρίσουμε διατηρητέα της χρήσης και της χειμερινής αίθουσας, όχι μόνο του θερινού κινηματογράφου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης. «Είναι προφανής η άρρητη σχέση όλων των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών με τον πολιτισμό και την ταυτότητα των τοπικών κοινωνιών είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από την ομολογία του ΣτΕ και από το Σύνταγμα», σημείωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Ψηλά».

Να τοποθετηθούν οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν «Ανοιχτή Πόλη» και «Ανατρεπτική Συμμαχία»

Υπέρ της διάσωσης του ιστορικού κινηματογράφου τάχθηκαν εκ νέου οι δημοτικές παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Ανατρεπτική Συμμαχία». Ζήτησαν ωστόσο το θέμα να τεθεί στην Ημερήσια Διάταξη και να κληθούν οι εμπλεκόμενοι να καταθέσουν τις απόψεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να κινηθεί άμεσα πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα. Με σεβασμό και στους ιδιοκτήτες, το θέμα πρέπει να μπει στην ημερήσια διάταξη και να τοποθετηθούν οι εμπλεκόμενοι για τις προτάσεις που υπάρχουν», είπε η Δέσποινα Αλεβιζάκη από την Ανοιχτή Πόλη.

«Τα αιτήματα των κατοίκων δεν αρκούνται στη διατηρητέα χρήση. Ζητούν και για τον εξοπλισμό και για τον περιβάλλοντα χώρο. Χρειάζεται μια ευρύτερη πρωτοβούλία. Δεν λύνεται το ζήτημα με ένα ψήφισμα πρέπει να συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παπαδάκης από την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα.

Μάγδα Μπουλούκου
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα