back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο 400.000 ευρώ στο ΥΠΕΣ και 40.000 ευρώ στην πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για την διαρροή e-mail εκλογέων του εξωτερικού.

«Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Νίκη Κεραμέως,», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κόλαφο για την κυβέρνηση και την υπουργό Νίκη Κεραμέως χαρακτηρίζει την απόφαση, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

Τα σκοτεινά σημεία στην υπόθεση παραμένουν επισημαίνει το ΚΚΕ και καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει την έρευνα.

Από την πλευρά του το υπ. Εσωτερικών υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, δήλωσε την απόφασή της να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση και παραπέμπει στις παραιτήσεις του γγ του Υπουργείου που τον Ιούνιο του 2023 ήταν αρμόδιος για τις εκλογές, του γγ Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ και στη μη συμμετοχή της κ. Ασημακοπούλου στις Ευρωεκλογές 2024.

Για εγκληματική αδράνεια μπροστά στο πάρτι συμφερόντων και κερδοσκοπίας κατηγόρησε την κυβέρνηση μιλώντας στο MEGA ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην επιστολή του Πρωθυπουργού προς την Κομισιόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Ολιγωρία και κοροϊδία είναι να εμφανίζει ο κ. Μητσοτάκης ως δική του πρωτοβουλία την επιστολή προς την κα Φον Ντερ Λάιεν, όταν από το 2020 κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ζητήσει να διερευνηθούν οι εδαφικοί και εφοδιαστικοί περιορισμοί κατά την τιμολόγηση των πολυεθνικών».

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την εκλογική στόχευση του ΠΑΣΟΚ για σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στο 41% και όχι μια lifestyle αντιπολίτευση, που-όπως είπε- είναι μάννα εξ ουρανού για τον κ. Μητσοτάκη.

Στο Τζάνειο νοσοκομείο διακομίστηκε μια 57χρονη γυναίκα την οποία μαχαίρωσε ο πρώην σύζυγος της στην οδό Αρτέμιδος στη Νίκαια.

Η γυναίκα κάλεσε την άμεση δράση περίπου στις 10 το βράδυ και ανέφερε ότι ο σύζυγός της την μαχαίρωσε στην κοιλιά και την εγκατέλειψε.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που εντόπισαν τη γυναίκα τραυματισμένη, ενώ ο άνδρας είχε διαφύγει ωστόσο λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης έχει συλληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν για ενδο οικογενειακή βία.

«Οι καταγγελίες για ενδο οικογενειακή βία είναι αυξημένες κατά 60% σε σχέση με πέρυσι», αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Στη δημιουργία πλατφόρμας όπου κάθε πολίτης που αισθάνεται κίνδυνο θα μπορεί να το δηλώνει και να υπάρχει άμεση επέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας ή της ΕΛ.ΑΣ. προχωρά ο δήμος Αθηναίων, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σύμφωνα με τον Χάρη Δούκα, η πλατφόρμα, που βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, θα εντοπίζει το στίγμα του πολίτη που κινδυνεύει μέσω του κινητού τηλεφώνου του από την στιγμή που το δηλώνει.

Τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Αθηναίων θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ, το οποίο πέραν των αυξημένων περιπολιών θα περιλαμβάνει και ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών.

Χρονοδιάγραμμα για τα έργα του Μετρό ζητά ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου κάτοικοι και καταστηματάρχες που δοκιμάζονται καθημερινά από την ύπαρξη των εργοταξίων να κάνουν τον προγραμματισμό τους σε συνεργασία με τον δήμο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, σήμερα κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αποδοθούν οι πλατείες στους πολίτες.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκλήθηκε να συνεδριάσει εσπευσμένα σήμερα μετά το μεσημέρι μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό ο οποίος προκάλεσε πυρκαγιά σε σκηνές παλαιστινίων εκτοπισμένων στη Ράφα, ενημέρωσαν χθες το Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματικές πηγές.

Διεθνείς δωρητές, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεσμεύτηκαν να διαθέσουν 5 δισεκατομμύρια ευρώ για τους σύρους πρόσφυγες, με τις Βρυξέλλες να επιμένουν στο ότι δεν πρέπει να «εξαναγκαστούν να επιστρέψουν» στη χώρα τους, όπου ξέσπασε πόλεμος το 2011.

ΚΑΙΡΟΣ:

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα